Паркинги и гаражи - Пътна помощ

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Паркинги и гаражи и безкрайните им гаври

Мнениеот svetlin » Пет 04 фев 2011 21:57

Мързи ме да снимам талона на камиона и да обяснявам че буркана няма нищо общо със специалния режим, просто са две отделни неща. Намерих в закона че и пътната помощ е специален режим но темата се изкриви и няма смисъл да се спори повече. Ще се ходи при адвокат. Нека някой да я заключи темата. Ако някой колега с лигитимна пътна момощ има сходни проблеми да пише на лични да му дам жокер.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Re: Паркинги и гаражи и безкрайните им гаври КЛЮЧ

Мнениеот group® » Пет 04 фев 2011 22:01

Е не може ли тук да публикуваш този жокер и информацията, с която разполагаш? :roll:
Най-лесно е да заключим, но при положение, че не е ясно кое, как ... :roll:

п.с. никой не се заяжда с теб, а просто търсим истината!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 04 фев 2011 22:35

И аз не се заяждам, но как може да режете на клиентите главите през кръста, пък да нямате 1левче за синя зона :roll:
Тва да ми сравняваш пътна помощ с ленейка :shock :screwy

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пет 04 фев 2011 22:44

Тук:
http://lex.bg/laws/ldoc/2135458425
никъде не се споменава за пътна помощ :wink:
Има една точка в правилника,която ви е позаблудила май...
Раздел III
ЗНАЦИ, КОИТО СЕ ПОСТАВЯТ НА МОТОРНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА
Чл. 166. (1) На покрива на моторно превозно средство със специален режим на движение се поставя специална лампа с пробляскваща светлина:
1. На автомобилите на полицията и на Военната автомобилна инспекция към Министерството на отбраната - синя.
2. На автомобилите за бърза медицинска помощ - червена.
(2) На покрива на пътностроителните машини, автомобилите за почистване и поддържане на пътища, за пътна помощ, за репатриране и други подобни, които поради естеството на работата си представляват препятствие за движението, трябва да има жълтооранжева пробляскваща светлина, с която се заостря вниманието.

Това обаче изобщо не означава ,че си нещо със специален режим на движение...което ме подсеща-в коя графа на талона ти е отбелязано това?

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Съб 05 фев 2011 0:24

:climb
svetlin написа:Тук не питам прав ли съм или не в крайна сметка, а къде да отида да пусна жалба и да ми върнат писмен отгвор грешката е наша ще накараме служителите на столична община да прочетат закона или вие грешите ето този член казва че нямате право на еди какво си.

Ще ме извиняваш колега, ама да искаш да пускаш жалба против някой, да не знаеш къде да отидеш и кой да ти върне отговор, да искаш да нанакараш някой да ти прочете закон или член с който не си запознат по принцип, да си убеден че си прав, а в същото време да очакваш да се посочи грешката която си направил, да правиш нещо за което не си убеден че си прав и според теб това ти е позволено обосновавайки се на "специалния режим на движение".... Някак си несериозно ми звучи. Ей, тва бурканите дават много голяма сила на човек. Не знам що се сещам за оня виц за блондинката и черния джип "Мерцедес" дето бил с предимство по дифолт.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 05 фев 2011 0:35

В този ред на мисли, искам да помоля екипа да промени заглавието!
Няма гаври, а изпълнение на правилата, които както важат за нас, така важат и за пътната помощ, която е одрала авариралата кола, но иска да пуска жалба, че са го приземили на земята и са му показали, че не е богопомазан, за какъвто се мисли!

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Съб 05 фев 2011 1:54

В този ред на мисли купи си камион за 40000лв. ама истински камион а не преправян бус и да караш клиентите да бутат по пътеките, почни да караш на 2,40 нафта и 20/100 разход, купи си накладки за 2000лв. (няма грешка в нулите имам и фактура) и после пак ми разправяй че 40лв. за курс са много. Който вози на по ниска цена в 99% от случаите е нелицензирана фирма с камионче не отговарящо на никакви стандарти. Никой не е за единия лев а за проблема с погазването на права и закони. И напротив всички се заяждат а съм убеден че не са чели закона, то си личи и по отношението на пътя, колко пъти ми се забиват разни олигофрени в платформата защото си мислят че жълтия буркан е на Титан както мислят и повечето писали в темата. Проблема е че намерих няколко варианта на закона в интернет за това нищо не пиша. В талоните на камионите ни пише специален режим а не специфичен или каквото и да било друго. Така че ще си търсим правата докрай. Моля някой модератор да заключи най-после темата. Когато има развитие ще пиша резултата за да знаят колегите които ги касае пряко.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 05 фев 2011 7:24

Не си прав.Както виждаш съм прочел закона и съм го постнал тук,из Интернет може да има други тълкувания на разни хора,но не и други варианти.Ако си открил такива все пак нищо не пречи да ги публикуваш...и в талона ти не пише ли "специален автомобил",а не режим?

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Съб 05 фев 2011 8:48

svetlin написа: И напротив всички се заяждат а съм убеден че не са чели закона...

До момента ние 'извадихме' членове от закона и те поканихме няколко пъти да покажеш ти нещичко.
Вместо да се правиш на обиден покажи, къде ни е грешката.
И както ти цитирах по-горе - няма как да си със 'специален режим на движение', след като ясно и точно е упоменато, кои коли са с такъв!
Чл. 18. (1) За обозначаване на пътни превозни средства се използват следните опознавателни знаци:
1. Синя или червена пробляскваща светлина - обозначава моторно превозно средство със специален режим на движение.

Както каза icoico - може да си със 'специален автомобил' :idea:
За пореден път казвам - може да има писано някъде нещо, но докато не го видим, няма как да ни убедиш в правотата си с довод "в талона пише".
Айде снимай вярно поне талона :roll:

svetlin написа: ... то си личи и по отношението на пътя, колко пъти ми се забиват разни олигофрени в платформата защото си мислят че жълтия буркан е на Титан както мислят и повечето писали в темата...

... а тука :evil:
Първо - няма нужда да обиждаш, защото не се знае дали тези 'олиигофрени' не са в правото си, като изхождам от аргументацията ти до момента.
Второ - не знам как да го разбирам това: Тоест ти си с повече права от Титан и всички участници в движението ли? Я си кажи - минаваш ли на червени светофари? Предимство отнемаш ли?
Аз книжката съм си я изкарал напълно по нормалния начин, но не помня някъде да пишеше, че пътната помощ е със 'специален режим' на движение и има предимство :roll: Може и олигофрен да съм :?

п.с. не ти преценяваш дали темата е за ключ! Въпросът виси и всеки има право да публикува информация, част от закона и т.н. по въпроса. Това че темата не доведе до очакваната от теб реакция е изцяло твоя грижа.
Ще помоля колегите да се въздържат от заядливи постове!

naydenov23
Автомобил:
Двигател:

Re: Паркинги и гаражи - Пътна помощ

Мнениеот naydenov23 » Съб 05 фев 2011 9:11

Има едно определение "Специален автомобил". Това са бетоновози, метачки на асвалта, снегорини и други подобни автомобили. Пътната помощ влиза също в тази графа и явно автора бърка термина с "автомобил със специален режим на движение", което няма нищо бощо.
Специалния автомобил няма никакви права, просто е по-специфичен автомобил.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Re: Паркинги и гаражи - Пътна помощ

Мнениеот buller » Съб 05 фев 2011 9:30

Оставете колегата да подаде жалба, която няма правна тежест и да видим докъде ще стигне ;)
Какъвто и адвокат да вземете, освен ако не изкарате камиона полицейска кола или друг тип автомобил със специален режим - няма да ви уважат иска.
Т.е. не се занимавайте и вече имайте предвид статута на автомобила, с който работите.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 05 фев 2011 10:06

svetlin написа:...но можем да затваряме и да навлизаме в забранени улици, да организираме временно движението и да спираме където и както е необходимо за оказване на помощ на аварирал автомобил.

И тук да те поправя докато не си отнесъл някой акт или по-лошо(аз също съм се шматкал доста време насам-натам с жълт буркан на тавана :wink: ).Нищо такова не можете да правите :idea: Можете да извикате полицаи, които да го направят.Глобата за несъгласувана с ченгетата временна организация на движение е доста неприятна сума(личен опит)...

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 06 фев 2011 10:32

hooligans написа:И аз не се заяждам, но как може да режете на клиентите главите през кръста, пък да нямате 1левче за синя зона :roll:
Тва да ми сравняваш пътна помощ с ленейка :shock :screwy

Хули линейка е бате ама не за хора а за автомобили :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”