Лупи във фаровете на Мк2 - Готови !!!

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Лупи във фаровете на Мк2 - Готови !!!

Мнениеот stefan4o » Нед 07 ное 2010 21:00

Koksan написа:Здравейте колеги!
Скоро ще ви постна снимка, как станаха при мен лупите във Фар от Поло!
Лупите са от Туарег и са от Bi-xenon, като електромагнита си го вързах директно към жичката за дългите на H4 крушката а тази за късите, захранва ксенона! ЗА да е възможна интервенцията, трябва да има едно мостче на таблото с предпазителите, за да може при превключване на дълги, да остават да светят и късите!

Аз съм го направил с изправителен диод, който пуска 12В само в една посока. Моето е в двигателния отсек, предпочетох да не пипам по таблото на колата...

Добре де при мен крушките са със електро магнит,така че като включа дълги фокуса към лупата пак ще се промени,трябва да го тествам-вариантите са 2-или ще стане или ще са като фенери

Колега, не знам какво имаш предвид за това удебеленото. Но светлинният поток на лупата зависи само и единствено от тая преграда. Ако тя е залепена и не се мести надолу ще свети само и единствено къси, ако ще и каквито и крушки да си сложиш :012:

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Нед 07 ное 2010 23:04

kristianatanasov написа:
golfmk1 написа:Лошото е че твоите лупи от туарега са само с една светлина и нямат подвижна пластина :wink:

Добре де при мен крушките са със електро магнит,така че като включа дълги фокуса към лупата пак ще се промени,трябва да го тествам-вариантите са 2-или ще стане или ще са като фенери :) ама нали за това съм взел от всичко по две...Просто не искам да сменям крушките и да прецакам нещо готово,а искам да се опитам да го подобря

Няма да стане!
Първо - Н4 крушката няма да влезе в дупката на лупата (може и да влезе, но е малка вероятността)
Второ - Н4 е по-ниска (по-къса) и като я сложиш ще е много назад в лупата и и променя фокусното разстояние и няма да свети правилно!
Трето - Както каза и колегата, не те касае грам че е мърдаща защото тя лупата все ще си го реже снопа по един и същи начин и няма да имаш разлика къси дълги!

Моят съвет е да търсиш други лупи, защото на Б3, това няма как да стане! Другият вариант е ако има място във фара да сложиш и лупата и част от стария рефлектор, на който да имаш крушка за дългите! както е примерно при Поло 6N2 GTI:
Изображение

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Нед 14 ное 2010 9:24

stefan4o написа:Колега, не знам какво имаш предвид за това удебеленото.

Със това удебеленото имам в предвид че при би-ксенон H4 крушките са електромагнитен плъзгач-при превключване къси-дълги.... крушката се мести напред и назад,което съответно променя фокуса спрямо рефлектира и лупата,предполагам всеки е ползвал бинокъл или фотоапарат и е фокусирал,постига се като разтоянието м/у двата визьора се увеличава или намалява...еми крушката е на този принцип.Вчера направих суха тренировка през деня-при пуснати дълги интензитета на светлината значително се увеличи спрямо късите.....
Фаровете са готови,но като ги монтирам че пусна отделна тема ;)
Изображение
Засега не мисля да махам релефа на стъклото но ако го правя то ще е само на един кръг пред лупата-малко по голям от нейния диаметър!!!
Имам добро предчувствие за фаровете-но вечерта ще си покаже,ако пък съм се "усрал" здраве да е....авио пионерите с години са строили летателни пртотипи и накрая з 5секунди се се изпотрошвали заедно с машината mhihi

Потребителски аватар
DANZO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DANZO » Чет 03 фев 2011 18:06

колеги здравеите аз също работя по този идея и имам едно питане от каде даси намеря рефлектори чисти мерси предварително 8)

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 03 фев 2011 20:59

DANZO написа:колеги здравеите аз също работя по този идея и имам едно питане от каде даси намеря рефлектори чисти мерси предварително 8)

Рефлектори или стъкла?
Аз си перкам със релефни стъкла и нямам намерение да ги жуля..... като гледам и други хора са така и то англичанин със кола уникат-Голф Рали на 19000 км.пробег ;)
Изображение
А тука един американски Б3...ама не може да се види хубаво дали са чисти стълката....ако някой знае от каде е тази снимка нека ми прати линк да разгледам по подробно!!!!
Изображение

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Чет 03 фев 2011 21:51

според мен са чисти стъклата на пасатора

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 03 фев 2011 22:23

zdravko_jett написа:според мен са чисти стъклата на пасатора

Със никелирания рефлектор е трудно да се каже,и на обикновенните фарове с оригинален рефлектор стъклото изглежда чисто.Особенно при снимка с такава резолюция.
Ама айде да не пълниме темата на Стефан с ОФФ

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Пет 04 фев 2011 15:38

еи човека как го е направил: http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... ity./page2

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Пет 04 фев 2011 16:01

grishitu написа:еи човека как го е направил: http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... ity./page2

Така като гледам датата на темата ми се види, че съм го изпреварил mhihi

Потребителски аватар
DANZO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DANZO » Пет 04 фев 2011 19:05

колеги само стъклото на фара дане е релефно а чисто дали ще стане ако изрежа от прозорец окръжностите колкото е на фара и даго залепя със силикон :?: приемам всякакви идеи и съвети :да: мерси предварително

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 04 фев 2011 19:08

DANZO написа:колеги само стъклото на фара дане е релефно а чисто дали ще стане ако изрежа от прозорец окръжностите колкото е на фара и даго залепя със силикон :?: приемам всякакви идеи и съвети :да: мерси предварително

По лесно ще е да се изчисти стъклото само пред лупата! Отстрани нека си е грапаво!
Това което си замислил няма никаква логика!

Потребителски аватар
DANZO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DANZO » Съб 05 фев 2011 15:47

ясно ами с какво мога даги изчистя и как точно става това 8)

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Съб 05 фев 2011 16:45

В тази тема е описано как

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 09 фев 2011 22:34

Да се върнем малко на темата. Някой беше питал как светят фаровете. Направих няколко снимки с моята и колата на колегата shanadjiqta.
Изображение
Къси на моята кола
Изображение
Къси на колегата (ксенон+кристални фарове)
Изображение
Дълги при мен
Изображение
Дълги при колегата

grishitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот grishitu » Чет 10 фев 2011 11:28

А твойте фарове с какви крушки и стъкла са.

Върни се в “Направи си сам!”