Карбуратор с прекъсвач???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Re: Карбуратор с прекъсвач???

Мнениеот stefan4o » Съб 05 фев 2011 20:01

enigma79 написа:
dingila написа:ами аз съм писал по напред това е защита за мотора ако хване в сняг лед да върти оборотите ряско скачат до макс

Хората са измислили тракшън контрола за тая работа :wink: Дали ще въртиш гуми със 7000 или 8000 оборота някак резултатът ще е все същият - колата ще седи на едно място :Mr Green Fun

явно не си ми схванал идеята не е за буксуването няма смисъл да обяснявам колата си е твоя прави каквотo решиш с нея явно ограничителя е глупост на конструкторите на научих каквото ми трябваше лека вечер от мен

Колега,ограничителя е за защита на мотора,ама не да не боксува,а за да не потрошиш двигателя.За боксуването се слага АБС и към него тракшън контрола е точно за това :deal

Аз знам за какво е и то много добре, ама явно и ти не успя да ми схванеш тънкия намек*... както и да е спирам, че да не кажете, че спамя :beer

Е така от въртене на сняг и много обороти,един умник потроши един прекрасен мотор 2.0 TD на едно ауди...Просто както пилеше с около 5000 оборота леда и в един момент напипа асфалта...Като отворихме мотора,разпределителния вал беше на 4 парчета счупен,мотора го изхвърлихме...

*на едно магаре и 5 ограничителя да му сложиш пак ще си строши колата. Хора, като този, който е цитирал колегата ЛионХеарт просто не заслужават да карат автомобили, най-много им се полага велосипед.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 05 фев 2011 20:05

stefan4o написа:
enigma79 написа:
dingila написа:ами аз съм писал по напред това е защита за мотора ако хване в сняг лед да върти оборотите ряско скачат до макс

Хората са измислили тракшън контрола за тая работа :wink: Дали ще въртиш гуми със 7000 или 8000 оборота някак резултатът ще е все същият - колата ще седи на едно място :Mr Green Fun

явно не си ми схванал идеята не е за буксуването няма смисъл да обяснявам колата си е твоя прави каквотo решиш с нея явно ограничителя е глупост на конструкторите на научих каквото ми трябваше лека вечер от мен

Колега,ограничителя е за защита на мотора,ама не да не боксува,а за да не потрошиш двигателя.За боксуването се слага АБС и към него тракшън контрола е точно за това :deal

Аз знам за какво е и то много добре, ама явно и ти не успя да ми схванеш тънкия намек... както и да е спирам, че да не кажете, че спамя :beer

Тука се опитах да обясня на колегата за какво е този ограничител.Но с него и без него,когато задкормилното устройство няма ограничител у главата.То файда да има на колата е равна на 0 mhihi Айде стига че успамихме темата и аз преставам да пиша,дадох съвет за направата на такова животно,от мен толкова :012:

Потребителски аватар
dingila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dingila » Съб 05 фев 2011 20:11

и аз спирам моля те не пиши с ситни букви ако ще казваш нещо го кажи полвинчати работи мразя :banghead:

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Съб 05 фев 2011 20:17

Абе аз доколкото знам ако палеца е обикновен, то значи че има центробежен регулатор в самото делко. На полото ми стария мотор 1.1 беше с делко с чукче и имаше такъв центробежен регулатор. Но сегашното ми делко е с датчик на Хол и май няма такъв, а съм и с обикновен палец. Обаче прави впечатление, че при достигане на 6500 оборота, колата не се ускорява повече на каквато и предавка да е, но и не прекъсва.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Съб 05 фев 2011 20:37

Колега, моето делко също има вграден центробежен регулатор. На бензин наистина има нещо като ограничител, но на газ - не. mhihi Мисля, че карбураторните коли всичките им делка имат такъв регулатор, освен вакуумния. Самото делко е по-голямо от това при моно-то примерно, понеже карах известно време с делко от ABU, като сложих другото, карбураторното нещата си дойдоха на местото и е видимо по-дълъг корпусът.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”