Некоректно отношение от pavko

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
inoi
Автомобил: VW Golf III
Двигател: AFT 1996
Контакти:

Некоректно отношение от pavko

Мнениеот inoi » Нед 06 фев 2011 14:20

Некоректно според мен отношение от колегата pavko:

Колегата има две обяви за продажба на ценни неща за Г2 и проекти.

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=247214
и
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=247362

Харесах си някои неща и влезнахме в пазарлък - частите не бяха евтини, но си заслужават парите, но все пак какато той е написал "пазарлък трябва да има":

inoi:

Барчето за 60лв ще го дадеш ли колега - ако се откажат и от километража може да го взема и него.
Поздрави

pavko:
Вече ми направиха една оферта на 50, пазърлък трябва да има :D знам че е едно скапано барче, но е рядно, и на мен ми излезе скъпичко, черна хела стопове и 30 лева... мога да сваля 10 лева :roll:

inoi:
А 100 лв с педалите които продаваш в другата тема.

pavko
Да колега педалите и барчето на 100 лева е :да: обади да се разберем...

След тази размяна на ЛС се чуваме с "колегата" и се разбираме да му звънна/пиша в събота до обяд и да му кажа кога ще отиде човека да ги вземе нещата.
Не ми се занимаваше с куриери поради страха от тяхното "добро" отношение към пратките.
Помежу другото си говорим и за таблото за което се търсят кабелите и че ако ги намери ще го взема и него

inoi:
приятелчето ще идва в неделя до Пазарджик
успя ли да намериш кабелите на таблотo

pavko:
Не съм колега, утре ако ми остане време ще поровя...

След като получих това последното съобщение в темата за барчето и педалите беше написано, че са продадени, което аз го разтълкувах, че са за мен!

И така до неделя - веднага като станах, което вярно, че беше към 13ч, но все пак е неделя, му звъннах да му кажа, че еди кой си ще му звънне за частите да се разберат къде да мине да ги вземе.
И отговора беше - "аз ги продадох - трябваха ми пари".
Доколкото разбрах ги е продал на колега от Русе /честито/ и едва ли ще получи парите по-рано отколкото аз /чрез друг колега/ щях да му дам.
В резултат на това не купих друга част в събота - също ценна - която в Неделя вече беше продадена - кака се наричаше това "пропуснати ползи".

Потребителски аватар
pavko
Автомобил:
Двигател:

Re: Некоректно отношение от pavko

Мнениеот pavko » Нед 06 фев 2011 14:49

Колега цитираш вещноправни термини, ще искаш и обезщетение за причинени неимуществени вреди, в кръга на шегата разбира се. Няма да се оправдавам на никого, в темата постнах, че ми звъннаха доста колеги, други писаха. Естествено, че е време и пари, но изобщо не се задължавам да помня кой кой е, нямам нито време, нито желание. Един сериозен колега вече ми се обажда няколко пъти за дигиталката, но тъй като не мога да и намеря инсталацията, няма как да я пратя, човека работи в чужбина. Ти лично ми каза по телефона, че ще пратиш човек събота или неделя "да погледне" нещата, сега казваш, че заради съмнения за качеството на транспортиране, аз си мисля че имаше предвид качеството на частите, както и да е, но не съм се съгласявал да ги запазвам по никакъв начин. Това са три или четири дни, когато искам да купя нещо от този форум вдигам телефона и се разбирам с човека точно и ясно, обикновено за следващия ден. Честно казано досега не съм имал никога проблеми с корекността тук, камо ли някой да пише че съм некоректен, колегата от Русе може да каже колко разговора проведох, за да избегна недоразумения, пък и цената за него не е по различна от тази, която съм обявил и на теб. Като говориш за корекност, не ми е приятно да гледам лична кореспонденция публикувана, въпреки че няма какво да крия... и на последно място е супер тъпо, че именно Ники щеше да дойде да ги вземе, човек с който сме приятели и се познаваме отдавна...

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 06 фев 2011 16:15

http://lichna-drama.com/

Почнахте за всяко нещо да наричате измамници и некоректни :screwy

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Нед 06 фев 2011 16:18

hooligans написа:Почнахте за всяко нещо да наричате измамници и некоректни :screwy

има нещо такова, лично аз имам впечатления, :012: че е коректен

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Нед 06 фев 2011 16:18

inoi написа:...

Колега нищо лично но аз некоректност не виждам тук. Това е продажба и първия който дойде с парите в ръка печели(купува) :wink: така че .. Неможеш да очакваш някой да ти запази нещо днес и примерно ако дойде някой на място с пари да ти го пази все още, просто няма как.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 06 фев 2011 16:20

lou написа:
inoi написа:...

Колега нищо лично но аз некоректност не виждам тук. Това е продажба и първия който дойде с парите в ръка печели(купува) :wink: така че .. Неможеш да очакваш някой да ти запази нещо днес и примерно ако дойде някой на място с пари да ти го пази все още, просто няма как.

Точно казано! Преди да е пратил колегата човек е трябвало пак да се свърже с колегата, да му каже че праща човек дали не ги е продал и т.н ! Така е навсякъде, и при авто къщи т,н Който плати 1-ви взима, и човека е казал че е бил на зор, трябвали са му пари! Няма какво да се нападате и сърдите! Не виждам нищо Некоректно! И от двете страни си имате вина и тя е че не сте се разбрали!

Потребителски аватар
pavko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavko » Нед 06 фев 2011 17:07

Да си призная честно и на мен ми стана кофти, че се получи така, но наистина не се разбрахме, в никакъв случай не е станало нищо преднамерено и нарочно, ще се радвам на феста да се запознаем с колегата... :beer

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 06 фев 2011 19:22

Е може ли за подобна глупост да пускаш тема :banghead:
Разбирам да беше платил капаро и да те е запалил с него, ама така...

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Нед 06 фев 2011 19:25

аз лично колегата не бих го нарекъл "некоректен" защото му се обадих по телефона и му казах запази ми стоповете на 30-ти взимам пари и ще ти пратя ЛС да ми ги пращаш и колегата още на другия ден написа "запазени"

ето и темата с дати: viewtopic.php?f=30&t=245706

Потребителски аватар
inoi
Автомобил: VW Golf III
Двигател: AFT 1996
Контакти:

Мнениеот inoi » Нед 06 фев 2011 19:43

Без лоши чувства :beer
Съжалявам ако съм нарушил спокойствието във форума с тази тема!!!

Потребителски аватар
lino__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lino__ » Нед 06 фев 2011 19:52

Аз пък мисля, че колегата е коректен! Взимал съм разни неща от него и всичко е точно така както казва!
Само с пазарлъци и запазвания не става! Който дава кеш, взима хубавата стока! Който няма кеш си кара с обикновенно барче и така!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”