Алтернатор 120А на 2Е?
Алтернатор 120А на 2Е?
Здравейте колеги, поредният акомулатор се прецака изведнъж (както винаги) с тия музики и такива, изчетох доста теми и разбрах, че ми трябва по мощен алтернатор а именно 120А. Бихте ли ми казали на моя мотор 2Е, от каква кола би му паснало най-добре такав алтернатор 120А ?
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Алтернатор 120А на 2Е?
Най-добре е пак от голф3
а дали е от генератора/релето или от късите разтояния и чести припалвания ти си знаеш.
а някой може ли да ми каже какво трябва да ми е динамото на голф 2 1.8 А/h и колко му дават по каталог акумулатора и дали мога със съответното динамо да захраня малко по-голям акумулатор
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
a дали проблема е в амперите на генератора. С колко ампер4аса акомулатор го караш и мерил ли си дали ти прави 14в аколмулатора.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
hinev написа:а някой може ли да ми каже какво трябва да ми е динамото на голф 2 1.8 А/h и колко му дават по каталог акумулатора и дали мога със съответното динамо да захраня малко по-голям акумулатор
KoKo88, става и от Пасат с такъв двигател.
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Аз на 2 от колите съм с алтернатори 120А - на Голф 3ката заводско е така, защото е VR6 с много електрически екстри. Акумулаторът по документи трябва да е около 55Аh, аз от 1г. го карам със 72Ah и няма проблеми.
На Vento-то, което е 1,8 моно 90 коня, заводско беше 70А, защото няма много екстри. Аз го смених със 120Амперов от Passat B4 VR6, защото имам яка музика и бях с 2 акумулатора по 62Ah. Вече почти не слушам музиката и съм само с един 72Ah вече 3-4г. и няма никакви проблеми.
При монтажа на 120А има малко доработки, защото той не съвпада по съосие с ремъка. Зависи и дали си с климатик или не. Аз лично преработих алуминиевата основа, която го държи към блока, като щ шлайфах със 7-8мм (по спомен) от страната към ремъците, за да дойде алтернаторът към шофьорската страна и да си пасне съосието. Нищо сложно.
На Vento-то, което е 1,8 моно 90 коня, заводско беше 70А, защото няма много екстри. Аз го смених със 120Амперов от Passat B4 VR6, защото имам яка музика и бях с 2 акумулатора по 62Ah. Вече почти не слушам музиката и съм само с един 72Ah вече 3-4г. и няма никакви проблеми.
При монтажа на 120А има малко доработки, защото той не съвпада по съосие с ремъка. Зависи и дали си с климатик или не. Аз лично преработих алуминиевата основа, която го държи към блока, като щ шлайфах със 7-8мм (по спомен) от страната към ремъците, за да дойде алтернаторът към шофьорската страна и да си пасне съосието. Нищо сложно.
Мммм имам кондензатор с дисплей и там се вижда, като я запаля 14,6 и 7 зарежда си ама си мисля, че амперите са малко
Правилно съм преценил тря ми 120А както колегата с VR6 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”