Колко дизел ви горят колите ?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Re: Колко ви горят колите ?

Мнениеот bkunev » Съб 05 фев 2011 19:04

Тея 8 газ ти ги гори зимата ли? А бензин не гори ли?

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 05 фев 2011 19:18

На бензин почти не карам веднага прехвърлям на газ.Но в интерес на изтината на заплата минавам 100 км на бензин и слагам 20 лв бензин.Колега нямам нищо против дизелите ,и бих си взел отново ,но сега карам на газ и също съм доволен.Хваща ме яд като плюят газта ,че разсипвала мотора не била икономична и т.н..!

Последна промяна от rokera671 на Съб 05 фев 2011 20:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Съб 05 фев 2011 20:02

Аз съм карал на газ на баща ми сеата(карбуратор) изключително доволен бях. Това че газта скапва мотора е пълна глупост. Убедил съм се лично! Кой какво и как кара си решава сам. На един му е по-евтино така, на друг так а... Аз мисля така, ти така здраве да е :beer :beer Ще си караме колите и ще си е*** жените и това е...
Поздрави!!! :) :)

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Съб 05 фев 2011 23:46

Колега на тая цена на дизела ако се зарежда от бензиностанция ,не ми говори за икономии!От днес карам на 1,22 .Гори ми 8 газ ,пък които изка да плюе АГУ тата.Карал съм дизели и ми беше писнало да съм целия в нафта и да се притеснявам тубите в багажника дали няма да се излеят.Сега отивам и ми зареждат ,само дето забравят понякога да ми сложат капачката. :D[/quote]

Колега и ние сме карали на газ и знаем какъв е разхода. 8 газ зимата градско може да ти дава само ако някой познат те дърпа 50-60 км за да може да го докараш.Карал съм и с обикновенна газова и с газов инжексион и такъв разход лъжлив като твоя не съм видял дори и лятото. та ти ако караш на бензин сигурно ще ти даде 6 литра :mrgreen: .
А доколкото ако се зарежда на бензиностанция или от туба оил няма значение важното е на кой как му изнася и му е по-удобно-за мене специално ми е по-удобно от туба оил,защото ми карат нафтата пред нас на цена от 1,30 ,а сега да видим кои е по-икономичен? но,моята не харчи 8 газ ,а 8-9 нафта което е горе долу равносилно.
А доколкото газта е*ава мотора са пълни измишльотини. аз съм карат от 2000 до 2004 година типо на газ и му врътнах 260 000 без да се отваря мотора,а до ден днешен съседа га кара и още нищо не му е правено по мотора,а е на 500+ хиляди.

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Съб 05 фев 2011 23:56

газта не поврежда мотора а гърнетата....трябват 10 секунди сутрин да караш зад някой с газ да се види защо гърнетата...направо тече вода отзад....иначе и аз съм за газ!!! поне имам 2 резервоара :applause:

Потребителски аватар
vico
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vico » Нед 06 фев 2011 12:01

Бора 1,9TDI ALH автоматик
Градско 9,5-10 това е за 11км в една посока или 22км на ден все пак двигателя е студен.
Извънградско 5,5-6 с нормално каране до 140

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 06 фев 2011 18:07

Колега Red Devil ,карам предимно извънградско ,но имам и градско.Последно ми даде 9 ама я подгрявам на място 2-3 минути само на газ.А на бензин я свалям под 6.Все пак това е наи лошият мотор на VW-ABU.Можеш да видиш таблицата колко му дават да гори. :beer

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Нед 06 фев 2011 20:22

rokera671 написа:Колега Red Devil ,карам предимно извънградско ,но имам и градско.Последно ми даде 9 ама я подгрявам на място 2-3 минути само на газ.А на бензин я свалям под 6.Все пак това е наи лошият мотор на VW-ABU.Можеш да видиш таблицата колко му дават да гори. :beer

Колега монтирал съм газови и метанови уредби в продължение на 2 години.Такъв разход не е нормален за зимно време даже и за газов инжексион. При него и зима и лято е един и същ като на бензина(+1 литър) ,защото подгрява задължително до 40 градуса на бензин. Ако си с газов инжексион може но ти си с обикновенна газ и няма шанс,но да не се отклоняваме от темата Тя е за Дизелови автомобили. Газовите котлони си имат друг раздел иди там пиши и ще те изядът :mrgreen:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 06 фев 2011 22:42

Ко да ме изядат бе Човек?Какво печеля ако лъжа?От Варна съм и на Еко ме познават всички.Ти просто си критично настроен против газта.Не работи на бензин докато е студена иначе ще падне още.Ама не ми се спори с тебе ,мисли си така и си караи дизела.

Потребителски аватар
orbital
Автомобил: PASSAT B4
Двигател: 1Z 1996

Мнениеот orbital » Пон 07 фев 2011 8:41

Аз ,не мога да разбера какво правят в дизеловия раздел газаджий ама както и да е .

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пон 07 фев 2011 9:30

orbital написа:Аз ,не мога да разбера какво правят в дизеловия раздел газаджий ама както и да е .

Не им харесва как им вървят колите и влизат тук за да се покефят малко :mrgreen: . до преди да си купя дизела съм карал само бензинови коли и дизел не изках и да видя ,но откакто се качих на дизел 100 коня разбрах какво е и никога повече няма да се купи бензинов автомобил. :banana

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пон 07 фев 2011 12:47

bkunev написа:Аз съм карал на газ на баща ми сеата(карбуратор) изключително доволен бях. Това че газта скапва мотора е пълна глупост. Убедил съм се лично! Кой какво и как кара си решава сам. На един му е по-евтино така, на друг так а... Аз мисля така, ти така здраве да е :beer :beer Ще си караме колите и ще си е*** жените и това е...

за пореден път се обеждавам , че газта сасипва двигателя сега на един приятел му предстои ремонт на главата. прецакана е. :bishop
ако излиза автомобила заводско с газова това е друг въпрос. и аз не вярвах , но е така.

Потребителски аватар
bkunev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bkunev » Пон 07 фев 2011 13:30

nikson85 написа:
bkunev написа:Аз съм карал на газ на баща ми сеата(карбуратор) изключително доволен бях. Това че газта скапва мотора е пълна глупост. Убедил съм се лично! Кой какво и как кара си решава сам. На един му е по-евтино така, на друг так а... Аз мисля така, ти така здраве да е :beer :beer Ще си караме колите и ще си е*** жените и това е...

за пореден път се обеждавам , че газта сасипва двигателя сега на един приятел му предстои ремонт на главата. прецакана е. :bishop
ако излиза автомобила заводско с газова това е друг въпрос. и аз не вярвах , но е така.

Под прецакана може да се разбира много неща. Примерно при счупени клапани, криви водачи и тн. и тн. да не би да е виновна газта...?!?!?!

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 07 фев 2011 15:02

orbital написа:Аз ,не мога да разбера какво правят в дизеловия раздел газаджий ама както и да е .

И аз това питах преди 3 страници :
milmar написа:
Meти написа:Извън граа не съм я засичал но в града 13 на 100 бензин в студено време инче газ 10 на 100 говорим за двигател 1.8 ААМ

Тук си говорим за истински мотори :wink: , не за бензинови - на газ :beer .

Но ми се отговори :
dragozow написа:Бензиновия на газ пак е мотор нали?

Аз ако се обадя за нещо в раздела за Голф или Пасат - ще ми кажат да си пиша в дизеловия раздел , защото там са истинските мотори :mrgreen: , а тук си развяват байрака някакви газаджии , ама ха :D !

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 07 фев 2011 15:34

milmar написа:защото там са истинските мотори :mrgreen: , а тук си развяват байрака някакви газаджии , ама ха :D !

не, че го няма и обратното дизелджии в АГУ раздела, ама те само акат по темите, както аз сега.

Върни се в “Дизелови агрегати”