Дефектен ли е горивния филтър?
Дефектен ли е горивния филтър?
Абе вчера смених масло и филтри, обаче горивния се закучи... Сложихме МАNN, колата запали и работи 5-10мин, ама не като хората... Изобщо нафтата не вървеше хубаво, не изчисти мехурчетата, нищо! По едно време двигателя огасна от липса на нафта... Махнахме го и направихме трика с директното вкраване на нафта от шишето, като направихме байпас без фитър... Колата с доста въртене запали и нямаше нито въздух в маркучите нито нищо! Разбрасе, че и от там дето се връща нафтата е запушено не му знам името (на болт прилича, който е кух от вътре и има 1 малка дупчица, продуха го майстора и се оправи...) След тая дандания си сложихме стария филтър и колата си работи нормално с него, но му е време за смяна (~30 000км). Попринцип не го пълнихме новия с нафта, но колата си запали нормално, след това и със стария по същата процедура и захапа от половин оборот...
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дефектен ли е горивния филтър?
да не би да сте обърнали посоките , че там има стрелка на където трябва да е насочен. Ако ли не я дръпнете с друга кола. Аз сменях на вектра 2.2 dti горивен филтър и там процедурата е почти винаги дърпане . Връща нафтата и няма палене , само и единствено дърпане му е майката
-
- Автомобил:
- Двигател:
golf3gtivr6 написа:да не би да сте обърнали посоките , че там има стрелка на където трябва да е насочен. Ако ли не я дръпнете с друга кола. Аз сменях на вектра 2.2 dti горивен филтър и там процедурата е почти винаги дърпане . Връща нафтата и няма палене , само и единствено дърпане му е майката
Имал съм такава кола, като се напълни чашата на филтъра с нафта и си пали нормално, никога не е имало проблеми камо ли дърпане.
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
гововим 2 пъти се е случвало , но като нямаш нафта под ръка какво правим 

Не сме пълнили филтъра с нафта, но колата си запали, претресе в началото но продължи да работи, като отвреме на време пак не работеше като хората. Абе личеше си, че липсва нафта, единия маркуч беше пълен с пияна и изобщо не се изчисти, при подаване на гас пушеше адски много. Поработи така 5мин да кажем и сама изгасна... А посоките няма как да се объркат, той филтъра е направен да се сложи в 1 положение... Като сложихме стария фитър, в който също нямаше нафта (излахме я) колата си запали и проработи без проблеми, претресе 1 път, което мисля е нормално, имаше пак пияна но след 1-2мин работа си се изчисти, да не говорим, че при червени обороти отзад нямаше и 1 облаче пушек...
Върни се в “Дизелови агрегати”