Какво мислите за идеята ми в E-bay?
- elimn
- Автомобил: Golf V
- Двигател: BKD 2004
Re: Какво мислите за идеята ми в E-bay?
Ах harsi, нямам за цел да те обидя, но този 1$ ме шокира на фона на километрите на автомобила ти. Явно мислим различно. Как ми се иска, ако успееш да събереш дори половината, малка част да дариш на някое живо същество... Аз също много си обичам колата, но... по ме стяга в гърдите, когато някой млад човек си отива, защото няма възможност да живее заради ш$баните пари.
- elimn
- Автомобил: Golf V
- Двигател: BKD 2004

PS Току що пратих смс за Сандра.И пак го правя защото все пак 1 лв. ще стигне,но тия 20 ст![]()

Aз се дразня също много от данъка, затова когато имам работа в банка изпращам от там и никой друг няма как да се докопа до парите за нуждаещия се.
По темата: Извинявам се, че скочих така. Успех колега! Всеки има мечти и цели и ги преследва. Дерзай!
- harsi
- Автомобил:
- Двигател:
elimn написа:Ах harsi, нямам за цел да те обидя, но този 1$ ме шокира на фона на километрите на автомобила ти. Явно мислим различно. Как ми се иска, ако успееш да събереш дори половината, малка част да дариш на някое живо същество... Аз също много си обичам колата, но... по ме стяга в гърдите, когато някой млад човек си отива, защото няма възможност да живее заради ш$баните пари.
О не се обиждам,но не се шокирай на нещо ,което за другите би могло да е интересно....Дори и да не събера сумата обещавам да заделя за благотворителност.И пак да повторя -акцента е върху идеята,колата е само средство.
А инак и мен ме боли да си отива някой просто защото не е имал ШАНС...
- vanko88
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEK 1.6
- Контакти:
Колега, браво!
Искам само да поясня, че тази идея далеч не е иновация. Световна практика е да е се продават "самолетни мили" в огромни мащаби ( продава се въздушното пространство, с което се котролира трафика ). Оттук тръгва и тази идея, като първата бе най-успешна. Ако не се лъжа беше канадец, който събра около 100 000 канадски $. С парите стегна едно дърто порше и се включи в "гъмбол". Казвам ги тези неща, не за да умаловажа идеята на колегата и да кажа колко е неоригинален
Поста ми има за цел да помогна. Мисълта ми е, че такива идея вече е имало, изпълнени са, някои успешно, а това е опит, който колегата може да използва и доразвива, за да успее в начинанието си.
Аз имам няколко съвета към теб:
Намправи предложението уникално - всеки, който дари ще получава парола за сайт, където да следи прогреса на ремонта ( мотивация )
Направи предложението евтино - 1-10цента за миля - най-важния икономически принцип гласи, че "оборота прави печалбата, а не цената"
Направи предложението видимо - рекламирай го, както в български сайтове, така и в чужди ( платени обяви, постове, теми и т.н. )
И най-важното според мен - след като завършиш колата и направиш пътуването я дари в музей, овековечи я. Ще спечелиш повече така.

Искам само да поясня, че тази идея далеч не е иновация. Световна практика е да е се продават "самолетни мили" в огромни мащаби ( продава се въздушното пространство, с което се котролира трафика ). Оттук тръгва и тази идея, като първата бе най-успешна. Ако не се лъжа беше канадец, който събра около 100 000 канадски $. С парите стегна едно дърто порше и се включи в "гъмбол". Казвам ги тези неща, не за да умаловажа идеята на колегата и да кажа колко е неоригинален

Аз имам няколко съвета към теб:
Намправи предложението уникално - всеки, който дари ще получава парола за сайт, където да следи прогреса на ремонта ( мотивация )
Направи предложението евтино - 1-10цента за миля - най-важния икономически принцип гласи, че "оборота прави печалбата, а не цената"
Направи предложението видимо - рекламирай го, както в български сайтове, така и в чужди ( платени обяви, постове, теми и т.н. )
И най-важното според мен - след като завършиш колата и направиш пътуването я дари в музей, овековечи я. Ще спечелиш повече така.

- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
harsi написа:ludiq1918 написа:Е значи нищо не съм разбрал от идеята. Тогава какво ще продадеш на този който купува, само снимка на километража
.
Ще му продам своята идея ако може така да се каже,защото на запад хората са склонни да плащат за идеи.И пак казвам-потърсете странните неща,които са продавани в E-bay някога.(все пак давам е-сертификат ,че всеки "притежава" 1/305 634 от пробега на колата)
пу,аз съм първи с един долар-как да уредим плащането?

- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Идеята (нищо, че не е нова) е хубава, но:
Късмет и успех!
- 1. Koлата, която представяш, е уникална само за теб. Иначе няма никакви други всепризнати достойнства, уникални качества, дизайн и т.н.
Няма да спечелиш много съпричастни с нея...
2. Както казаха - брой уникални хитове, вместо висока цена.

3. Наистина е хубаво да предоставяш нещо уникално на всеки твой купувач, да го накараш да се почувства специално - така ще спечелиш. Достъпът до сайт е много добра идея.
Но иска инвестиции.

И реклама, реклама, реклама, реклама...
Късмет и успех!

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
кажи ми честно, ама честно...ако беше видял подобна обява в ибей, би ли си дал доларчето?
вземи и си стегни задника и извади въпросните пари, вместо да чакаш от "културна просия"
Категорично не го одобрявам и това че има налудничави идеи не смятам че е оправдание за твоята...
п.п пусни анкета, ако наистина искаш да знаеш как форума намира идеята ти
вземи и си стегни задника и извади въпросните пари, вместо да чакаш от "културна просия"
Категорично не го одобрявам и това че има налудничави идеи не смятам че е оправдание за твоята...
п.п пусни анкета, ако наистина искаш да знаеш как форума намира идеята ти
- harsi
- Автомобил:
- Двигател:
ChimeyJimmey написа:Идеята (нищо, че не е нова) е хубава, но:1. Koлата, която представяш, е уникална само за теб. Иначе няма никакви други всепризнати достойнства, уникални качества, дизайн и т.н.
Няма да спечелиш много съпричастни с нея...
2. Както казаха - брой уникални хитове, вместо висока цена.
3. Наистина е хубаво да предоставяш нещо уникално на всеки твой купувач, да го накараш да се почувства специално - така ще спечелиш. Достъпът до сайт е много добра идея.
Но иска инвестиции.А тоя "е-сертификат"...
:
И реклама, реклама, реклама, реклама...
Късмет и успех!
Ами май определено имаше нужда от малка инвестиция инициативата ми,но....Обърнах се към една организация ,но тя ми отказа и бях толкова афектиран,че направих всичко набързо. А както казах по-рано имах идеята,тази кола,и тази географска ширина.
Иначе идеята за сайта е много добра-друго е да виждаш реални последствия от "инвестицията ти",но не знам дали не е късно,а и съм толкова ограничен със свободното време....

- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Това не знам дори с някоя уникална кола дали ще има успех, какво остава за посредствен автомобил на 20 години...
- vanko88
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEK 1.6
- Контакти:
Няма посредствени автомобили, няма посредствени идеи, има посредствена критика. Колега, сетих се как да навиеш повече хора. оБявяваш анкета какъв цвят да е колата, какви части да се слагат. Който закупи миля ще може да определи как да изглежда колата. Но ако смяташ колата да си я запазиш за себе си, няма да стане работата. Ако предварително обявиш, че ще я сложиш в музей накрая ще има доста голям медиен отзвук. Колега, давам ти само насоки, съвети. И не си мисли, че е късно за промени. Другото важно нещо е да си държиш на идеята, колкото хора ти кажат, че е глупост, толкова по целеустремен да си. Успех!!!
- harsi
- Автомобил:
- Двигател:
vanko88 написа:Няма посредствени автомобили, няма посредствени идеи, има посредствена критика. Колега, сетих се как да навиеш повече хора. оБявяваш анкета какъв цвят да е колата, какви части да се слагат. Който закупи миля ще може да определи как да изглежда колата. Но ако смяташ колата да си я запазиш за себе си, няма да стане работата. Ако предварително обявиш, че ще я сложиш в музей накрая ще има доста голям медиен отзвук. Колега, давам ти само насоки, съвети. И не си мисли, че е късно за промени. Другото важно нещо е да си държиш на идеята, колкото хора ти кажат, че е глупост, толкова по целеустремен да си. Успех!!!
Мислех по-скоро в някой шоурум на VW (или пък в повече от един)да бъде изложена ако намеря как.Сега е момента да помоля ако има желаещи да помогнат да доразвия идеята да пишат Л.С.Тази седмица имам 2 почивни дена ,а инак работя по 14 часа всеки работен ден и наистина съм ограничен с времето.МНОГО,МНОГО благодаря на vanko88 за този пост.Радвам се ,че има такива хора.Отивам на работа -да не помислите ,че дискусията е спряла.Нощес ще пиша пак.....
Клкото до сайта,един facebook няма ли да свърши работа?По-евтино е,а има голям шанс за популярност.
Не ,че нещо ама ако това е единствения начин да набереш средства за стягането на колата нещата изглеждат меко казано жалки.Какви мисли ми хрумват като чета обявата.На първо място няколко лъжи се набиват от пръв прочит.Значи не искаш да си купиш нова казваш,а можеш ли щото ако имаш 40 хил лв. за нова едва ли ще ти е финансов проблем да стегнеш тази
? На 300 хил. и малко казваш е. Аз не бих се заклел в реалния пробег,а се съмнявам да можеш да го докажеш.Да не говорим,че не е нищо особено ,щото в германия има три годишни коли с подобен пробег,а във форума сигурно 2/3 от колите са с подобен и по-голям.Виж милионер ако беше ,звучи по-добре и вероятно си видял идеята от някое списание или си слушал легенди как някой си върнал мерцедеса на 1 милион километра и му дали нов,така че не е лошо да обмислиш подобна презентация,на този модел много лесно се прави километража да показва каквото си пожелаеш.Искаш да върнеш тази класика на пътя .Този модел не е нищо повече от стар ,вероятно и амортизиран автомобил и по никакъв начин не се вмества в понятието класически автомобил ,поне не в това ,което разбират хората от любимия ти запад. Сантименталната привързаност също звучи смешно.Не виждам как някой ще ти върже,че имаш емоционална връзка с масов автомобил "нов внос" от германия ,дето ви е събрал някой сводник,пардон джамбазин от горубляне,преди две-три години.Звучи нелепо просто.Колко все пак струва това прословуто връщане на пътя на подобна кола,ами че тя за 1000 лв. ще светне,баси проблема да извадиш тази колосална сума и то при положение,че бачкаш по 14 часа.Вече ако искаш да извадиш някой лев от хорската простотия в рамките на своеобразен експеримент е отделен въпрос и погледнато по този начин идеята ми харесва и ще ми е интересно дали някой ще се върже.Желая ти успех!

- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
Мислех да си пупя някой километър, ама скъпо продаваш
На теория ако продадеш всеки изминат километър ще събереш $3000000
Не го вярвам това да стене, даже не вярвам 300лв да изкараш от цялта работа, но ако това стане ще е няй-скъпоплатеното VW втора ръка в историята.
Иначе как върви търговията? Имаш ли продажби?

На теория ако продадеш всеки изминат километър ще събереш $3000000

Иначе как върви търговията? Имаш ли продажби?
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
GodLike написа:...Иначе как върви търговията? Имаш ли продажби?
С тоя аукцион повече от 1 продажба няма да има. Тва е аукцион за 1 бройка.
Към колегата с идеята - на мен лично ми харесва, макар и да не си обмислил доста неща. Като цяло темата трябваше да я пуснеш преди да стартираш аукциона.
Ето ти моите идеи в произволен ред:
Каква ти е целта - да обиколиш доволно с колата, нали така? Направи 3 конкретни маршрута - къс, среден и дълъг с конкретни междинни точки, които да се знаят. Примерно 10000км, 15000км и 20000км. Изчисли колко ти струва 1 пропътуван км с тая кола. Сметни си разходите за всеки един маршрут като цяло, и раздели на км за съответния маршрут. Получаваш 3 стойности. От тях взимаш най-голямата и я пускаш като цена на км, който ще пропътуваш отсега нататък
Страница, на която обявяваш колко си събрал досега. Така има един вид съревнование "до следващата цел" - първо да събереш за краткото, после за средното и накрая до голямото пътуване. Може да рекламираш с "only xxx km left", така имаш ясно дефинирана цел
Никой няма да ти даде за тая кола 300к долара. Това е както в БГ, така и за евентуални маниаци от чужбина утопично. Обаче ако в Бг може да стегнеш тази кола за примерно 2000 лв, за да издържи 20000км, то това на запад е малко имагинерно. Така че тук имаш момента при западняка "няма как за 1000 евро да мине 20000км! Я да го видим как ще стане пък тва" и оп, току виж взела, да ти купил за 10 евро км
Отделно трябва да правиш яка реклама навсякъде, както в БГ, така и в чужбина. В момента визираш само частни лица. Помисли дали не може да предложиш рекламни пакети на фирми, да речем срещу кинти, или примерно да ти стегнат автомобила за без пари, пък ти да рекламираш за тях
Отделно може да питаш дали в VW няма да имат интерес към колата, след като направиш хххххх км с нея по света....
Или да пратиш на хората след края на пътуването по един сувенир от колата, проблемът е как ще поемеш транспортните разходи...
След малко може да ми хрумне още нещо...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”