Какво толкова ви харесва в София ??

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Какво толкова ви харесва в София ??

Мнениеот barezifranko » Пон 07 фев 2011 23:47

Темата ми е в резултат от коментарите за Боянската църква, където се получи лек спор между София и провинцията. Та мисълта ми е какво толкова сте се засилили към тази София? Вярно, че дават хубави пари, ама това ли е най-важното? Според мен не е правилно за една и съща работа примерно в София да взимаш 1000 лв, а в провинцията 300. Ама какво ли се учудвам, забравих че съм в България :)

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Re: Какво толкова ви харесва в София ??

Мнениеот hooligans » Пон 07 фев 2011 23:51

катинара най ми харесва!
Писна ми хората извън софия да извъртат така нещата, че винаги да са потърпевши
и винаги спора да е софия-провинция...
безумно е бе хора... .

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Пон 07 фев 2011 23:54

Аз пък винаги се смея като някой каже провинция.
Че това столица ли е , за да говорим за провинции.
Не ме разбирайте погрешно - мене си ме устройва идеално в града , в който живея.
Все пак живея в "най - добрият град за живеене" :banghead: :mrgreen: scare

Потребителски аватар
barezifranko

Мнениеот barezifranko » Пон 07 фев 2011 23:56

hooligans написа:катинара най ми харесва!
Писна ми хората извън софия да извъртат така нещата, че винаги да са потърпевши
и винаги спора да е софия-провинция...
безумно е бе хора... .

Хули от нищо не се оплаквам. Тези които най-много ревете сте от Софията :beer Не искам да се обиждаш, ама си е така

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 08 фев 2011 0:03

barezifranko написа:Та мисълта ми е какво толкова сте се засилили към тази София? Вярно, че дават хубави пари, ама това ли е най-важното?

Ами търси се по-добра реализация или изобщо препитание. А на вас като не ви харесва защо не отстъпвате от настъплението на провинциалистите!? Да избягате в провинцията.
А иначе деленето е отдавна и докато се управлява България на принципа "всичко за столицата" така ще е.

За сега си пожелавам от сърце никога да не ми се налага да живея и работя в София.

Последна промяна от velinsl на Вто 08 фев 2011 0:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Вто 08 фев 2011 0:04

Паветата :063: :063: :063:

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Вто 08 фев 2011 0:07

Абе и аз не знам какво толкова сте се засилили.
Чърчил по времето на бомбандировките през втората световна е казал, че е нужно да сринат само София за да капитулира цяла България. Аз като гледам така си е и останало. София е център на България. Може би на повечето хора им се иска да бъдат в центъра на събитията.
А на теб какво не ти харесва София? Какво няма, или по- точно какво имаш, което един софиянец да няма. С какво Хасково би привлякъл повече народ? Какви възможности би имал човек за културно, духовно или пък материално развитие? Кажи, пък може наплива скоро и да е към твоя град.

Колега, сори за острия тон, ама нали съм софиянец та се засегнах. Нищо лично.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Вто 08 фев 2011 0:10

и на мене не ми харесва сегашния облик на София :banghead: преди 10-15години си беше идеално, имахме си пързалка за през зимата до блока, сега на нейно място има блок. Имахме си зелена полянка с футболно игрище, сега на нейно място има паркинг. :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 08 фев 2011 0:13

Харесва ми защото тук съм роден и отраснал. Преди 10-15 години наистина не беше такава воня като сега, но за създалата се ситуация не съм виновен аз...
Спирам да пиша по темата защото ако свободно изразя мнението си ще бъда най-малкото мадулиран, а може и баннат от този иначе демократичен форум :Mr Green Fun

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Вто 08 фев 2011 0:14

Bobi_S13 написа:и на мене не ми харесва сегашния облик на София :banghead: преди 10-15години си беше идеално, имахме си пързалка за през зимата до блока, сега на нейно място има блок. Имахме си зелена полянка с футболно игрище, сега на нейно място има паркинг. :banghead: :banghead: :banghead:

Колега това не се наблюдава само при вас.
И аз спокойно мога да си разменям боксерите с комшията от два метра насреща. :banghead:

Потребителски аватар
calm
Контакти:

Мнениеот calm » Вто 08 фев 2011 0:17

barezifranko написа: Тези които най-много ревете сте от Софията

Чекай малко, вече стана лично. Що да ревем ние? Тая тема ти я пусна. Честно казано нас НИ БОЛИ УЯ. На мен във всеки град като отида ми е гот, ама гледам с едното око зад гърба си, че не знам дали некой комплекс няма да ме изпраска с бутилка в главата ако се изкажа "не на място".

velinsl написа:А иначе деленето е отдавна и докато се управлява България на принципа "всичко за столицата" така ще е.

Кво па си дал ти на столицата бе пич?

Последна промяна от calm на Вто 08 фев 2011 0:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ivo penkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo penkov » Вто 08 фев 2011 0:18

[quote="barezifranko"]Темата ми е в резултат от коментарите за Боянската църква, където се получи лек спор между София и провинцията. Та мисълта ми е какво толкова сте се засилили към тази София? Вярно, че дават хубави пари, ама това ли е най-важното? Според мен не е правилно за една и съща работа примерно в София да взимаш 1000 лв, а в провинцията 300. Ама какво ли се учудвам, забравих че съм в България :)[/quote/А ,това че едно кафе е 0,30 лв.,а в Бургас е 1,00 лв.какво да кажем? Или там жътвата е три месеца,а?

Потребителски аватар
barezifranko

Мнениеот barezifranko » Вто 08 фев 2011 0:21

calm написа:Абе и аз не знам какво толкова сте се засилили.
Чърчил по времето на бомбандировките през втората световна е казал, че е нужно да сринат само София за да капитулира цяла България. Аз като гледам така си е и останало. София е център на България. Може би на повечето хора им се иска да бъдат в центъра на събитията.
А на теб какво не ти харесва София? Какво няма, или по- точно какво имаш, което един софиянец да няма. С какво Хасково би привлякъл повече народ? Какви възможности би имал човек за културно, духовно или пък материално развитие? Кажи, пък може наплива скоро и да е към твоя град.

Колега, сори за острия тон, ама нали съм софиянец та се засегнах. Нищо лично.

За София не ми харесва големия хаос който е. Пък и скоро малко по работа бях в ж.к Дървеница, е останах потресен. Глутница кучета, поляни с купчини строителни отпадъци и тем подобни. Иначе за Хасково. Ела да видиш един наистина красив център. За духовното ти развитие мога да кажа че тук е статуята на Св. Богородица която е в рекордите на Гинес заради височината си. Относно материалното състояние - Има лаф между катаджиите, че най-новите коли първо се докарват в Хасково после в София :beer

Потребителски аватар
calm
Контакти:

Мнениеот calm » Вто 08 фев 2011 0:32

barezifranko написа:За София не ми харесва големия хаос който е.

Е в глемия град е така. Или свикваш- или бегаш.
Ние тука пък си имаме Софка. Тя е най- кичавата статуя на света. Не е вписана в Гинес, щото още няма направен раздел за такива "богатства". Но имаме най- големия храм на Балканите, едни от най- старите църкви в Европа. Жълти павета. И други такива обикновенни неща.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 08 фев 2011 0:51

не ми харесва днешната софия.
харесвам софия от детството ми...
проблема е че софия беше насила превърната в държава в държавата...
помислете:
Х е от град Намайнатаси.
там му е семейството, там е израснал, там са всичките му приятели, средата му... всичко, целия му живот е там.
но няма реализация...
защото в Намайнатаси нищо не е на ниво... няма работа, няма пари, нисък стандарт...
Х е принуден да зареже целия си живот и да мести в софия, защото там може би ще има повече възможности...
намира си квартира, търси среда, хора... започва цял един живот от нулата...
принуден е!

проблемите на тая държава ще се решат тогава, когато няма да има разлика в стандарта на живот и в опциите между софия и Намайнатаси...
ако идеш в хамбург дали ще има нещо по различно от кьолн? или от берлин? лайпциг? франкфурт...?
това имам предвид...
в софия е лудница не защото на всички дошли от страната им е приятно-те са принудени...
така го виждам аз. :012:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”