Пасат б3 масло за скоростна кутия ?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Re: Масло за скоростна кутия Пасат б3?

Мнениеот vpetrovbg » Пон 29 мар 2010 14:17

antonio12345 написа:Днес смених маслото на скоростите Shell 75w90,не знам колко е добро 25 лв литър,но побра 1.7 л....не е ли малко? Passat B4 ABF

Ако не се лъжа по каталог го дават 1,8 литра, ако колата е била под лек наклон напред, е възможно! Спри я на равно място, отвърти пробката за наливане и ако маслото е до ръба на отвора, всичко е наред.
А иначе миналата година си взех оригинално масло от представителството на VW в Пловдив на цена около 18,00 лв/л.

tanuco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tanuco » Сря 07 апр 2010 19:46

Колеги....а този ШЕЛ 75-90 как е добър ли е...

Потребителски аватар
IANSTO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IANSTO » Чет 08 апр 2010 2:44

vpetrovbg написа:
antonio12345 написа:Днес смених маслото на скоростите Shell 75w90,не знам колко е добро 25 лв литър,но побра 1.7 л....не е ли малко? Passat B4 ABF

Ако не се лъжа по каталог го дават 1,8 литра, ако колата е била под лек наклон напред, е възможно! Спри я на равно място, отвърти пробката за наливане и ако маслото е до ръба на отвора, всичко е наред.
А иначе миналата година си взех оригинално масло от представителството на VW в Пловдив на цена около 18,00 лв/л.

Аз съм с също съм с мотор АБФ на б4 . Когато си го сменях преди година и половина някаде , от авто плюс ми казаха че събирало 2.2 литра . Препорачаха ми някакво немско уж оригинално ( по скоро единственото което имаха )Струваше 22 лв. за литър ( ако не се лъжа ). И разбира се трябваше да си купя 3 литра за да сложа 2.2 . Но когато го сменях събра само 2 литра . След това говрих с разни маистори по въпроса за тези 200 мл. който неможах да налея и те ме убедиха че не съм бил источил маслото от полуоските . Това дали е така немога да потвърдя , защото го оставих на това положение .

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Чет 08 апр 2010 15:22

tanuco написа:Колеги....а този ШЕЛ 75-90 как е добър ли е...

Карам с него от 8 г.Това не значи, че съм въодушевен от качествата му.Зимата при по-студено скоростите влизат трудно.През лятото нямам ядове.

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Чет 08 апр 2010 17:59

IANSTO написа:
vpetrovbg написа:

Аз съм с също съм с мотор АБФ на б4 . Когато си го сменях преди година и половина някаде , от авто плюс ми казаха че събирало 2.2 литра . Препорачаха ми някакво немско уж оригинално ( по скоро единственото което имаха )Струваше 22 лв. за литър ( ако не се лъжа ). И разбира се трябваше да си купя 3 литра за да сложа 2.2 . Но когато го сменях събра само 2 литра . След това говрих с разни маистори по въпроса за тези 200 мл. който неможах да налея и те ме убедиха че не съм бил источил маслото от полуоските . Това дали е така немога да потвърдя , защото го оставих на това положение .

Аз не съм специалист, но не знам в полуоските да има масло :shock ...

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 08 апр 2010 18:17

IANSTO написа:След това говрих с разни маистори по въпроса за тези 200 мл. който неможах да налея и те ме убедиха че не съм бил источил маслото от полуоските .[/color]

Колега бягай от такива майстори :) как беше оная приказка:Майсторе,ако ти знам името няма да те нарека "майстор". :)
Моята кутия събра 1,7-1,8l. ,,,,,,,,, На 2,0i(ADY)събра същото количество.....незнам каквиса тези разбирчи които гледат да си набутат маслото....

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Чет 08 апр 2010 18:24

MOTUL- 1.5л. ми побра 1.8 RP сам си го сменях :applause:

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Пет 09 апр 2010 11:50

kristianatanasov написа:
IANSTO написа:След това говрих с разни маистори по въпроса за тези 200 мл. който неможах да налея и те ме убедиха че не съм бил источил маслото от полуоските .[/color]

Колега бягай от такива майстори :) как беше оная приказка:Майсторе,ако ти знам името няма да те нарека "майстор". :)
Моята кутия събра 1,7-1,8l. ,,,,,,,,, На 2,0i(ADY)събра същото количество.....незнам каквиса тези разбирчи които гледат да си набутат маслото....

И на мен 1,8 л., при ABS мотор. А иначе оригинално масло в представителството на VW в Пловдив в момента е на цена 20,00 лева, а пък в Еуратек е с 20% по-малко mhihi .

Потребителски аватар
indjov_GTI
Автомобил: E30
Двигател: M20B20 1990g

Мнениеот indjov_GTI » Вто 11 май 2010 23:44

аз да кажа,че и с диференциално нема ядове,никви шумове и скоростите си влизат,като в тех си ,ма на мен ми дреме на к... и да й стане нещо имам още 2 кутий,тогава ше му боцна тва 75в90 :D

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Пон 07 фев 2011 19:46

Утре ще трябва със сигурност да го сменям,че доста време чаках.Сега като карам от 1ва до 4та по инерция на скорост без газ се чува едно като виене/шумене леко.Предполагам че е от маслото ? Май никога до сега не е сменявано :talk:

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пон 07 фев 2011 22:12

altanivan написа:Май никога до сега не е сменявано :talk:

Абе дано е от маслото....щото в техническото ръководство за нашите пасати пише че маслото на скорости никога не се сменя!!!!
Ама и Гюнтер кадето е писал ръководството едвали е предполагал че тея коли ще се карат по 20+ години :)
Аз като сменях моeто сложих и добавка STP - http://www.irishautoparts.ie/car-wax-po ... tp13a.html

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Пон 07 фев 2011 22:18

Какво друго може да е .. ако не е маслото ? :screwy Шумене при каране без никаква газ... Само на 5та може би го няма този шум или е по-тих и не съм го чул !

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 08 фев 2011 7:13

Някое лагерче се обажда в кутийката,и при мене е така масло не е сменяно,но се появи характерен шум,,при натиснат съединител го няма,демек лагер май на първичния вал. scare

metalqgata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот metalqgata » Вто 08 фев 2011 13:11

Аз си долях масло в кутията и почти нищо не се промени. Просто когато намелее маслото се прецаква някое лагерче и после си кара така. Кутият ми събра почти литър (доливане) т.е. е била на половина празна ( или пълна, зависи от гледната точка) Сега скоростите влизат малко по-добре, обаче шума си остана. Нямам намерение да правя нищо по кутията. Съмнявам се нещо да се прецака. А и не всеки път вие :)

Потребителски аватар
djfunnyman
Автомобил: passat 1.8i 79kw
Двигател: PF 1988

Мнениеот djfunnyman » Нед 21 юли 2013 13:25

здравейте колеги имам и аз едно питане миналата седмица смених маслото на скоростната кутия MOTUL 75W90 източих около 1.3 литра масло и като почнах да наливам някъде на 1.5 литра почна да тече от горната пропка както наливам до пропката ли трябва да е нивото щото го налях 2 литра както го дават по книгата пасата e Б3 1.8i 107 коня скоростната кутия е AFE123088 ако е повече маслото ще има ли проблем

Върни се в “Passat”