За удоволствието което създава VW!!!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Re: За удоволствието което създава VW!!!

Мнениеот ShoGo_GTI » Пет 14 яну 2011 20:49

На мен първата ми кола беше МК2 1.6Д 86та (1 година по голям от мен mhihi ) и никога не ме е предавал както и да съм се "отнасял" с него, беше истинската кола за мен и си я обичах страшно много, имал съм толкова много спомени с нея, че няма и на къде. А дизайна за мен беше... как да го нарека, като идилия - детайлите с ъгли от 90 градуса и само 2та кръгли фара - няма такова нещо! Най-любимия ми монент - когато зимата го запаля и започне да трака ммм музика за ушите. Когато го продадох и момчето, което го купи се качи и замина сякаш взе част от мен, а след 2 месеца си видях колата на снимка в една тема в "кой беше", че е хвърлена на морга :wavecry

Сега карам Мк3 определено пак ме радва и несъм съжалил дори и за момент, че съм избрал тази кола, въпреки, че последно време прекарвам малко повече преме в гаража под колата от колкото зад волана, във всеки един момент в който си карам колата удоволствието е несравнимо дори със див секс mhihi
Определено робувам само на една марка и това е VW love.vw love.vwclub :обичам ви : vw fen

ПП: макар и да не е за хвалене но до сега карах една служебна астричка и след 1 година мъки накрая и строших двигателя с кеф и шефа ми купи за нова година едно слубно голфче :dance:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 15 яну 2011 22:38

Търся си по-новичък МК-3 ,1.8 пак комби..ей така за резервна кола,но не смятам да продавам този-за 17 години почти няма ръжда пустата италианка...Абе сантиментална история...в багажника му дълго возих предишното си куче...возих и изстиналото му тяло преди да го погреба...Сега там пътува наследника му...Не бих карал друга кола освен Голф-3....комби...Голфа стана част от най-хубавите мигове от живота ми.....част от мен самия...Ами обичам си го!!!!!!!!!!

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Нед 30 яну 2011 10:25

Напълно споделям тази тема и казаното от колегата. Да усещаш че все пак караш кола, това е част от самото удоволствие от шофирането. В новите коли няма тръпка - те сами си вървят. И друга кола да имам един ден - моя голф няма да го продам и винаги ще го поддържам!

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Пет 04 фев 2011 22:45

То не е хубаво човек да се зарича, ама винаги като ги гледам мойте хубавци пасат б3-ка комби 1.6 ЕЗ мотор 1989г и б3-ка седан 1.8 АБС мотор арива изпълнение си казвам че докато има части за тях, а и след това няма да ги предам.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Вто 08 фев 2011 18:13

Цялата работа тръгна от там че баща ми си купи Ауди 80 87 година докараха му я от германия за 5 000 лева това беше преди 8 9 години. И от там тръгна и моята мания Ауди или VW баща ми до ден днешен не иска да я сменя за нищо на света тази кола :) та и аз вече 2 години и по половина си карам моята кола и за сега не искам да я сменям. Но живот и здраве и да не казвам никога, че друга кола няма да карам следващата ми кола пак ще е Ауди или VW :)

tanuco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tanuco » Сря 09 фев 2011 22:12

Еееехххх, спомени, спомени :roll: Аз така преди 4 години като си купих пьрвата ми кола- Ауди 80- 89 г. 1.8 и 90 коня, което си е Голф под ламарините.....каква радост беше....не сьм спал дни наред от радост....Колата беше много запазена, но и много време не беше карана. Кьде що имаше помпи ги смених, амортисьори и какво ли не....Мотор и скорости перфектни. За 1 година стана нова кола. Всеки който се е возил оставаше вьзхитен....
Карах я 46 000 км. за по-малко от 2 години....Супер надежден автомобил, ниськ разход и удоволствие от старата немска школа :012: НемА по- убу от карбуратор и стькла на вратите с рьчки mhihi
Да не говорим как издухвах разни чисто нови малолитражки 1.4 16V...

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 09 фев 2011 22:23

И пак по чукарите, няма такъв кеф да минеш там, където минава и голям джип :mrgreen:
Прикачени файлове
DSC00598.JPG
DSC00597.JPG

Потребителски аватар
fantomasss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fantomasss » Сря 09 фев 2011 22:38

Имам Деу Ланос, мощно, добро, запазено и.... но старото ми Поло набор 1983 година вече 9 години не ме предава. Толкова съм привързан към него, че дори не ми се дава ня дядото да го кара. В него се чувствам по-комфортно от много нови коли, дори и от Деуто, жената потвърди същото. Малко, маневрено, икономично, върви доволно, товари доста, непретенциозно, безропотно ми служи, като вярно куче. Както каза един френд, то няма живи съученици... Не мисля да се разделям с него, но дойде ли такъв момент не знам дали ще го преживея.
:bowdown :bowdown :bowdown
Eто и клип от добрите му времена:

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Чет 10 фев 2011 15:48

Аз съм малко офтопик с моя опел, ама... :Mr Green Fun
Работата е там, че повечето от нас нямат пари.
Гладуване буквално за да заделим лев за мечтана 10 годишна немска барака.Купуваш я най-накрая и естествено това е най-добрата кола, ама не като модел, а само твоята единична бройка.
Не ядеш, не пиеш, не спиш, само и само да заделиш малко парички/вероятно последните/ за някой ремонт/подобрение по колицата.В нея ти минават 3/4 от времето.С нея се правят спомени, щото я караш поне от 5-6 години.Малко или много неволно се привързваш към нея и почваш да трепериш като не си я карал ден-два и я видиш.Общо взето почва да те сърби душата.Та така...Може и да е пробита кошара, ама си я обичам, мама и...Знам, че все някой ще намери себе си в горните редове и ще се усмихне :) .

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Чет 10 фев 2011 17:13

Nafta написа:Аз съм малко офтопик с моя опел, ама... :Mr Green Fun
Гладуване буквално за да заделим лев за мечтана 10 годишна немска барака.Купуваш я най-накрая и естествено това е най-добрата кола, ама не като модел, а само твоята единична бройка.
Не ядеш, не пиеш, не спиш, само и само да заделиш малко парички/вероятно последните/ за някой ремонт/подобрение по колицата.В нея ти минават 3/4 от времето.С нея се правят спомени, щото я караш поне от 5-6 години.Малко или много неволно се привързваш към нея и почваш да трепериш като не си я карал ден-два и я видиш.Общо взето почва да те сърби душата.Та така...Може и да е пробита кошара, ама си я обичам, мама и...Знам, че все някой ще намери себе си в горните редове и ще се усмихне :) .

ОФФ!!! Един път да сме на едно мнение! :drunk

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Съб 12 фев 2011 15:29

Не знам дали е точно за тук, но не можах да се стърпя. :D
Как беше преди...

... и как е сега

Какви шеги си прави понякога съдбата, а?
:D

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 15 фев 2011 17:10

Nafta написа:Аз съм малко офтопик с моя опел, ама... :Mr Green Fun

Чак пък да не ядеш,пиеш и спиш за да заделиш пари за ремонт на Астра F,ако ремонта е да свалиш предния и задния номер и м/у тях да сложиш нова кола тогава съм съгласен mhihi

p.s. Астра F е чук без дръжка,тя не се ремонтира тя само се кара mhihi

Последна промяна от forski на Вто 15 фев 2011 17:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Вто 15 фев 2011 17:19

Колеги, моля по темата scare

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 15 фев 2011 17:25

Varbona написа:Колеги, моля по темата scare

sorry :D :oops:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 15 фев 2011 17:33

Колеги, честно да си кажа, досега съм карал различни коли, но никоя не е създавала удоволствие и лукс, както създава новата кола!
Просто на тия пътища, имам чувството че ако карам някой S-класа, ще се разпадне, вие за удоволствие разправяте! Ако някой западняк или чужденец земе да прочете темата ще умре от смях, че се радваме на коли от моргата, поне повечето от нас, карат Щайги на по 10, 20 години! Много добре знаем че се заблуждаваме че караме коли, а прогнили консервени кутии! Нека никой не се засяга, а да се замисли че просто колите са ни гола вода! Но и аз карам такава касетка, поради простата причнина че немога да си позволя нещо ново!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”