Относно температурен датчик на голф 3
-
miropetko
- Автомобил:
- Двигател:
Относно температурен датчик на голф 3
Привет на всички налага ми се смяна на температурния датчик които е на пласмасовия фланец на главата.Моят датчик е с жълта гривна а от магазина ми предлагат със синя има ли разлика и какво да правя. 

- speed_kmg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Относно температурен датчик на голф 3
Да има голяма разлика - този датчик определя и оборотите на двигателя и ако вземеш датчик със син пръстен- ще ти показва температурата , но няма да ти работи добре колата сутрин ( аз си изпатих от това и проблема е че някои магазина не връщат такива части аконе ти станат )
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
speed_kmg написа:Да има голяма разлика - този датчик определя и оборотите на двигателя и ако вземеш датчик със син пръстен- ще ти показва температурата , но няма да ти работи добре колата сутрин ( аз си изпатих от това и проблема е че някои магазина не връщат такива части аконе ти станат )
мога да се обзаложа с теб че няма абсюлютно никаква разлика.....и ще ти обясня защо....но първо ти ми кажи каква е разликата?
-
miropetko
- Автомобил:
- Двигател:
и сега какво? 
-
miropetko
- Автомобил:
- Двигател:
няма ли да кажете какав датчик да взимам
- M-I-T-A-K-A
- Автомобил:
- Двигател:
Вземи си като твоя !
- speed_kmg
- Автомобил:
- Двигател:
nikolai_an написа:speed_kmg написа:Да има голяма разлика - този датчик определя и оборотите на двигателя и ако вземеш датчик със син пръстен- ще ти показва температурата , но няма да ти работи добре колата сутрин ( аз си изпатих от това и проблема е че някои магазина не връщат такива части аконе ти станат )
мога да се обзаложа с теб че няма абсюлютно никаква разлика.....и ще ти обясня защо....но първо ти ми кажи каква е разликата?
Аз не съм производител или ел-техник
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имам два датчика на тройника. Втория е сложен на мястото на пластмасовата тапа. Датчиците са със син и жълт цвят. На загряла кола махам буксата от жълтия датчик и я премествам на синия. Температурната разлика между двата датчика е 10 градуса.
Извода си го направи ти.........
Извода си го направи ти.........
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега разлика има!
Ето една полезна тема: viewtopic.php?f=5&t=152691&p=2342120#p2342120
И моето мнение по въпроса, от личен опит
:
Ето една полезна тема: viewtopic.php?f=5&t=152691&p=2342120#p2342120
И моето мнение по въпроса, от личен опит
Колеги да споделя и моя опит с температурния датчик.
Първо да уточня, че датчикът е доста важен, за да се правят каквито и да било експерименти с него. Било то карането с неизправен такъв или купуването на всеподобни ментета за да се спестят 20тина лева.
Какво направих аз. И аз си мислех, че този датчик не е чак толкова важно и взех един, уж за моята кола, от Ауто + за 18лв. Предложиха ми и оригиналния (EITH, Made in Luxemburg) но аз не намерих за необходино да давам допълнително пари за датчик, който ще върши същата работа като този от 18. Марката на евтиния е FAE.
Проверих ги в нета. Това е фирма, която се занимава с изработката на всякакъв вид датчици със седалище в Барселона, Испания. Както и да е. Датчика не беше съвсем ментаК.
Сложих го. Всичко работи на 6 до момента в който температурата на охлаждащата течност започна да минава 90 а перката не се пускаше. Чак достигайки 100+ градуса се задейства и перката, което в последствие се оказа, че е нормалната работа на този датчик.
В резултат, отидох и си купих един ориджинъл, за да ми е мирна главата и сега всичк е ок. Към това добавям и едно шише антифриз Г12 което отиде за доливки след смените.
Един съвет колеги, купувайте си винаги оригиналните (или най-близките до тях) части, за да ви е мирна главата и всичко да работи, както трябва. Няма да забогатеем много с 20лв а щетите, които можете да си причините и последващите евентуални ремонти могат да надхърлят многократно тази сума.
-
miropetko
- Автомобил:
- Двигател:
Значи си тарся жълт мерси на всички. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”