ЕКУ от ABS на AAM- ОТКАЗАХ СЕ - причината на 3та стр.
- butsefal
- Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
- Двигател: RP AFN
- Контакти:
Re: ЕКУ от ABS на AAM - ОТКАЗАХ СЕ - причината в на 3-ра стр.
а някой може ли да ми каже, по-новите еку-та показват ли дали дюзата на моното работи коректно, в смисъл дали отваря достатъчно когато се понастъпи газта, или пъкй отваря повече от необходимото...
Последна промяна от butsefal на Вто 08 фев 2011 22:03, променено общо 2 пъти.
- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
Re: ЕКУ от ABS на AAM
butsefal написа:а някой може ли да ми каже, по-новите еку-та показват ли дали дюзата на моното работи коректно, в смисъл дали отваря достатъчно когато се понастъпи газта, или пъкй отваря повече от необходимото...
Това не знам има ли компютър дето може да го каже.
На новите си изписва милисекундите на дюзата... ама колко се е отворила дюзата си е чисто механично.
Все си мисля че имаш ядове с налягането, щом проблема не ти се оправя с темп датчик, и не е от тпс-а. Въпреки че майстора дето ми ми пълни климата ми каза че имал подобен проблем с пасата си (давел се от бензин) и като сменил ламбдата се оправило, но може да е имал и друг проблем... така поне ми каза. Аз карам изобщо без ламбда и не съм забелязал такова нещо.
ПП, нали щеше да мериш ламбдата, показва ли изобщо нещо или е загинала геройски.
- butsefal
- Контакти:
все още не съм я мерил, че не мога да се докопам до уредите на бащами, но след доста разговори и писания и по други теми, май ще излезе че дюзата ми е клеясала или съвсем е сдала багажа, тея дни ще ида да я очистят (на ултразвук или там както му викат) да видим дали ще има ефект, ако няма, ще пробвам с друго моно.... дори и да се оправи ще се пак от любопитство ще замеря какво показват лабдата и датчика на моното да видя какво ще показват в различните моменти...
- butsefal
- Контакти:
Здравейте, така и нямах възможност да меря с осцилоскоп ламбдата и другите датчици, но за сметка на това, намерих майстор, който не ми закачи буксата на компа и да гледа за грешки, ами направи гледаше с негова си програма и закачаше кабели на абсолютно всичко(лабда, дюза, температурни датчици, предварение...). Оказа се че всичко работи в норми, дори майстора останови с учудване че ТПС-а ми е настроен перфектно(като се има в предвид че него са го въртяли поне 3-4 "майстори", като последния е "мозъка", кактои го знаем в напия край). Преди да направим диагностиката накарах майстора да очисти дюзата (10 кинта ми зе). След като проивери дали работи всичко ми настрой и газовата чрез показанията на лабдата (каза че от показанията на лабдата по-точни нямало, при което аз се опулих и го питах как така, а той ми обясни и съм напълно съгласен с него, че ако се прави с газ анализатор е по неточно, защото има забавяне на данните от това че газовете докъто стигнат от колектора до ауспуха, после докъто стигнат данните до компютъра му, и после докъто ги обработи има известно забавяне, докъто лабдата показва на момента). Майстора ми смени и палеца че беше нацепен и даваше некоректно съпротивление. Днес го накарах да ми бутне и предварението (беше на 4 градуса и го направихме на
.... Разхода ми падна драстично от 15 преди на 10 сега.... очаквам само да видя какъв ще е резултата от промяната на предварението...
Та като цяло искам да кажа на колегите като мен който са се сурнали да сменят компютри заради смрадливи и марзеливи майстори че е напълно безсмислено, лично аз се отказвам ще си карам с оригиналния комп и ще си ходя при масйтора, при когото ще пращам всичко който имат проблеми като мойте.... Всичките операций който направи по колата ми струваха 30 кинта.... Успех на всички с решението на проблемите по нашите любими ФауВе-та

Та като цяло искам да кажа на колегите като мен който са се сурнали да сменят компютри заради смрадливи и марзеливи майстори че е напълно безсмислено, лично аз се отказвам ще си карам с оригиналния комп и ще си ходя при масйтора, при когото ще пращам всичко който имат проблеми като мойте.... Всичките операций който направи по колата ми струваха 30 кинта.... Успех на всички с решението на проблемите по нашите любими ФауВе-та

Последна промяна от butsefal на Вто 22 фев 2011 19:14, променено общо 1 път.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
я да обсъдим вариант за смяна но ЕКУ от ADZ към ABS ? нямам под ръка ЕТКА и други справочни източници
проблема на ADZ е че си отваря дросела при връщане на газта на скорост и на газ е дискомфортно, на бензин естествено няма проблем
проблема на ADZ е че си отваря дросела при връщане на газта на скорост и на газ е дискомфортно, на бензин естествено няма проблем
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
alexx написа:я да обсъдим вариант за смяна но ЕКУ от ADZ към ABS ? нямам под ръка ЕТКА и други справочни източници
И аз го имах този ефект,обаче го отстраних много просто!
- kcars
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: ЕКУ от ABS на AAM- ОТКАЗАХ СЕ - причината на 3та стр.
Привет,сподели с нас,кои е майстора???
- butsefal
- Контакти:
kcars написа:Привет,сподели с нас,кои е майстора???
име не мога да кажа (не го помня) но иначе майстора се намира на пишмана сервиза му не е голям (2 гаража свързани в едно).... ако познаваш пишмана - от втора спирка като тръгнеш към пазарчето - след левия завой има от лявата страна един паркинг (плац с гаражи)..... е те там.....
Здравейте колеги.Ще стане ли комп. от 1,8 ААМ 94г на Сеат 1,8 1F мотор93г,незнам годината,мисля ,че е с пиново стъпково.Номерата на комповете се различават напълно.И още един въпрос 1F 90 коня ли е.Също така,ако някой има читав комп за 1F с номер 443 907 403 Е да дава оферта.Предварително благодаря
Едит :свалихме компа на Сеата и се оказа,че е с 22 пина.Тел.0898518428 и 0887049792
Едит :свалихме компа на Сеата и се оказа,че е с 22 пина.Тел.0898518428 и 0887049792
Последна промяна от pako74 на Чет 21 апр 2011 11:44, променено общо 1 път.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
1F е 1.6, не 1.8 
сигурен ли си,защото двигателя външно е същия като 1,8.Колата не е моя ,а на един приятел и той каза,че е 1.8,аз за пръв път чувам този код.знаеш ли от кои мотори ще стане комп за 1F.Мерси 

- volodya iliev
- Автомобил: Passat B5 Tiguan MK2
- Двигател: APT 2000 4MOTION DFGA 2017 4MOTIO
Здравей колега потвърждавам казаното от колега Ваското 1 да двигателят с означение 1F е 1.6 моноинжекцион.Прав си приличат си външно с 1.8 но е 1.6,братовчет ми кара пасат В3 с абсолютно същият двигател 1F и аз както теб в началото не вярвах,че е 1.6 но после след кратка справка в някои сайтове и програми наистина се оказа,че е 1.6 а не 1.8 както мислиш ти.Причината е,че рядко се среща монтиран в пасат В3 по често може да го срещнеш монтиран в сеат.Двигателя 1F e 53кв. 72к.с.Надявам се да съм ти бил полезен.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”