Upgrade на домашното PC
- krasi_at
- Автомобил:
- Двигател:
Upgrade на домашното PC
Здравейте търся помощ от разбирачите понеже съм много зле с хардуера.Та на домашното PC му заминаха вентилаторите и аз го отворих за да го почистя и за да погледна какви модели са, защото искам да ги сменя.След което се замислих дали да не си взема още една плочка RAM защото той е със следните характеристики;
Процесор -AMD Athlon 3200+
Дъно- MSI MS-7125
RAM- DDR400(3) 512X8-512MB
Video-ASUS AEX1300PRO 256MB DDR2
Като разбрах,че това дъно не поддържа DDR2 и DDR3 си мисля, че не си заслужава да давам 40 лева за още една плочка 512MB DDR400 ,като се има предвид колко по-евтини са другите памети.Аз си имам лаптоп, а домашното PC го ползва брат ми и той иска да си играе новите FPS.Затова се питам дали е възможно например да направя някакъв upgrade така, че да мога да ползвам например две плочки по 1GB DDR3.Просто не знам много съм бос в тези работи и знам само, че ще се радвам ако постигна някакви добри резултати с що годе непретенциозна сума и самостоятелен монтаж.Мерси предварително на отзовалите се и ще ги помоля да обясняват, като на идиот понеже в тези неща съм си направо такъв.
Процесор -AMD Athlon 3200+
Дъно- MSI MS-7125
RAM- DDR400(3) 512X8-512MB
Video-ASUS AEX1300PRO 256MB DDR2
Като разбрах,че това дъно не поддържа DDR2 и DDR3 си мисля, че не си заслужава да давам 40 лева за още една плочка 512MB DDR400 ,като се има предвид колко по-евтини са другите памети.Аз си имам лаптоп, а домашното PC го ползва брат ми и той иска да си играе новите FPS.Затова се питам дали е възможно например да направя някакъв upgrade така, че да мога да ползвам например две плочки по 1GB DDR3.Просто не знам много съм бос в тези работи и знам само, че ще се радвам ако постигна някакви добри резултати с що годе непретенциозна сума и самостоятелен монтаж.Мерси предварително на отзовалите се и ще ги помоля да обясняват, като на идиот понеже в тези неща съм си направо такъв.
- lub0o
- Автомобил: Subaru Outback 2.5-05
- Двигател:
Re: Upgrade на домашното PC
колега попитай тук - http://hardwarebg.com/forum/
- krasi_at
- Автомобил:
- Двигател:
lub0o написа:колега попитай тук - http://hardwarebg.com/forum/
Писах тук понеже знам, че форума е много голям и в него има хора дето разбират от тези неща и могат да ми кажат как да процедирам.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Няма как. Архитектурата на DDR3 няма обратна съвместимост към, която и да е друга.
Впрочем същото важи и за другите типове памети.
П.П.: Щом ще се цъкат игри - няма да стане с тази машинка...
Впрочем същото важи и за другите типове памети.
П.П.: Щом ще се цъкат игри - няма да стане с тази машинка...
Здравей, колегата
Не претендирам, че съм факир в тая област обаче мога да помогна..
На кратко - гйимърските пц-та - най-скъпите пц-та
твоето пц е слабо за игри.
Пиша ти една примерна конфигурация с цени от Ресет ( там пазарувам, щото имам отстъпка )
Също някои неща могат да се пазаруват от Мост бг ( те са и вносители, затова цените там са приемливи)
ASUS P5P41T LE, iG41, 2D3-1333o.c., E16, GL - Цена: 123.91 лв. с ДДС - дъното е сравнително добро с ддр3
E5500, DualCore, 2.8/2M/800, LGA775, Box -Цена: 126.71 лв. с ДДС - процесора е интелски ( добър за тия пари )
D3 1G, 1333MHz, A-Data - Цена: 21.82 лв. с ДДС - взимаш си 2 плочки
ASUS-EAH5770 CuCore/G/2DI/1GD5, DDR5 - Цена: 274.18 лв. с ДДС - видеото е много добро ( личен тест ) ако ти е скъпо можеш да му вземе малкия брат 5750 ама ако искаш хубавите игри - това е най-евтината читава карта
тотал:568.44 лева с ДДС (мини го през фирма за ддс-то - сваля 1/5 от цената)
от тук нататък ти трябват хард ( който си избереш sata2) цената варира според големината ( препоръчвам 500 гигабайта ) около 80 лева е.
кутия и захранване - това също е индивидуално ( захранването е хубаво да е поне 450 вата )кутии има и за 30 и за 300 лева
захранванията хубавите почват от 60 лева.
Това е за мен една от най-евтините ГЕЙМЪРСКИ конфигурации.
Успех.
Не претендирам, че съм факир в тая област обаче мога да помогна..
На кратко - гйимърските пц-та - най-скъпите пц-та

твоето пц е слабо за игри.
Пиша ти една примерна конфигурация с цени от Ресет ( там пазарувам, щото имам отстъпка )
Също някои неща могат да се пазаруват от Мост бг ( те са и вносители, затова цените там са приемливи)
ASUS P5P41T LE, iG41, 2D3-1333o.c., E16, GL - Цена: 123.91 лв. с ДДС - дъното е сравнително добро с ддр3
E5500, DualCore, 2.8/2M/800, LGA775, Box -Цена: 126.71 лв. с ДДС - процесора е интелски ( добър за тия пари )
D3 1G, 1333MHz, A-Data - Цена: 21.82 лв. с ДДС - взимаш си 2 плочки
ASUS-EAH5770 CuCore/G/2DI/1GD5, DDR5 - Цена: 274.18 лв. с ДДС - видеото е много добро ( личен тест ) ако ти е скъпо можеш да му вземе малкия брат 5750 ама ако искаш хубавите игри - това е най-евтината читава карта
тотал:568.44 лева с ДДС (мини го през фирма за ддс-то - сваля 1/5 от цената)
от тук нататък ти трябват хард ( който си избереш sata2) цената варира според големината ( препоръчвам 500 гигабайта ) около 80 лева е.
кутия и захранване - това също е индивидуално ( захранването е хубаво да е поне 450 вата )кутии има и за 30 и за 300 лева

Това е за мен една от най-евтините ГЕЙМЪРСКИ конфигурации.
Успех.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Ако имаш път към София ще ти подаря една плочка 512МВ DDR400 памет 
p.s. Сега проверих, имам две дори и един модул 256.

p.s. Сега проверих, имам две дори и един модул 256.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Старото пеце става за каунтърстрайк и дотам.
Колегата е дал не лош вариант за ново пеце, вече подробност е точно какви компоненти да се вземат - опира се до това колко пари може/иска да даде човек.
Колегата е дал не лош вариант за ново пеце, вече подробност е точно какви компоненти да се вземат - опира се до това колко пари може/иска да даде човек.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
restless написа:Колегата е дал не лош вариант за ново пеце, вече подробност е точно какви компоненти да се вземат - опира се до това колко пари може/иска да даде човек.
само дето за 180-200лв вземаш Е8400

RE: restless
"При положение, че човекът не е казал колко пари иска да даде (ако му се дават изобщо!) конкретния избор на компоненти е тракане по клавиятурата, в такъв смисъл всичко е по-добър вариант от сегашния.
Най-лесното е да му се предложи дъно за 200, процесор за 300 и видео за 500."
Koлега май ти тракаш по клавиатурата - когато предложих Е8400 има в предвид предложения Е5500 от wiseman - който се намира за 75 -80 лв.
Последна промяна от kris11 на Сря 23 фев 2011 11:43, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Все пак сме 2011г. Какви са тези предложения 

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
bnick написа:Все пак сме 2011г. Какви са тези предложения
С дъно Асус бре...

Манна небесна.

Колеги, bnick е прав, че предложението не е особено актуално. И аз лично не бих инвестирал в компютър от преди 2-3 поколения...
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
На този компютър единствения смислен ъпгрейд е втора употреба 512MB DDR или от ebay. Ако нова е 40, значи ще си намериш за около 20лв. И евентуално хард диск, ако твоя е малък и дъното подържа SATA.
Ако искаш нещо повече - нов
Ако искаш нещо повече - нов

-
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:restless написа:Колегата е дал не лош вариант за ново пеце, вече подробност е точно какви компоненти да се вземат - опира се до това колко пари може/иска да даде човек.
само дето за 180-200лв вземаш Е8400
При положение, че човекът не е казал колко пари иска да даде (ако му се дават изобщо!) конкретния избор на компоненти е тракане по клавиятурата, в такъв смисъл всичко е по-добър вариант от сегашния.
Най-лесното е да му се предложи дъно за 200, процесор за 300 и видео за 500.
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Предварително се извинявам на колегата, че му ползвам темата, но се ядосах на жената и си харесах тия неща за ъпгрейд:
Излизат ми малко над 1000 леффа (с 10 леффа отгоре
).
Вашето мнение за артикулите, всеки отделно и взети заедно?

Азис P6X58D-E

Intel i7-950 Quad-Core Processor (3.06 GHz, 8MB Cache, Socket 1366)

Corsair CMX6GX3M3A1600C9 3 x 2GB DDR3 SDRAM Memory
Излизат ми малко над 1000 леффа (с 10 леффа отгоре

- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
ChimeyJimmey написа:Предварително се извинявам на колегата, че му ползвам темата, но се ядосах на жената и си харесах тия неща за ъпгрейд:
Излизат ми малко над 1000 леффа (с 10 леффа отгоре).
Като цяло са добре, аз съм с нещо подобно. В прикачения файл ще ти покажа какво дава според Win 7, че няма кога да качвам други програми да го тествам. Ако искаш повече подробности на ЛС да не серем в темата на колегата.
- Прикачени файлове
-
- Doc2.pdf
- (255.36 KиБ) Свален 56 пъти
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
ChimeyJimmey написа:Предварително се извинявам на колегата, че му ползвам темата, но се ядосах на жената и си харесах тия неща за ъпгрейд:
Излизат ми малко над 1000 леффа (с 10 леффа отгоре).
За какво ще го ползваш? Или просто защото си се ядосал?

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”