Съвет за вежди на Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Съвет за вежди на Б3

Мнениеот kristianatanasov » Вто 08 фев 2011 17:58

Така,изпаднаха изгодно едни вежди и ги взех....сега обаче идва тънката работа по монтажа-как да ги закрепя за калника ясно.Въпроса е каде да ги срежа:
Изображение
Там кадето е червената черта или там кадето е бялата и да заменя моите крайни детайли с тези?Колеги които сте правили тази интервенция дайте съвет!

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Re: Съвет за вежди на Б3

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Вто 08 фев 2011 17:58

защо да ги режеш ?

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Вто 08 фев 2011 18:03

Защото аз не съм със широки лайсни на вратите...
Търся този резултат като при колегата kirqka79:
garage_vehicle.php?mode=view_vehicle&VID=1000

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 08 фев 2011 18:16

Няма да ги режеш там.По-надолу където е бялата линия там ще режеш/гледаш твоя детайл на колата къде завършва и режеш внимателно да не стане криво,после с шкуркичка запилваш леко да си неличи,след това ще махнеш твоите тънки лайстнички на калника и направо слагаш веждата,ако се наложи пробиваш една дупка допълнително за закрепване,по принцип пасата си ги има отворите запечатани от боята и нещо като гума,с едно тънко шило ги издирвашо тдолу.Моята съм я направил точно така.
Нямаш си и на представа коко грозно седи без да се резне това дето стърчи виждал съм монтирани такива и като я няма широката лайстна да продължи по вратата е грозотия велика.Сори че намам снимки в гаража да ти покажа как е направено.
Ако можеш си намираш оригинални пластмасови нитове за зкрепване на веждата за калника от магазин като Ауто + например мисля че имаха.
Успех

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 08 фев 2011 18:29

kristianatanasov написа:Защото аз не съм със широки лайсни на вратите...

Според мен трябва да ги срежеш по червената линия, за да се върже с тънката лайсна, но най-добре ги наложи и ще си прецениш. Ето на приложените снимки ще видите, че ако поставиш веждите без рязане ще изглеждат не на място, само нагледно споменавам.
Изображение
Изображение
Ако ги изрежеш по бялата линия, самата пластмаса ще си личи, че е рязана защото преди е имало физическо продължение надолу, което няма да го има и няма да си завършва към вратата, а ще виси изшкурено надолу...
Имай предвид колега, че като премахнеш целите части ще трябва да измислиш начин да закрепиш само веждите...

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 08 фев 2011 18:38

Няма такъв филм да си личи :012: При мене не си личи
Ще си личи ако го изрежеш калпаво, то така или иначе ще се реже и където и да режеш калпаво ще си личи..помисли малко.Просто се маха това дето си оградил с червено и се слага лайстната като режеш където е бялата линия,после на шмиргел или с пила изравняваш и проб;леми няма,освен това така веждата се закрепва по-здраво.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Вто 08 фев 2011 19:06

Абе то е ясно че ще се реже,остава и така да ги сложа-ще седят като на свинче звънче :)
Както написа Danny boy така закрепването ще е по здраво,само ако мога да си спася белите щипки от мойте лайсни.
Дани а ти с какво ги хвана?Аз мислех с нитове ама май по добре черни болтове!

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Вто 08 фев 2011 19:13

Режат се на червената линия-няма какво да спори колегата,че не е така.Карал съм преди само с лайсни на калниците и тясната лайсна на вратите ... При бялата ако резнеш ще имаш 1см отвор отдолу,който освен да събира кал и ла*на друго не прави :idea: Иначе аз съм ги хванал с нитове сегашните ,а преди това другите лайсни ми бяха на винтове!Няма много разлика как ще ги хванеш .. и в двата случая е добре.А при свалянето на сегашните те лайсни от вратите ,най-добре става без да се чупи нищо е като свалиш корите на вратите.Отвътре с нещо тъпо натискаш и те излизат.Така като ги свалях от един колега за да ги слагам при мен направих ..

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 08 фев 2011 19:22

Бе режете както искате,макар че винаги може да резне по бялата и ако не му хареса да реже по червената поне ще потренира.Малко трудно се монтират ако се резне по бялата предните вежди че вратата леко пречи,ама пък е в пъти по-стабилна и укрепена веждата,която иначе е предвидена да я затиска и прага.

Потребителски аватар
izzo
Автомобил: 96 Puntamera
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот izzo » Сря 09 фев 2011 1:05

kristianatanasov: точно по червената лента където си нарисувал ги срязах и аз.

За тук веждите на Б3 никога не са били опция, и си ги намерих от България, точно както са и твоите на снимката.

Изображение

Предните ги срязах, задните - не. Стана по интересно отколкото срязани задни.

Ето как стана:
Изображение

Изображение

Изображение

Задните не ги срязах, оставих си ги така:
Изображение

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Сря 09 фев 2011 7:07

kristianatanasov написа:Абе то е ясно че ще се реже,остава и така да ги сложа-ще седят като на свинче звънче :)
Както написа Danny boy така закрепването ще е по здраво,само ако мога да си спася белите щипки от мойте лайсни.
Дани а ти с какво ги хвана?Аз мислех с нитове ама май по добре черни болтове!

Ако успееш да намериш черни пластмасови нитове с плоски глави добре инче и с болтчета става ама ръждясват и главите им си личат като загледаш калника с веждата.
Виж потърси в Ауто+ те на тях им се намират подобни дреболии,може и точно тези които оригинално се хващат да ги имат....ако му се занимава на продавача и е пекан ще ти помогне :да:
Белите щипки за които се притесняваш ги имат там със сигурност съм виждал да ми ги предлагат,така че няма страшно.освен това лайстничките излизат с приплъзване настрани но не се сещам посоката,не се дърпат директно.

Потребителски аватар
izzo
Автомобил: 96 Puntamera
Двигател: diesel
Контакти:

Мнениеот izzo » Сря 09 фев 2011 7:49

Двойнозалепващо тиксо, не е мръднало вече сума си години, а мием колата през два-три дена.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 09 фев 2011 13:29

izzo написа:Задните не ги срязах, оставих си ги така:

Да,при теб седи красиво-лайсната се слива с черния праг на фона на бяло.....Обаче при мен-колата е много тъмно синьо и ефекта не е същия....Днес ги наложих и не ми хареса....Сязах ги на червената черта,изшкурих ги,наложих ги и работата заспа.Оказасе че на калника си има фабрични дупки-сега остава да намеря подходящи болтове и да ги монтирам.
Благодаря на всички отзовали се колеги. :да:

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 09 фев 2011 13:31

Ей и да се похвалиш после със снимки, че като се позатопли ще слагам широката лайсна и ще ми трябва нагледно материали... :beer

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 09 фев 2011 14:32

nokiangage написа:Ей и да се похвалиш после със снимки

Е как :)-само да го измия че сега оле-мале
Ама се замислих нещо-дали дане ги мина със силикон по края да не се събира гняс от долу.В смисъл силикона ще е отвътре-а от вън няма да се вижда.

Върни се в “Passat”