Проблем с Акумулатора

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с Акумолатора

Мнениеот nikson85 » Пон 17 яну 2011 12:00

radi_nrj написа:
nikson85 написа:въпроса опира не до марката а на некачествени единици на някои фирми.

Казвал съм го и пак ще го повторя. Няма начин да правиш по няколко стотин хиляди (даже при Монбат са няколко милиона) акумулатори годишно и да няма рекламации.

Лощото е че има пишнам търговци заради, които често се съсипва имиджа на една или друга марка щото ги мързи да се разправят с рекламации.

Това за зареждането през месец зимата е абсолютно задължитоелно, но само ако караш на къси разстояния. В рамките на 10 мин неможе да се възстанови напълно изразходваната енергия за един студен старт. Аз карам по 25 километра около 25-40мин и може и никога да не го зареждам.

По дяволите - пише се акумулатор!!!

акумулатора пада от не каране на автомобила, а не от каране. от 10 мин всекидневно каране няма да педне. :)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 17 яну 2011 12:38

nikson85 написа:акумулатора пада от не каране на автомобила, а не от каране. от 10 мин всекидневно каране няма да педне. :)

Моляте замълчи преди да си казал още някоя глупост. Ти имаш ли си представа на 0 градуса колко ампера може да поеме един акумулатор, а на -5 или -10. Така наречения charge acceptance на оловно-киселия акумулатор е право пропорционален на темпераратурата на електролита.

Един студен старт може да отнеме до 15Ач от енергията на акумулатора, ай сега сметни колко часа трябва да караш като акумулатора неще да поеме повече от 5А при -10. То като покараш малко повече и електролита се постопли тея 5А стават повече, но при изправна инсталация не би трябвало да надвиши 1/5 С20 (за 75Ач акумулатор са 15А). Това ще да рече, че трябва да караш грубо 1ч да възстановиш изразходваното от студения старт.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пон 17 яну 2011 12:49

radi_nrj написа:
nikson85 написа:акумулатора пада от не каране на автомобила, а не от каране. от 10 мин всекидневно каране няма да педне. :)

Моляте замълчи преди да си казал още някоя глупост. Ти имаш ли си представа на 0 градуса колко ампера може да поеме един акумулатор, а на -5 или -10. Така наречения charge acceptance на оловно-киселия акумулатор е право пропорционален на темпераратурата на електролита.

Един студен старт може да отнеме до 15Ач от енергията на акумулатора, ай сега сметни колко часа трябва да караш като акумулатора неще да поеме повече от 5А при -10. То като покараш малко повече и електролита се постопли тея 5А стават повече, но при изправна инсталация не би трябвало да надвиши 1/5 С20 (за 75Ач акумулатор са 15А). Това ще да рече, че трябва да караш грубо 1ч да възстановиш изразходваното от студения старт.

те затова акумулаторите след 4 години издават багажа у нас. представям си и в русия как е , но кат си взех голфа от италия акумулатора беше на 8 години , ако щеш вярвай от венеция е голфа. после цяло лято карах без да го погледна :banghead: и зимата го долях с чешмяна вода и му разказах играта :banghead: мисля , че трябва да е бил хубав ,но :banghead: :banghead: :banghead: , сега съм с монбат.

forlando
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот forlando » Пон 17 яну 2011 15:39

Здравейте,
Намерихте ли решение на проблема? Понеже и аз имам едно Поло 1.6 с ISKRA. И за втори път тази зима пада акумулатора (ако колата не се кара 4-5 дни). На 2 места го мериха - бил наред. При измерване за отечка показва 0.00 (както при колегата). Алтернаторът зарежда 13.8 (при пуснати фарове - 13.7).
Някакви идеи?

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Пон 17 яну 2011 16:44

Според мен просто акумулатора е дал фира вече.Много се извинявам на колегите които смятат, че зимата трябва да се зарежда поне веднъж месечно, ако се кара на къси разтояния.Вече трета зима карам, зареждал съм акумулатор само когато не сам си карал колата 1-2 месеца поради това, че е била в бокса.Първия ми акумулатор го взех с колата изкара ме 2 зими, след това си взех нов Монбат 64 ампера и няма грешка, имам и музика която малко или много ги мори.Ако попаднеш на хубав акумулатор и си доливаш дестилирана вода когато трябва, чистиш си клемите, няма отечки и колата ти зарежда в нормите няма да имаш никакъв проблем с тоците.Почнеш ли да зареждаш през 20 дни акумулатора не става вече.Акумулатор се зарежда 24 часа!! На служебните бусове са 160 ампера, зареждам ги по 24 часа и си карат идеално.

forlando
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот forlando » Пон 17 яну 2011 17:09

badov написа:Според мен просто акумулатора е дал фира вече.Много се извинявам на колегите които смятат, че зимата трябва да се зарежда поне веднъж месечно, ако се кара на къси разтояния.Вече трета зима карам, зареждал съм акумулатор само когато не сам си карал колата 1-2 месеца поради това, че е била в бокса.Първия ми акумулатор го взех с колата изкара ме 2 зими, след това си взех нов Монбат 64 ампера и няма грешка, имам и музика която малко или много ги мори.Ако попаднеш на хубав акумулатор и си доливаш дестилирана вода когато трябва, чистиш си клемите, няма отечки и колата ти зарежда в нормите няма да имаш никакъв проблем с тоците.Почнеш ли да зареждаш през 20 дни акумулатора не става вече.Акумулатор се зарежда 24 часа!! На служебните бусове са 160 ампера, зареждам ги по 24 часа и си карат идеално.

Абе и аз така мислех, ама на 2 места го мериха, бил си добре... и съм объркан много. Ще направя тест - ще го оставя за 5-6 дни на балкона, да не е включен в колата. Ако падне - от него е, ако не - явно е "скрита" отечка"

Потребителски аватар
batgecko69
Автомобил: golf
Двигател: abf

Мнениеот batgecko69 » Пон 17 яну 2011 17:27

Така ясно е че акумулатора ми е пълен боклук,ама я кажете как да умора някой клетка че да ми важи гаранцитя и да го сменям чи от толкова сваляне и качване почти всички болчета и гайки се заоблеха :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Пон 17 яну 2011 17:33

Колега няма ли някакъв свестен токаджия в твоя град да идеш да ти види тоците по колата и да види акумулатораМани ги тея от гаранцията-много ясно, че ще ти кажат, че е ОК.Не е възможно всичко да е наред, акумулатора да е екстра и пак да ти пада тока.Вземи акумулатор от някой познат, покарай с него 20 дни и ако няма ядове твоя акумулатор е свършил.Няма логика да е наред и да не може да държи ток 20 дни, та дори и в студените дни.А да не би когато си взел акумулатора още тогава да не е зареждала нещо както трябва и малко по малко да е преебавало новия акумулатор? Най-добре, вместо да пишем тук намери свястен токаджия да ти разреши проблема :)

Потребителски аватар
batgecko69

Re: Проблем с Акумулатора

Мнениеот batgecko69 » Вто 18 яну 2011 1:56

Сега разбрах,че преди на толедото бела е правело контролета за ел стъклата и той е черпел ток и е сабарял акумулатора та въпроса ми е може ли като го мера да ми дава отечка 00.0 пак кога си иска да се включва ли ддз и да сабаря акумулатора? Някой може ли да ми каже кво представлява тоя контролер и каде се намира мисля че е същия с тия на пасатите :)

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Вто 18 яну 2011 8:09

Извади му бушона на модула за ел. стъклата (Power window). Обикновено е 20 амперов. Виж в този случай дали ще пада.

А относно акумулатора. На товарна вилка може да си дава неоходимия ток. Капацитета може да му е ОК. Но това не означава, че не може сам да се разрежда ускорено. :idea: Този вътрешен саморазряд не може да се измери лесно.

Имам един приятел с турски акумулатор 75Ач и дизелов автомобил. Върти та се къса, но ако престои повече от 3 дни... :bishop Зарежда го и айде пак на колата. Просто акумулатора си има вътрешна утечка и се саморазрежда. Зареди го и не го поставяй в колата, мери му напрежението всеки ден и виж дали пада. :idea: Ако пада.. акумулатора си е повреден. Решението е да си го зареждаш ако колата не се кара всеки ден или да го смениш.

Потребителски аватар
PL 16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PL 16v » Вто 18 яну 2011 10:59

Контролера като правеше мизерия се виждаше ясно,стъклата се вдигаха сами и се чуваше как си прецъква нещо :!: :!: :!: Обаче като смених акумулатора и се оправи :wink: и това беше повече от преди 3г и от тогава е нямало проблем с него.
Смени с някой акумулатора да видиш,че е от него.Щом нямаш оттечка и си зарежда колата,няма друго какво да е... сега видях темата :arrow:

Потребителски аватар
batgecko69

Мнениеот batgecko69 » Вто 08 фев 2011 19:23

И стопли са времето и акумолатора няма грешка :048:

Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozyrus » Сря 09 фев 2011 15:11

Бат Гецко:
radi_nrj написа:По дяволите - пише се акумулатор!!!

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 09 фев 2011 17:13

batgecko69 написа:И стопли са времето и акумолатора няма грешка :048:

Чешмяна вода и си готов, съсипан. От къде го купи - Искрата тук до пазара ли?
И аз имах едни подобни на твоите акумулаторни несгоди - оказа се, че генератора нямало какво да го възбуди. Някъде имал хлабава връзка - зарежда, не зарежда и така.
Сега трябва да си вземеш и един акумулатор за студено време.

Потребителски аватар
batgecko69

Мнениеот batgecko69 » Сря 09 фев 2011 18:15

velinsl написа:
batgecko69 написа:И стопли са времето и акумолатора няма грешка :048:

Чешмяна вода и си готов, съсипан. От къде го купи - Искрата тук до пазара ли?
И аз имах едни подобни на твоите акумулаторни несгоди - оказа се, че генератора нямало какво да го възбуди. Някъде имал хлабава връзка - зарежда, не зарежда и така.
Сега трябва да си вземеш и един акумулатор за студено време.

Да точно от пазара си го зех за (за последно от там де) Ама не моя генератор си зарежда 13.6 с запалени фарове сичко си е 6 :banghead: Пък ся върти си е___о мамата на скорост ще запали :cry:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”