Проблем с Поло 6н / не решен...
-
Alexandar_yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с Поло 6н 16в / НЕ РЕШЕН!!!
Все още не мога да открия проблема. Реших просто да доливам. Това е.
- shotoman
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: AEE 1997
- Контакти:
И при мен е същият проблем, вдигнах ръце и доливам. Попипва и масло по малко, така че и там доливам. Чесно да си призная от началото се радвах много на полото, возех се с кеф, сега след като един месец се боря с него и само набутвам пари....някак си започвам да си намразвам колата. Да ме прощават всички, но по ирония на съдбата единия колега кара Фиат 97`, другия Пежо `99 (все коли с който съм свикнал да се шегувам и подигравам), но до този момент и двамата сипват само гориво и не са се превърнали в роби на колите си.

- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
shotoman написа:И при мен е същият проблем, вдигнах ръце и доливам. Попипва и масло по малко, така че и там доливам. Чесно да си призная от началото се радвах много на полото, возех се с кеф, сега след като един месец се боря с него и само набутвам пари....някак си започвам да си намразвам колата. Да ме прощават всички, но по ирония на съдбата единия колега кара Фиат 97`, другия Пежо `99 (все коли с който съм свикнал да се шегувам и подигравам), но до този момент и двамата сипват само гориво и не са се превърнали в роби на колите си.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Значи .. масло, двигателя е нормално да хапва около 1л на 10 000 км! По дебелите книги го дават до 1,5 за норламлно! Ако си в нормата на около литър е всичко наред! Говорим все пак 16 клапана! Няма мотор който да не гори масло! Е има де ... ама са мноого редки!
За антифриза ... има много варианти но най-вероятния както писах и на колегата е просто някоя пластмасова частичка по системата е пукната и като надуе налягането го изкарва във вид на пара и неможете да го разберете! И моето си пипа и аз немога да хвана от къде е, но му доливам горе долу около 1 литър на 10 000км
айде 1,5л ... не съм го засичал! Но като спра някъде на тъмно и като застана пред работеща кола със светнати фарове и се вижда как излиза от под капака тънка струйка пара ... ама .. върви го разбирай от къде е!
Първо тръгва водна помпа да тече .. тя е така добре затворена таМ, че моментално блока я изпарява и от там по малко! Като не работи капачката добре .. и от там по малко .. и то се събира!!!
Карайте и не му мислете толкова бе!!! Тия коли са на по 300-400 000 .. никой във Германия не е мислел че ще изкарат толкова!
-
Alexandar_yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега значи не знам за теб, но моята не харчи масло изобщо. Явно с това имам късмет.
Относно антифриза е гледан на тъмно на светло с хубав фенер , и пара няма никъде.
Казаха ми, че има два варианта за радиаторче на парното ( но няма да разглобявам за да гледам) и главата да е пукната.
Ти хубаво доливаш на 10 000км 1 2 литра ама аз това го правя за 2 3 месеца.
Относно антифриза е гледан на тъмно на светло с хубав фенер , и пара няма никъде.
Казаха ми, че има два варианта за радиаторче на парното ( но няма да разглобявам за да гледам) и главата да е пукната.
Ти хубаво доливаш на 10 000км 1 2 литра ама аз това го правя за 2 3 месеца.
- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
един приятел губеше по същия начин антифриз и проблема се реши след смяна на водна помпа 
- shotoman
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: AEE 1997
- Контакти:
Колеги, вчера надухме колата да се опитаме пак да открием от къде губи антифриза - протече като лейка от всички връзки, които са направили газаджиите за уредбата. Стегнахме всичко и сега се надявам, че повече няма да има течове. Надявам се да съм спрял и разхода на масло (поне пушенето на колата спря) - оказа се, че гумичките, които са били сложени са 8мм, а трябва да са 7 - старите направо хлапчеха. Наредихме новите и всичко се оправи (поне видимо)
) Колега желая и на теб успех с теча. Дано се окаже дреболия и всичко да си влезе в нормите! УСПЕХ!
P.S. Ако не сте надували системата отиди да го направят и следете за теч. Ако е външен проблема, не може да не протече от никъде. Провери като надуете и долу до шофьорските крака, както и вдясно дали ще се намокри (за евентуален теч от радиаторчето на парното). Дано и при теб е нещо съвсем дребно.
P.S. Ако не сте надували системата отиди да го направят и следете за теч. Ако е външен проблема, не може да не протече от никъде. Провери като надуете и долу до шофьорските крака, както и вдясно дали ще се намокри (за евентуален теч от радиаторчето на парното). Дано и при теб е нещо съвсем дребно.

Същия проблем с фирмената кола в бачкането - една Фиеста от стари времена
.
Обаче започна да го прави след като я удариха и смениха радиатора със друг - купен от една морга. Понеже знаехме че е сменян радиатора, знаехме къде да търсиме проблема.
Тоя - "новия" радиатор явно има микропукнатина някъде, защото изпуска по много малко антифриз - само мокри ламаринката точно под него. До земята не стига, а и на самия радиатор не се забелязва.
Това се вижда като е студена. Малко като поработи - загрява и всичко се изпарява. Мислиме да и сипеме "прахче", ама засега доливаме. Около 0,5 литра на месец губи.
Вероятно си я разглеждал и на студено и на топло ама знае ли човек - може да е на кофти място да не се вижда.
Идеята ми е, да я разгледаш обстойно на студено.
Щом теча е съвсем малък - много бързо се изпарява като загрее колата. Може би да я оставиш да пренощува на канал, подемник или нещо такова и на сутринта грабваш лупата
и почваш да търсиш проблема.
Успех ти желая.
Обаче започна да го прави след като я удариха и смениха радиатора със друг - купен от една морга. Понеже знаехме че е сменян радиатора, знаехме къде да търсиме проблема.
Тоя - "новия" радиатор явно има микропукнатина някъде, защото изпуска по много малко антифриз - само мокри ламаринката точно под него. До земята не стига, а и на самия радиатор не се забелязва.
Това се вижда като е студена. Малко като поработи - загрява и всичко се изпарява. Мислиме да и сипеме "прахче", ама засега доливаме. Около 0,5 литра на месец губи.
Вероятно си я разглеждал и на студено и на топло ама знае ли човек - може да е на кофти място да не се вижда.
Идеята ми е, да я разгледаш обстойно на студено.
Щом теча е съвсем малък - много бързо се изпарява като загрее колата. Може би да я оставиш да пренощува на канал, подемник или нещо такова и на сутринта грабваш лупата
Успех ти желая.
-
Alexandar_yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
03.02.2011
Така днес 3 февруари (губя антифриз от половин година и неоткрихме проблема) днес отидох да запаля и свети лампата, че няма а бях сипал догоре точно преди 2 дни. Сега демек е изгубила 1 литър...
Погледнах отдолу яко антифриз течеше на капки( като си пред капака и погледнеш точно в ляво тече, може би точно под ангренажния ремък... ( знам, че там е водната помпа) Някакви предположения???
Така днес 3 февруари (губя антифриз от половин година и неоткрихме проблема) днес отидох да запаля и свети лампата, че няма а бях сипал догоре точно преди 2 дни. Сега демек е изгубила 1 литър...
Погледнах отдолу яко антифриз течеше на капки( като си пред капака и погледнеш точно в ляво тече, може би точно под ангренажния ремък... ( знам, че там е водната помпа) Някакви предположения???
-
Alexandar_yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
- Volkov
- Автомобил: Golf 3 20 Jahre
- Двигател: 2.0 16V ABF
Re: Проблем с Поло 6н / не решен...
Ами водна помпа?!
То си личи като тече от нея, няма как да сбъркаш! Особено при това студено време парата веднага те насочва!
То си личи като тече от нея, няма как да сбъркаш! Особено при това студено време парата веднага те насочва!
Колега, колегите са ти казали сигурно всички възможни места от където може да тече ама няма проблем ти и без това вече както каза половин година доливаш ами вече си свикнал какво му е!!!
Много са ми интересни такива като тебе, може да от туй, може да е от унуй ама дайте идеи ами ти ако чакаш сама да се разглоби да се поправи ще изхабиш всичкият антифриз на света!!!
Ако неможеш да си оправиш сам дай я на компетентни хора да я поправят, не си прецаквайте така колите от немърливост!!!
Съжалявам че пиша така остро но просто вече не се сдържах!!!
Много са ми интересни такива като тебе, може да от туй, може да е от унуй ама дайте идеи ами ти ако чакаш сама да се разглоби да се поправи ще изхабиш всичкият антифриз на света!!!
Ако неможеш да си оправиш сам дай я на компетентни хора да я поправят, не си прецаквайте така колите от немърливост!!!

-
Alexandar_yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
jazzlay написа:Колега, колегите са ти казали сигурно всички възможни места от където може да тече ама няма проблем ти и без това вече както каза половин година доливаш ами вече си свикнал какво му е!!!![]()
Много са ми интересни такива като тебе, може да от туй, може да е от унуй ама дайте идеи ами ти ако чакаш сама да се разглоби да се поправи ще изхабиш всичкият антифриз на света!!!![]()
Колега ако се разчетеш малко по темите ... ще разбереш, че е сваляно всичко и проверявано и не се откри теча за 6 месеца ... просто сега започна да тече значително много...
Аз видях че уж е опитано всичко колега, но какво сте гледали и какво сте сменяли незна, а това път да имаш теч дори и на какпки да и да неможеш да разбереш от къде вече оставам просто БЕЗ ДУМИ 
-
Alexandar_yordanov
- Автомобил:
- Двигател:
jazzlay написа:Аз видях че уж е опитано всичко колега, но какво сте гледали и какво сте сменяли незна, а това път да имаш теч дори и на какпки да и да неможеш да разбереш от къде вече оставам просто БЕЗ ДУМИ
Ами открихме го май ... утре ще се сваля ... става въпрос за една тръба която излиза от водната помпа и отива във термостата... там има О пръстен... и тече само на студен двигател ... аз като отида на сервиз тои двигателя е загрял... и не тече и не може да се види ... но изчакахме и така ... ще пиша ако има развитие по темата...
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”