Проблем с Поло 6н / не решен...

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Alexandar_yordanov
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с Поло 6н 16в / НЕ РЕШЕН!!!

Мнениеот Alexandar_yordanov » Пон 08 ное 2010 13:15

Все още не мога да открия проблема. Реших просто да доливам. Това е.

Потребителски аватар
shotoman
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: AEE 1997
Контакти:

Мнениеот shotoman » Вто 09 ное 2010 9:06

И при мен е същият проблем, вдигнах ръце и доливам. Попипва и масло по малко, така че и там доливам. Чесно да си призная от началото се радвах много на полото, возех се с кеф, сега след като един месец се боря с него и само набутвам пари....някак си започвам да си намразвам колата. Да ме прощават всички, но по ирония на съдбата единия колега кара Фиат 97`, другия Пежо `99 (все коли с който съм свикнал да се шегувам и подигравам), но до този момент и двамата сипват само гориво и не са се превърнали в роби на колите си. :не: :не: :не: :не: :не: :не: :не: :не:

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 09 ное 2010 16:14

shotoman написа:И при мен е същият проблем, вдигнах ръце и доливам. Попипва и масло по малко, така че и там доливам. Чесно да си призная от началото се радвах много на полото, возех се с кеф, сега след като един месец се боря с него и само набутвам пари....някак си започвам да си намразвам колата. Да ме прощават всички, но по ирония на съдбата единия колега кара Фиат 97`, другия Пежо `99 (все коли с който съм свикнал да се шегувам и подигравам), но до този момент и двамата сипват само гориво и не са се превърнали в роби на колите си. :не: :не: :не: :не: :не: :не: :не: :не:

Значи .. масло, двигателя е нормално да хапва около 1л на 10 000 км! По дебелите книги го дават до 1,5 за норламлно! Ако си в нормата на около литър е всичко наред! Говорим все пак 16 клапана! Няма мотор който да не гори масло! Е има де ... ама са мноого редки! :))

За антифриза ... има много варианти но най-вероятния както писах и на колегата е просто някоя пластмасова частичка по системата е пукната и като надуе налягането го изкарва във вид на пара и неможете да го разберете! И моето си пипа и аз немога да хвана от къде е, но му доливам горе долу около 1 литър на 10 000км
айде 1,5л ... не съм го засичал! Но като спра някъде на тъмно и като застана пред работеща кола със светнати фарове и се вижда как излиза от под капака тънка струйка пара ... ама .. върви го разбирай от къде е!

Първо тръгва водна помпа да тече .. тя е така добре затворена таМ, че моментално блока я изпарява и от там по малко! Като не работи капачката добре .. и от там по малко .. и то се събира!!!

Карайте и не му мислете толкова бе!!! Тия коли са на по 300-400 000 .. никой във Германия не е мислел че ще изкарат толкова!

Alexandar_yordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alexandar_yordanov » Вто 09 ное 2010 20:24

Колега значи не знам за теб, но моята не харчи масло изобщо. Явно с това имам късмет.

Относно антифриза е гледан на тъмно на светло с хубав фенер , и пара няма никъде.
Казаха ми, че има два варианта за радиаторче на парното ( но няма да разглобявам за да гледам) и главата да е пукната.

Ти хубаво доливаш на 10 000км 1 2 литра ама аз това го правя за 2 3 месеца.

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Пон 15 ное 2010 19:16

един приятел губеше по същия начин антифриз и проблема се реши след смяна на водна помпа :idea:

Потребителски аватар
shotoman
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: AEE 1997
Контакти:

Мнениеот shotoman » Пон 22 ное 2010 7:19

Колеги, вчера надухме колата да се опитаме пак да открием от къде губи антифриза - протече като лейка от всички връзки, които са направили газаджиите за уредбата. Стегнахме всичко и сега се надявам, че повече няма да има течове. Надявам се да съм спрял и разхода на масло (поне пушенето на колата спря) - оказа се, че гумичките, които са били сложени са 8мм, а трябва да са 7 - старите направо хлапчеха. Наредихме новите и всичко се оправи (поне видимо) :)) Колега желая и на теб успех с теча. Дано се окаже дреболия и всичко да си влезе в нормите! УСПЕХ!

P.S. Ако не сте надували системата отиди да го направят и следете за теч. Ако е външен проблема, не може да не протече от никъде. Провери като надуете и долу до шофьорските крака, както и вдясно дали ще се намокри (за евентуален теч от радиаторчето на парното). Дано и при теб е нещо съвсем дребно. :да:

Потребителски аватар
gavas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gavas » Пон 22 ное 2010 10:19

Същия проблем с фирмената кола в бачкането - една Фиеста от стари времена :D .
Обаче започна да го прави след като я удариха и смениха радиатора със друг - купен от една морга. Понеже знаехме че е сменян радиатора, знаехме къде да търсиме проблема.
Тоя - "новия" радиатор явно има микропукнатина някъде, защото изпуска по много малко антифриз - само мокри ламаринката точно под него. До земята не стига, а и на самия радиатор не се забелязва.
Това се вижда като е студена. Малко като поработи - загрява и всичко се изпарява. Мислиме да и сипеме "прахче", ама засега доливаме. Около 0,5 литра на месец губи.
Вероятно си я разглеждал и на студено и на топло ама знае ли човек - може да е на кофти място да не се вижда.
Идеята ми е, да я разгледаш обстойно на студено.
Щом теча е съвсем малък - много бързо се изпарява като загрее колата. Може би да я оставиш да пренощува на канал, подемник или нещо такова и на сутринта грабваш лупата :) и почваш да търсиш проблема.
Успех ти желая.

Alexandar_yordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alexandar_yordanov » Чет 03 фев 2011 21:35

03.02.2011

Така днес 3 февруари (губя антифриз от половин година и неоткрихме проблема) днес отидох да запаля и свети лампата, че няма а бях сипал догоре точно преди 2 дни. Сега демек е изгубила 1 литър...
Погледнах отдолу яко антифриз течеше на капки( като си пред капака и погледнеш точно в ляво тече, може би точно под ангренажния ремък... ( знам, че там е водната помпа) Някакви предположения???

Alexandar_yordanov
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с Поло 6н / не решен...

Мнениеот Alexandar_yordanov » Пет 04 фев 2011 11:55

:arrow:

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Пет 04 фев 2011 20:16

Ами водна помпа?! mhihi
То си личи като тече от нея, няма как да сбъркаш! Особено при това студено време парата веднага те насочва!

Потребителски аватар
jazzlay
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jazzlay » Вто 08 фев 2011 7:49

Колега, колегите са ти казали сигурно всички възможни места от където може да тече ама няма проблем ти и без това вече както каза половин година доливаш ами вече си свикнал какво му е!!! :screwy
Много са ми интересни такива като тебе, може да от туй, може да е от унуй ама дайте идеи ами ти ако чакаш сама да се разглоби да се поправи ще изхабиш всичкият антифриз на света!!! :beat_butt2
Ако неможеш да си оправиш сам дай я на компетентни хора да я поправят, не си прецаквайте така колите от немърливост!!!
Съжалявам че пиша така остро но просто вече не се сдържах!!! scare

Alexandar_yordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alexandar_yordanov » Вто 08 фев 2011 14:29

jazzlay написа:Колега, колегите са ти казали сигурно всички възможни места от където може да тече ама няма проблем ти и без това вече както каза половин година доливаш ами вече си свикнал какво му е!!! :screwy
Много са ми интересни такива като тебе, може да от туй, може да е от унуй ама дайте идеи ами ти ако чакаш сама да се разглоби да се поправи ще изхабиш всичкият антифриз на света!!! :beat_butt2
Ако неможеш да си оправиш сам дай я на компетентни хора да я поправят, не си прецаквайте така колите от немърливост!!!
Съжалявам че пиша така остро но просто вече не се сдържах!!! scare

Колега ако се разчетеш малко по темите ... ще разбереш, че е сваляно всичко и проверявано и не се откри теча за 6 месеца ... просто сега започна да тече значително много...

Потребителски аватар
jazzlay
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jazzlay » Сря 09 фев 2011 19:57

Аз видях че уж е опитано всичко колега, но какво сте гледали и какво сте сменяли незна, а това път да имаш теч дори и на какпки да и да неможеш да разбереш от къде вече оставам просто БЕЗ ДУМИ :shock

Alexandar_yordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alexandar_yordanov » Сря 09 фев 2011 20:28

jazzlay написа:Аз видях че уж е опитано всичко колега, но какво сте гледали и какво сте сменяли незна, а това път да имаш теч дори и на какпки да и да неможеш да разбереш от къде вече оставам просто БЕЗ ДУМИ :shock

Ами открихме го май ... утре ще се сваля ... става въпрос за една тръба която излиза от водната помпа и отива във термостата... там има О пръстен... и тече само на студен двигател ... аз като отида на сервиз тои двигателя е загрял... и не тече и не може да се види ... но изчакахме и така ... ще пиша ако има развитие по темата...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”