За или против газова уредба.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Re: За или против газова уредба.

Мнениеот Burner_inc » Чет 10 фев 2011 2:43

Е аз не казвам, че нещо ще му стане на двигателя от газта, а че не ме кефи и че предпочитам да карам колите си на бензин или дизел както е в момента

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Чет 10 фев 2011 7:14

Burner_inc написа:Е аз не казвам, че нещо ще му стане на двигателя от газта, а че не ме кефи и че предпочитам да карам колите си на бензин или дизел както е в момента

Колега имал ли си кола на газ? Защото и аз сега за първи път карам кола на газ и трябва да ти кажа, че съм очарован (оставям на страна икономията)! Двигателя ми на газ имам чувството, че работи някак по-плавно да го наречем, по-меко! Маслото ми е по-чисто, свещите имат по-малко нагар, ако щете дори по-малко замърсява :) Не че съм някакъв еколог, но самата мисъл сгрява душата :да: Единственото за което съжалявам сега е, че не сложих газ по-рано :beat_butt2

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 10 фев 2011 8:26

Сгрява душата ниската цена и евентуално неизправна бензинова система. При мен на газ има по-читав празен ход :mrgreen:

Потребителски аватар
plameney
Автомобил: Passat B5 1.6
Двигател: ARM 2000
Контакти:

Мнениеот plameney » Чет 10 фев 2011 8:57

Газта си е благинка при тая разлика в цената бензин-газ 1.03лв.в полза на газта.
Най-хубавото е ако уредбата работи изправно и не ти къса нервите.
Който може да си позволи да си кара колицата на бензин,няма лошо.На мен 200 лв месечно за бензин обаче ми идват нагорно.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Чет 10 фев 2011 12:40

Burner_inc написа:Е аз не казвам, че нещо ще му стане на двигателя от газта, а че не ме кефи и че предпочитам да карам колите си на бензин или дизел както е в момента

Всички са така, ама може ли да се дава една бала пари само за гориво. Всеки с АГУ гони на първо място икономията. Всичко останало е самовнушение, но и то е добре дошло.

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Чет 10 фев 2011 13:50

имам братовчед полицай в София....каза че е спирал и Х5 ...с газ....аз лично не съм виждал но ..хора всякакви!!! Ако найстина има...гаранция се търси икономията :D ...ама знам ли ,може като го питат ..колко ти харчи..да казва ...незнам ,аз съм на газ и бенза не ме интересува!!!! :034:

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Чет 10 фев 2011 13:59

turrisi написа:имам братовчед полицай в София....каза че е спирал и Х5 ...с газ....аз лично не съм виждал но ..хора всякакви!!! Ако найстина има...гаранция се търси икономията :D ...ама знам ли ,може като го питат ..колко ти харчи..да казва ...незнам ,аз съм на газ и бенза не ме интересува!!!! :034:

Колега нали каза, че не си виждал BMW X5 на газ http://www.eurogas-bg.net/bmw.php Ето ти да видиш :) погледни галерията малко по-надолу и ще видиш :) Жорката в Горна Баня ги прави всякъкви :applause:

Потребителски аватар
Burner_inc

Мнениеот Burner_inc » Чет 10 фев 2011 15:10

BG_POLICE написа:

Колега имал ли си кола на газ? Защото и аз сега за първи път карам кола на газ и трябва да ти кажа, че съм очарован (оставям на страна икономията)! Двигателя ми на газ имам чувството, че работи някак по-плавно да го наречем, по-меко! Маслото ми е по-чисто, свещите имат по-малко нагар, ако щете дори по-малко замърсява :) Не че съм някакъв еколог, но самата мисъл сгрява душата :да: Единственото за което съжалявам сега е, че не сложих газ по-рано :beat_butt2

Да имал съм една кошница на газ, но тя беше карбуратор. А и имам пресен пример от миналото лято, до морето и обратно аз дадох 30 лв. за нафта по-малко отколкото мой приятел с лагуна 2.0 16в даде за газ, като пътувахме с еднаква скорост :screwy така, че моля не ми ги хвалете тези компромисни решения с неясен изход! :beat_butt2 Всеки преценява сам за себе си и докато за някои това е икономия за други е набутвация особено ако някой некадърник ти монтира уредбата, а те са много. А това за по-добрата работа на двигателя на газ. отколкото на фабричното гориво :screwy

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 10 фев 2011 15:40

А нафтата от бензиностанция ли беше :D

Потребителски аватар
Burner_inc

Мнениеот Burner_inc » Чет 10 фев 2011 16:29

Аз зареждам само и единствено от бензиностанции

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Чет 10 фев 2011 18:46

Burner_inc написа:Да имал съм една кошница на газ, но тя беше карбуратор. А и имам пресен пример от миналото лято, до морето и обратно аз дадох 30 лв. за нафта по-малко отколкото мой приятел с лагуна 2.0 16в даде за газ, като пътувахме с еднаква скорост :screwy така, че моля не ми ги хвалете тези компромисни решения с неясен изход! :beat_butt2 Всеки преценява сам за себе си и докато за някои това е икономия за други е набутвация особено ако някой некадърник ти монтира уредбата, а те са много. А това за по-добрата работа на двигателя на газ. отколкото на фабричното гориво :screwy

Освен ти да си бил с сам или с някой слаб човек, а другия да е бил фул "до керемидите" с багаж и хора. Тогава да. Няма начин два автомобила голф 4 - бензин+газ и дизелов при еднакви условия дизелът да изгори гориво за по-малко пари спрямо бензиновия на газ, от официален източник.

Иначе е вярно, че дизелът е за предпочитане, но не е по джоба на всеки.

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Чет 10 фев 2011 19:02

BG_POLICE написа:
turrisi написа:имам братовчед полицай в София....каза че е спирал и Х5 ...с газ....аз лично не съм виждал но ..хора всякакви!!! Ако найстина има...гаранция се търси икономията :D ...ама знам ли ,може като го питат ..колко ти харчи..да казва ...незнам ,аз съм на газ и бенза не ме интересува!!!! :034:

Колега нали каза, че не си виждал BMW X5 на газ http://www.eurogas-bg.net/bmw.php Ето ти да видиш :) погледни галерията малко по-надолу и ще видиш :) Жорката в Горна Баня ги прави всякъкви :applause:

София отдавна е друга ДЪРЖАВА...поне от 10-тина години...евала му на човека 100 000 бона за кола (примерно)..а няма с какво да сипе...да е жив и здрав...писах вече...хора всякакви!!!!

Потребителски аватар
Burner_inc

Мнениеот Burner_inc » Чет 10 фев 2011 19:48

velinsl написа:
Burner_inc написа:Да имал съм една кошница на газ, но тя беше карбуратор. А и имам пресен пример от миналото лято, до морето и обратно аз дадох 30 лв. за нафта по-малко отколкото мой приятел с лагуна 2.0 16в даде за газ, като пътувахме с еднаква скорост :screwy така, че моля не ми ги хвалете тези компромисни решения с неясен изход! :beat_butt2 Всеки преценява сам за себе си и докато за някои това е икономия за други е набутвация особено ако някой некадърник ти монтира уредбата, а те са много. А това за по-добрата работа на двигателя на газ. отколкото на фабричното гориво :screwy

Освен ти да си бил с сам или с някой слаб човек, а другия да е бил фул "до керемидите" с багаж и хора. Тогава да. Няма начин два автомобила голф 4 - бензин+газ и дизелов при еднакви условия дизелът да изгори гориво за по-малко пари спрямо бензиновия на газ, от официален източник.

Иначе е вярно, че дизелът е за предпочитане, но не е по джоба на всеки.

Чети колега, моя приятел беше с лагуна, а не с голф и в двете коли бяхме по трима човека.

А и в крайна сметка темета е за или против газова уредба и моята позиция е против и по никакъв начин неможете да промените мнението ми по въпроса.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 10 фев 2011 20:11

Тази тема винаги кагато я чета винаги се смея,ама от сърце!Честно темата сама по себе си(да ме извини автора)е много глупава.Аз не съм срещнал до сега доволен газаджия.Интересното в цялата тази тема,а то винаги е било така,че когато си приказват двама газаджии,как това се е скапало,как гръмнало нещо и скапало всичко,че майсторите били калпави и колко пари били дали за подръжката на колата зарди АГУ.Колко много горяла на газ,че и бензин трябвало да наливат,абе шибана работа,ама трябва да е на газ.Защото така казали,че излизало евтино.Обаче когато си говорят с някой,който кара на дизел или бензин става страшно.Едва ли не АГУ е Божие творение!Как са били някакви мазохисти,че карат на бензин или дизел,пред творението Гоподне слава на нея Авто Газовата Уредба.Всички знаем дори и които карат на газ(е все ще има заблудени)че безплатен обяд няма!Айде сега почвайте да смятате за колко км.ще си избиете АГУ.Да продължавам да се смея!

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BG_POLICE » Чет 10 фев 2011 20:29

Уредбата ми струваше 1500 лева! Смей се колкото искаш аз ще я избия за 15 000 до 20 000 километра!!! Затова съм дал диапазон от 5000 километра, защото много зависи дали ще карам повече или по-малко градско и дали с по-малко паления ще изминавам повече километри преди да гася колата или ще я карам на по-кратки разстояния, с повече стартирания на мотора, при което ще си лапва повечко бензин! ГИ-то го сложих на 29.07.2010г. и досега съм минал 11 000 километра на газ! Дали според теб ще я избия скоро :beer

Върни се в “Автогазови уредби”