Алуминева срещу PVC дограма

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 21 юли 2006 17:15

s3 написа:Аз не сам казал за никоя марка дали е добра или лоша както ти твърдиш, че съм (особенно, че някоя е лоша). Това което имах впредвид е, че за почти всяка марка можеш да намериш в интернет или да чуеш от познат че се прави в Турция. Това, че има две марки чийто имена звучът подобно не променя значението на казаното по никакъв начин, в случая имах в предвид Rehau, но не мисля,че това има толкова голямо значение колкото ти му предаваш.
Както и да е спорът е бесмислен и не носи нищо на темата като информация, мисля да спра до тук.
:handshake :handshake :handshake :handshake :respect :beer

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пет 21 юли 2006 18:59

При нас големите фирми който работят добре, не се навиват да ти правят един прозорец, или ако се навият ще чакаш поне 1 месец. Малките всичките са мошеници.
Аз да си кажа миналата година видях алуминиева с термо мост, и веднага се влюбих в тази дограма.
Та тази година си сложих такава и е направена в Якоруда в малка фирма но са познати на дядото. Има малки забележки но сигурно такива са му възможностите на човека. 4-ри квадрата с два отварящи се и един малко по-голям неотварящ се ми излезе 600лв.
Та с човека като слагахем дограмата си говорихме и ми каза че сега излизали още по-добри профили, които представлявали -> алуминий - ПВЦ - алуминий - дърво.
Само дето каза че и той не им знаел още цената. но със сигурност няма да е ниска.
Мене ако питате всичко зависи от това с колко пари разполага човек.

Потребителски аватар
biberonka`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biberonka` » Нед 30 юли 2006 16:49

:да: PVC :да: е по-добре и аз съм с PVC.С алуминиевата се получава конденз...

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Нед 30 юли 2006 17:13

ние сложихме пластмаса навсякъде (външни и вътрешни) 4камерна е изолира идеално звука и е осезаемо по-топлко зимата.
Според мен е въпрос на личен избор дали ще е алуминиева или пластмасова. Самоче някой казват че за външни тераси е било по добре ПВЦ

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 30 юли 2006 21:24

Вслущайте се много хубаво в думите на : stilko

На човека това му е работата макар и да не е споменал.
И за тези които не са в час през тази година алуминиевите профили поскъпнаха доста на няколко пъти. Разликата между алуминиев и PVC профил / дограма /вече е под 30 %
Имам от 2 години KBE и нямам оплакване.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”