проблем с лампата на свещите

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bigmiro
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBAB

Re: проблем с лампата на свещите

Мнениеот bigmiro » Чет 10 фев 2011 13:28

vasko__2 написа:Стоп-машинка най-вероятно.

Махни кората при краката ти. Свали стоп машинката(Тя е с 4 извода, 2 извода по дебели с нормално отворени контакти за стоповете и 2 извода с нормално затворени контакти които казват на компа, че си насиснал спирачка и той променя подаването на гориво) и почисти контактите или направо дай 15-25 лв или нова, че е най-добре. Онзи ден имах същия проблем!!!

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Чет 10 фев 2011 13:36

Май не сте забелязали,но автора е жена,как я виждадете да са занимава със стоп машинки :lol:

Само качествена диагностика е решението :deal

Потребителски аватар
bigmiro

Мнениеот bigmiro » Чет 10 фев 2011 13:51

Ей верно е жена mhihi , а някой колега от нейния град да и помогне бре!

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Чет 10 фев 2011 14:02

bigmiro написа:Ей верно е жена mhihi , а някой колега от нейния град да и помогне бре!

Взе ли кабел? Може да се разходиш до Пловдив :wink: и аз мисля, че е стоп-машинка на педала на спирачките.

Потребителски аватар
did.di
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот did.di » Чет 10 фев 2011 14:23

ей разкрихте ме че съм жена :D днес ми смениха релето и се оказа че не е от него (но все пак го платих) и добрече там имаше и други умници та ме закараха при един друг да ме чете и показа грешка стоп-машинка! НО отзад стоповете ми не били светили (жалко че не съм забелязала) смени ми крушките с някакви хубави били и ми изтри грешката, но стоп машинката работела. Пробвахме няколко пъти и ми каза че ако пак ми светне тази лампа можело да е нещо от инсталацията по колата. С няколко думи дадах 28лв. за свещ-БЕРУ, +10лв. да ми я сменят, 14лв за новото реле и 20лв за където ме прочетоха и ми смениха крушките... В крайна сметка лампата все още не е светнала, за сега проблема ми е решен! Но се чудя нещо- как преди не ми светеше лампата като са ми изгаряли грушките отзад...сменям си ги и си продължавам и след 3 седмици пак някоя изгори. И наистина с качествена диагностика трябва да те прочетат!

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Чет 10 фев 2011 16:42

За сменената свещ не се ядосвай, ако смяташ да караш тази кола още, че пролетта и лятото бързо ще минат. Свещите не се включват през топлите сезони, освен ако не си на голяма надморска височина. Вярно е, че си разкрита, но мисля разбра - от форума може да се научи много, а може и да се намери кой да помогне ако си търпелива!

Потребителски аватар
did.di
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот did.di » Чет 10 фев 2011 17:00

Да напълно съм съгласна, за това и се регистрирах. А за свещта си е така просто споделих как вървят цените ;)

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 10 фев 2011 20:09

vasko__2 написа:Стоп-машинка най-вероятно.

Обикновено,най-краткия отговор е верен :wink:

Потребителски аватар
did.di
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот did.di » Чет 10 фев 2011 20:17

може би..., но в крайна сметка стоп-машинката си ми работи само ми смениха стоповете отзад крушките и ми изтриха грешката от компютъра. както написах в предишният ми отговор

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 10 фев 2011 22:29

Само за информация:стоп-машинката(или изключвателя монтиран на спирачния педал) всъщност има 2 контакта-единия пуска ток на лампите отзад,а другия си "говори" с компа на колата(на някакъв странен език)-и като не се разберат нещо,вземат та ти запалят ламБата за свещите-така че и за най-простия да стане ясно "изгорели са ти стоповете" :screwy :screwy :Mr Green Fun .Де'а това "геймърско" поколение,дето и в колите взе да твори :beat_butt2

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пет 11 фев 2011 10:40

emo-gar написа:

Къде остана доброто старо време, когато само с майсторлък и малко спиритични сеанси пред блока се откриваше проблемът?! Тъпо е колата да ти дава акъл какво да й смениш... :mrgreen: :Mr Green Fun :mrgreen:

П.П. Ако перифразираме мисълта на Русо "Назад към природата", трябва да прозвучи : "Назад към карбуратора", "Да живей чукчето и наковалнята" и до тук със светкащите лампи, дето ни стресират дибидюс и на едно.

Потребителски аватар
bigmiro

Мнениеот bigmiro » Пет 11 фев 2011 10:56

sam_boha написа:
emo-gar написа:

Къде остана доброто старо време, когато само с майсторлък и малко спиритични сеанси пред блока се откриваше проблемът?! Тъпо е колата да ти дава акъл какво да й смениш... :mrgreen: :Mr Green Fun :mrgreen:

П.П. Ако перифразираме мисълта на Русо "Назад към природата", трябва да прозвучи : "Назад към карбуратора", "Да живей чукчето и наковалнята" и до тук със светкащите лампи, дето ни стресират дибидюс и на едно.

Ааааа не, никакъв карбуратор, дай направо да се върнем към конския впряг- хай-екологично е :wink: пък там и чукчеата и наковални нема хихи, а лампи още повече. Пък и ветеринарните ще набъбнат, че сега са на изчезване!!! Ще нарастне производството на овес, царевица, ще намалее производството на слънчоглед и рапица заради биодизела, а от там ще спадне цената на олиото! И ще излезем от кризата :beer Каруците са дървени ще се оживи и дърводелския сектор, ковачи ще има за осите, я виж колко голяма икономика стана. :banana

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Пет 11 фев 2011 11:06

bigmiro написа:

Много офф стана, но ... в раздел продава ще има обява " 15-ки алуминиеви подкови 8х4, без криво, карани само по земен път" и "гуми, на две ходенета по жътва" :Mr Green Fun

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пет 11 фев 2011 20:20

did.di написа:ами то не са един два сервизите в пловдив камо ли Жоровците в тях... мерси все пак ще потърся. :да:

viewtopic.php?f=13&t=124276&hilit=%D0%B6%D0%BE%D1%80%D0%BE+%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B2 :да: За този Жоро става въпрос!

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 11 фев 2011 20:25

само е трябвало след свеща, да ти изтирят грешките нищо повече.

Върни се в “Дизелови агрегати”