Проблем с батерията на лаптоп

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Re: Проблем с батерията на лаптоп

Мнениеот petarkolev » Вто 01 фев 2011 10:43

Виж тука си прав, като се замисля в този магазин имаше услуга и смяна на батериите, като свързването е с точкова заварка, май ще се възползвам от тая екстра.

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Съб 05 фев 2011 12:29

mely написа:Калибрацията е лесен и бърз процес и се препоръчва да се прави на всеки 2,3 месеца.
Ето как става:
Първо махни отметките от поуър опшънс от раздела "Alarms" оттам слезвай долните стъпки

Свързвате лаптопа към електричеството.

Зареждате батерията до 100%.....Да стои поне 14-16 часа ..нищо че е угаснал индикатора...

Изключвате от тока.
Оставете лаптопа включен, докато батерията се изтощи напълно и се самоиключи.
Включете отново към електричестово и включете лаптопа.

Направих описаната процедура, но ефект няма. Батерията държи час и 50 мин при нормално натоварване, очевидно е ок, но е много кофти да не мога да видя след колко време ще ми изгасне компа. Дайте идеи какво да правя, вина е новичък.... Някакъв специален софт за поуър мениджмънт ли да тегля или какво?
Компа е hp nc8000

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Съб 05 фев 2011 13:16

unkknown
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот unkknown » Пет 11 фев 2011 23:36

Здравейте прочетох темата и реших да пиша . От 2 дена имам проблем със батерията поне от нея мисля че е , когато пусна лаптопа да се зарежа ми излиза един червен хикс при батерията показва че е включена в контакта но има хикс и не зарежда след като извадя кабела и ми показва че батерията е пълна точно след 5минути вече е празна (( и когато извадя кабела пак има хикс )). Ако някой е имал такъв проблем и как го е оправил да каже !
Прикачени файлове
Untitled.jpg
Untitled.jpg (6.13 KиБ) Видяна 3513 пъти

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Съб 12 фев 2011 9:16

Аз имам същия проблем.
Но при мене не веднага гасне като махна зарядното.
Явно батерията е заминала, чипа в нея я е спрял, поне така казаха по-горе колегите :|

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 12 фев 2011 14:50

lrlmodo написа:Явно батерията е заминала, чипа в нея я е спрял,

И при мен е така. Програмката http://h20239.www2.hp.com/techcenter/battery/battery_ts.htm върна събщение, че батерията е заминала.

Последна промяна от radi_nrj на Пон 14 фев 2011 17:22, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 14 фев 2011 15:43

Аз моя го тунинговах - вече е без батерия mhihi mhihi mhihi

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Вто 15 фев 2011 13:41

mely написа:http://h20239.www2.hp.com/techcenter/battery/battery_ts.htm тегли и сложи това.

успях да инсталирам програмата след известен зор, но при стартирането й не намира батерията. Както и да е, аз проблема си го реших с батериБар про, като успях да установя, че на около 2% показание гасне. Е, не мери вярно, но какво ме интересува, като имам предупреждение 10тина минути преди да изгасне....

jiktak70
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jiktak70 » Съб 18 юни 2011 22:34

GodLike написа:Няколко батерии съм купувал от ebay, laptopaccesories е търговеца. За моята Тошиба примерно 9 клетки 7200mah ми излезе 55лв с доставката и държи 3 часа нормална работа. Оригиналната беше 6 клетки 4400mah и държеше 2 часа. Някой ако има нужда ще дам линк, а мога да помогна и с поръчката :beer

Колега, дай да свършим тая работа, че мойта хептен сдаде багажа, щом на продавача може да се има доверие ...., аз имам Тошиба Сателит А300-20П и както се и очакваше появи се хиксчето на батерията, в началото си зареждаше на 100% и караше около 15-20 минути, но вече не се зарежда изобщо и си стои на 0%, ясно че трябва да се купува нова, просто дайте съвет от къде. Аз намерих Това и Това, като тази от 7800mAh на цена $68.99 и куриерски предполагам още 15 $ изглежда примамливо..., ама тая цена дето си я дал, направо е .... нямам думи ...

Потребителски аватар
mickoff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mickoff » Чет 23 юни 2011 11:30

гаранцията на батерията е само 6 месеца.
няма нищо общо с гаранцията на лаптопа.

Така е според търговската гаранция дадена в писмен вид от продавача, но според КЗП гаранцията е 2 години и ако търговеца не желае да уважи законното положение се подава жалба тук http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd& ... ment_id=19
Ако все пак не стане с гаранцията лаптопа може да се занесе http://www.smartbattery.eu/
Там диагностиката на батерия за преносим компютър е безплатна. Тя включва измерване и прочитане на броя цикли и текущо състояние без да се отваря механично.

Отварянето на батерията за измерване на всяка клетка поотделно и проверка на електрониката е 10 лв.
Частичното възстановяване е операция, която включва замяна само на повредените клетки на батерията и препрограмиране на електониката. То е възможно само при преносими компютри с мобилни процесори и малка консумация. Времето на работа след възстановяването не е гарантирано. Цената започва от 40 лв. и зависи от броя на повредените клетки.
Дават гаранция за подмените елементи.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Пон 16 сеп 2013 14:40

Колеги, да дигна тази стара тема, да не пускам нова.

Имам проблем с лаптоп Asus X50 мисля беше, купих му нова батерия, защото старата на 4 години и не държи. Обаче новата не иска да се зарежда. Смениха ми я от там, откъдето я купих, но за съжаление и втората нова не иска да зарежда. Прочетох бая по темата, ще правя рекалибриране, както и "рестарт", но ако някой има друго решение или се е сблъсквал с проблема? :love.vwclub

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 16 сеп 2013 14:47

Може да звучи смешно, но аз "излекувах" такъв проблем с преинсталация на ХР.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 16 сеп 2013 15:37

Така става, но рядко. По някога проблема наистина се крие в счупен драйвер и неадекватно работещ power management на Windows-а.

Потребителски аватар
Spas
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1800 RP

Мнениеот Spas » Пон 16 сеп 2013 23:01

myrshavija написа:Може да звучи смешно, но аз "излекувах" такъв проблем с преинсталация на ХР.

Това и аз го гледах със насмешка, но от известно време не ми се струва много зле, мисля да го пробвам скоро.

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Нед 27 окт 2013 22:07

С моята древна машина, лаптоп от 2005-6-та докато скапах първите две батерии бяха минали 3-4 години... после вече нямаше от къде да си поръча човек освен от И-бея... 3 пъти ми я сменяха, т.е. пращаха нова и нова и нова.... файда йок... нито една от тези не успя да започне да зарежда дори.... мисля че такива стари продукти просто са стояли с години и са мъртви на практика....
Пробвах и със смяна на елементите, въпреки че приятелчето което ми я направи, мери капацитета на оригиналните и каза че са си на практика живи и здрави... и това без успех, проверени работещи елементи.... но не тръгва батерията, значи чипа прецаква всичко, за жалост няма как да го изчопли човек и да продължи без него :)
И така сега 7 години по-късно с втората оригинална батерия си седи, поне като падне тока, има пауър като му затворя екрана да се хибернира, и колкото да обира токовите удари да не гасне поне :)
На нетбука, му вадех батерията, и основно се ползваше на място, 2 години почти след стартирането, батерията си държеше по 7-8часа.... така че съм привърженик без нужда да не си я убива човек....
В това отношение Мак са по-умни, там за цикъл се брой 100% заряд. Ако я изтощиш 30% като я включиш да зареди зарежда 30%, чак като навъртиш 100% зареждане имаш 1 цикъл... затова маковете обикновено издържат с години на пълен капацитет на батерията... на жена ми стария макбук е 5 годишен, батерията си държи към 3 часа, като нова държеше по 5,5....

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”