Климатик и придърпване.

Техническа и сервизна информация за Passat
julisimo
Автомобил: VW Passat DSG
Двигател: BMP 2006

Климатик и придърпване.

Мнениеот julisimo » Съб 22 юли 2006 0:23

Здравейте,
прочетох доста близки теми, но не успях да открия решение на проблема си.
Имам пасат 90-91г, 1.8моно, вграждан долпълнително климатроник Диавиа.
Наскоро го карах да го напълнят с фреон и едва тогава разбрах, че досега почти не е работил както трябва. Сега охлажда идеално.

Обаче,
понякога, не винаги и без определена причина, когато съм на 4 или 5та предавка, или дори по-ниска, след като отпусна газта и колата не намаля постепенно скоростта, а започва да придърпва / не намаля равномерно, а накъсано/. Трябва да поддържам скоростта непрекъснато и да подавам винаги повечко газ, за да не се усеща това придърпване.
Установих, че понякога дори и да е изключен климатика, пак ми прави тези проблеми.
И както си се тормозя да поддържам оборотите, изведнъж това придърпване се оправя...без причина отново.
Някой има ли идея от какво може да е това?И съответно какво може да се предприеме....
Аз имам някакви предположения:
или компютъра се шашка от климатика и не знае какво количество гориво да подава... или просто климатика се включва и изключва непрекъснато и затова придърпва..
съжалявам, ако се изразявам технически неграмотно.. но дотолкова ми стигат въможностите :)

Благодаря предварително.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 22 юли 2006 10:19

колега за на4ало запо4ни с филтри,климатроника е без зна4ение;и ако има6 възможност си сложи колата на ЕЛКОН.навремето имах подобен проблем и се оправи след смяна на някои и друг дат4ик.осте един вариант- ако има6 извън градско ,поне 50км караи на по високи обороти и колкото и да е 4удно ефект има ,колато се отпу6ва но не трябва да ти е жал а да натиска6 педала;дано съм помогнал успех

julisimo

Мнениеот julisimo » Нед 23 юли 2006 21:48

niks7,
благодаря ти за съветите,
но ще те помоля да ми обясниш за кои филтри и за кои датчици става въпрос?
Също така, този ЕЛКОН тества изгорелите газове или се бъркам.Между другото, забелязал съм, че напоследък от ауспуха ми излиза понякога черен дим.. не знам има ли връзка.
Другите неща ще ги тествам по-лесно - карането на по-високи обороти.
Макар, че вчера се наложи да си дам колата на колегата, и ми стана интересно дали ще забележи нещо нередно. Беше навъртял повече от 200км, но не му е направило впечатление нищо. А климатика е бил включен през цялото време. Сега съм сигурен, че не влияе поне пряко.
И наистина, аз днес също изминах около 50км извънградско - абсолютно никакви забележки.
Просто този д"ефект" се проявява по необясними за мен причини, и то само понякога.

и някакви други идеи ако има, ще се радвам да споделите.

Благодаря предварително.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 23 юли 2006 22:41

колега говоря за възду6ен ,горивен филтър а 4ерния дим говори за недобра горивна смес ;на елкон могат да се видят много не6та само маистора да му разбира успех; и ако кара6 само на бензин сложи добавка за про4истване ,другия вариант е газ за горене 1литър газ на 20-25л бензин ефект има, застото за бензина в бг и приказки могат да се пи6ат;за газта е проверено!

julisimo

Мнениеот julisimo » Нед 23 юли 2006 22:51

Сега забелязах, че съм забравил да спомена:
колата е с газова уредба, като е настроена да пали на бензин и когато стигне към 2000 оборота да превключва сама на газ.
Черния пушек съм го забелязвал понякога и то когато работи на газ.
А иначе, виках вече един майстор, който каза,че това придърпване било от лоша газ (странно, чувал съм го същото и за бензина). И за беля, точно когато той се качи да се повозим, колата не показа никакви признаци, и се отказах да го тормозя вече (майсторчето).

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 23 юли 2006 23:15

на бензи н центровката е една а на газ иска предварение и все пак си ка4и колата на елкон, това си е за тебе но ти си ре6ава6 успех

Потребителски аватар
MobilLife
Автомобил: Wv golf 5 +
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MobilLife » Пон 24 юли 2006 5:29

На газ ли излиза черен пушек???? :shock Ако е на бензин -да ама на газ? Да не гори и газ и бензин едновременно бе пич?Да ги смесва и става богата смес и затова предърпва и пуши....Провери си газовата - нещо маи не е на ред.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пон 24 юли 2006 8:03

Може когато караш на газ да пуска и малко бензин и да преобогатява сместа .

Върни се в “Passat”