Фарове и зумер?

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
DVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот DVD » Пон 19 юни 2006 18:18

все пак аз съм с GOLF III GT
:олелеее

Потребителски аватар
pyrpyl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pyrpyl » Нед 25 юни 2006 8:12

Някой знае ли схемата за монтаж на зумер на Пасат-91 с мотор RP дали е същата и дали работи при забравен мигач(респективно свети само единия габарит)? 10хххх.

Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sebastianz55 » Пон 26 юни 2006 18:44

Сдобих се и аз със зумер, плафона ми е със закъснение и инсталацията стана по начина, описан от колегата DVD. На практика оставих зумерчето залепено на тавана зад плафона и си играх да прокарам само кабела от таблото до тавана.

Да допълня - на зумелчето, което си взех отзаде имаше схема за свързване - според нея единия кабел/ не помня + или - :? / се връзва към бушона на плафона а другата към бушона за запалването.
За съжаление макар да изглеждаше много лесон и просто не успях да идентифицирам, кои са тези бушони...

Потребителски аватар
DVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот DVD » Вто 27 юни 2006 19:13

:drive
:banana

Потребителски аватар
DOHC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOHC » Съб 22 юли 2006 9:34

Tака и не разбрах има ли тройка със стандартно вграден подобен зумер? И ако има на кои модели? :? :(

Потребителски аватар
DOHC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOHC » Нед 13 авг 2006 20:11

Ludia написа:намира се долу при бушоните. Квадратна кутийка е.
Ще постна снимка ама утре сигурно.
Пак пояснявам че говоря за Голф 3. :wink:

Има ли на тази снимка зумер или няма? И ако няма къде трябва да бъде? :( :P

Изображение

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 14 авг 2006 8:52

DOHC написа:Tака и не разбрах има ли тройка със стандартно вграден подобен зумер? И ако има на кои модели? :? :(

Golf 3 -АЕЕ -96г има фабрично поставен зумер.

Потребителски аватар
DOHC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOHC » Пон 14 авг 2006 11:21

kris11 написа:
DOHC написа:Tака и не разбрах има ли тройка със стандартно вграден подобен зумер? И ако има на кои модели? :? :(

Golf 3 -АЕЕ -96г има фабрично поставен зумер.

Благодаря за инфото, а случайно да знаеш къде точно се намира въпросния зумер? Разбрах, че е реле с изписан номер 9 отгоре!

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пон 28 авг 2006 8:18

pyrpyl написа:Някой знае ли схемата за монтаж на зумер на Пасат-91 с мотор RP дали е същата и дали работи при забравен мигач(респективно свети само единия габарит)? 10хххх.

vaskoto1 написа:
от мосьо бриколаж се взима една сиренка за светлини-2-3лева беше на щанда за автоаксесоари.
тя има 2 полюса които трябва да бъдат задължително спазени!!
от тука има 2 варианта:
1 по прост-но на мене не ми харесва-връзваш черното кабелче на маса, която се взима от бутона на вратата (за да може все пак да бръмка само при отворена врата), изваждаш ключа за фаровете и мериш на кой кабел има ток при включени габарити-там връзваш червения кабел.
ефект-като си на габарити или фарове и отвориш вратата-пищялката пищи.
минус-пищи винаги-без значение дали работи мотора или не-е точно това ме дразни най много.
2 по сложен вариант-връзваш черното кабелче на маса, която се взима от бутона на вратата, взима се едно реленце, малко, електронкаджийско, и се връзва червеното кабелче на пищавицата на нормално затворения му контакт, на основния се връзва + от ключа за фаровете описан по горе. намотката (котвата) на релето се връзва единия край на маса а другия се връзва на контактния ключ на положението АСС в което обикновено свири и касетофона.
ефект-когато двигателя е загасен или не на контакт релето не е захранено и контактите дават накъсо зумера и ключа на фаровете и ако си на фарове (габарити) пищи, а ако си подал контакт или работи мотора релето се захранва и разпада пищавицата и дори да си на фаровете-не реве.
повече ми харесва щото вечер ако излезеш нещо от колата и си на фарове и работеща моторетка не плаче и не ме нервира.
е това е...ух!
ще ви го включа в сметката-така да знаете!!!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 28 авг 2006 21:46

vladtod написа:
pyrpyl написа:Някой знае ли схемата за монтаж на зумер на Пасат-91 с мотор RP дали е същата и дали работи при забравен мигач(респективно свети само единия габарит)? 10хххх.

3ти начин - сменяш колата с такава на която като изключиш контактният ключ нищо не свети. Само с контактният ключ работиш и забравяш за пускане и загасяне на фаровете. :D . Голям кеф особено след като след 2 месеца май ще се кара само на фарове. Неприятното е , ако изгори ел.лампа и трябва да се сменя. :cry:

Потребителски аватар
pyrpyl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pyrpyl » Вто 29 авг 2006 20:56

vladtod, благодаря, но до този извод стигнах и сам. При това положение няма да свири при забравен мигач, или ще свири само при единия. Двата габарита се захранват през отделни вериги. За това сега модернизирам малко схемата с 2 премигващи диодчета и 2 съпротивления във веригата на постояно затворения контакт. Така хем ще пищи на почивки, хем няма да го бърка кой мигач е останал включен. Притеснява ме само като смъкна напрежението заради светодиода дали ще спищи достаттъчно силно зумера. Но това ще го разбера в последствие. Има вариант това напрежение също да е управляващо за още едно реленце, което да захранва зумера.

Потребителски аватар
Ico74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ico74 » Съб 09 сеп 2006 13:36

здравеите колеги гледах едни зумерчета в бриколаж от 3 и нещо и от 5лева със по две кабелчета ама немога да ги чуя как пищят някои ако е купувал нека ми препоръча а между другото продавача на щанда ми каза чекато паднело малко напрежението и спирало да пищи какви са вашите наблюдения и какво ще ме посъветвате.благодаря ви предварително.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Съб 09 сеп 2006 20:08

Пищят гадно..
Много дразнещо..
Търси си по моргите френско с 3 крачета .. мяза на реле..
и има прекрасен звук ...

Потребителски аватар
Ico74
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ico74 » Съб 09 сеп 2006 21:12

благодаря много

Потребителски аватар
Vasseto
Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
Двигател: CFFB AVF BXE

Мнениеот Vasseto » Нед 10 сеп 2006 20:53

wili98 написа:Търси си по моргите френско с 3 крачета .. мяза на реле..
и има прекрасен звук ...

Иииииии тези почитатели на Рено бреее.

spam

Върни се в “Направи си сам!”