Колеги-мотористи

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Re: колеги мотористи

Мнениеот RadoShopa » Съб 12 фев 2011 19:59

ludiq1918 написа:И аз имам същия въпрос както колегата по горе. Хората притежаващи големи мотори имат ли категорията за тях. Че съм останал с впечатление, че шофьорите на пистарките са голяма част без категория за тях mhihi . А пък другото е ако те спрат без категория на някой 450-600сс мотор пистак или турър (без значение) ко прайм, не е ли страшно да караш "неправоспособен". Ако е някой 250-450сс скутер, а си само с Б, може и да ти простят че нямаш А, ама иначе под ножа, а и актове ще пишат :beat_butt2 .

За мен тия неща са от голямо значение (книжка,категория,платени данъци и застраховки,въобще всичко,свързано със законите на държавата) и затова още от 18 годишен изкарах категориите,които са ми необходими!За жалост гледам доста от моите авери им е през оная работа за тия "дреболии" :| Но то погледнато реално в цялата държава няма ред!Ако всички спазват правилата поне донякъде,както го правят по "белият" свят,няма да е така!!!Това се отнася и за ония в парламента,ядът се като кучета кой да грабне кокала,а никой не го е ЕНЯ за народа :bishop

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 12 фев 2011 20:22

Като бивШ моторист след асфалтова екзема, от неизличимите, мога да кажа само едно!
"Има хора с категории на които им лопа цялото дЮшеме, и това не означава че са по-добри от тея без категории" НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ! А просто казвам че няма гаранция ако стане белята!
Иначе адреналина е неуписуем и от там стават инцидентите! Дано 2011-та година бъде по-добра и да няма ПТП-та! :да:

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Съб 12 фев 2011 22:09

По въпроса с документите всичко ми е 6 с изключение на категорията,но тази цена за "А" категория е напълно НЕ РЕАЛНА!!!! Кое от цялата работа струва толкова пари? Бензина ли? Колчетата на полигона? Или отделените 20 минути на инструктора и после отива да пие кафе?
Имам всички категорий без "Е" но за тази трябва ей така да ми падат парите от джоба за да ги дам.

п.с. Много БЕЗАВАРИЙНИ километри на всички не само този сезон. :beer

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Съб 12 фев 2011 22:16

още 50км днес. в софия бъкаше от мотористи :)
тоя вятър се опита да ме вкара в канавката но оцелях :)

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Съб 12 фев 2011 22:38

IceHeart написа:Като бивШ моторист след асфалтова екзема, от неизличимите, мога да кажа само едно!
"Има хора с категории на които им лопа цялото дЮшеме, и това не означава че са по-добри от тея без категории" НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ! А просто казвам че няма гаранция ако стане белята!
Иначе адреналина е неуписуем и от там стават инцидентите! Дано 2011-та година бъде по-добра и да няма ПТП-та! :да:

То не е за заяждане,баш истината си е... :roll: Инцидентите в повечето случаи са си от нашите глави!Евала на хората,които умеят да се сдържат и да не им се влива ума в дясната ръка на газта!Пък и в лявата-да "ритат" съединителя :wink: Също и на тия,които преценят за себе си,че са опасни по пътя!Това основно важи за пистаркаджиите,ама и в гората може да те затисне някое АТВ :)

Потребителски аватар
ludiq1918
Автомобил: Honda Civic
Двигател: D14A2 - 1997

Мнениеот ludiq1918 » Съб 12 фев 2011 22:40

А някой имали представа какъв ще е акта ако те спрат и мотора е отвсякъде перфектен, но си без категорията за него. scare

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Съб 12 фев 2011 22:54

IceHeart написа:Като бивШ моторист след асфалтова екзема, от неизличимите, мога да кажа само едно!

Много точно казано , не мога да коментирам това което казваш но само мога да добавя..Бъдете внимателни , лично аз катастрофирах преди 2-3 години..паднах от мотор със скорост 60-70 км/ч и се блъснах челно в бордюра но по чуда ми се счупи само единия зъб и имах малко рани нищо друго , а причината беше блокирането на предната гума :screwy Все пак говорим за "балканче" и затова нищо чудно mhihi

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Съб 12 фев 2011 22:59

passatfen написа:Много точно казано , не мога да коментирам това което казваш но само мога да добавя..Бъдете внимателни , лично аз катастрофирах преди 2-3 години..паднах от мотор със скорост 60-70 км/ч и се блъснах челно в бордюра но по чуда ми се счупи само единия зъб и имах малко рани нищо друго , а причината беше блокирането на предната гума :screwy Все пак говорим за "балканче" и затова нищо чудно mhihi

Аххх,балканче и 60-70км/ч!Трябва да е било нанадолно! :applause:

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Съб 12 фев 2011 23:02

ми да mhihi да няма да е на равно :Mr Green Fun но за мен карането на мотор е нещо като употреба на наркотици , става ми скучно ако не паля 2-3 дена некой мотор и да не чуя гласа и :lol:

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Пон 14 фев 2011 9:37

ех ама седянка сте си спретнали :drunk .. аз се разходих в събота .. скромно .. много пързаля с тоя студен асфалт + прах и боклуци по него .. покарах и по лед 8) .. много добро впечатление ми направи .. че всички карах много разумно и внимателно

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 14 фев 2011 14:33

ludiq1918 написа:А някой имали представа какъв ще е акта ако те спрат и мотора е отвсякъде перфектен, но си без категорията за него. scare

250-300 лв май беше :олелеее

Потребителски аватар
Vinchenzo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vinchenzo » Пон 14 фев 2011 14:52

vucata написа:
ludiq1918 написа:А някой имали представа какъв ще е акта ако те спрат и мотора е отвсякъде перфектен, но си без категорията за него. scare

250-300 лв май беше :олелеее

И не се казва ако те спрат, а ако им спра :mrgreen:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 15 фев 2011 13:13

RadoShopa написа:
black` написа:Жалко че моя го счупиха при продажба. :( :x

Ааа в смисъл...?При пробване на машината преди евентуална покупка ли,как...?

А баш де. Но го купиха все пак с лека отстъпка. А сега като ми се кара нямам пари за друг. :(

Какви категории бре хора. То с 250 не мое ме запрат, камо ли ако добарам 500 или 750. scare Все пак категорията не кара мотора нали. :roll:
Ако те нацели некои идиот или жена с кола и категория дето не те вижда. И да имам категория какво от това? Ще ми спаси ли живота? А ми се е случвало доста често. Даже после като те види иска пък нарочно вече да те избута от пътя щото е тъп селски бек. :x

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Вто 15 фев 2011 13:34

По добре че си го продал 8) книжката не кара мотора -ги разправяй на старата ми шапка scare Аз винаги им спирам-даже не ми искат докимента :shock -Ти щом спре,имаш всичко,аде беги да се возиш mhihi

Без книжка-от 250 до 500 зависи
Без застраховка-516 леффа скоро на един тИрикат :beat_butt2

mainboard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mainboard » Вто 15 фев 2011 13:36

Нямам мотор,но съм имал-за парво време мисля да си закупянякво скутерче не по малко от 125 куб.см.
иначе работя по въпроса за голем истребителллллл-ама да мине лятото и да видим дали ще съм доволен от скутера!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”