Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Barum
4
1%
BF Goodrich
2
1%
Bridgestone
16
5%
Continental
84
25%
Debica
2
1%
Dunlop
17
5%
Falken
2
1%
Firestone
4
1%
Fulda
4
1%
Gislaved
1
0%
Good Year
23
7%
Hankook
20
6%
Kleber
3
1%
Kumho
6
2%
Michelin
64
19%
Nexen
13
4%
Nokian
7
2%
Pirelli
8
2%
Sava
2
1%
Semperit
1
0%
Toyo
5
1%
Uniroyal
27
8%
Vredestein
8
2%
Yokohama
1
0%
Други
13
4%

Общо гласове: 337
Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Мнениеот bai_ILIA » Нед 13 фев 2011 12:27

PagocmuH написа:Michelin 22% [ 392 ]

Някак си не ми се вярва,
толкова много хора да са си купили нов Michelin и да твърдят,че това е най-добрата нова лятна гума.

Малко нереално ми се струва. :beer

За капак Мишелин не са кой знае какво с изключение на зимните им гуми и Пилот Спорт :lol: В България обаче като кажеш Мишелин и е синоним на върховната гума...

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Нед 13 фев 2011 12:31

Аз съм един от тези, миналата пролет си купих 4бр. Мишелин 205/55/16 и твърдя че гумата е много добра. Мнението ми е субективно естествено защото никога не съм карал с Континентал например и много други марки, но ако си купиш Мишелин съм сигурен че няма да съжаляваш :beer и м/у другото забелязах, че при нормална експлоатация без да въртиш гуми грайфера пада с около 1мм на 20к км 8)

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Нед 13 фев 2011 12:36

Ами при летните гуми на мишлен, като изключа енерджи сейвъра какво им е? И праймъси и пилот екзалто са много добри гуми, просто са на висока цена

Потребителски аватар
GodLike
Контакти:

Мнениеот GodLike » Нед 13 фев 2011 12:51

Разликата е 100лв за целия комплект.

Потребителски аватар
mircho82
Автомобил: Golf IV TDI GTI
Двигател: ARL 2001

Мнениеот mircho82 » Нед 13 фев 2011 12:55

Що така колеги в нашата класация Dunlop-а е едва 6%. Никой ли не кара с такива гуми, че да даде мнение. Аз имах служебен автомобил който беше с Dunlop sp sport 01
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... 29,r:0,s:0
и съм доста доволен. Въпреки, че е вече стар модел и няма данни за него и всяка година тестовете са обикновенно на нови модели гуми аз смятам да се доверя на него или на друг подобен от същата марка. Въпреки, че незнам дали ше е същото тъй като служебния беше с 15 цола а личния съм на 17' а нали ги дват някак все различни данни за разл размер гуми. Сега съм на Good year F1 и нещо вече не ми нрави,все пак стана на 3 години :bishop

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Нед 13 фев 2011 16:42

mircho82 написа:Що така колеги в нашата класация Dunlop-а е едва 6%. Никой ли не кара с такива гуми, че да даде мнение. Аз имах служебен автомобил който беше с Dunlop sp sport 01

Аз съм с такива и мога да кажа, че е страхотна гума. Твърд страничен борд, за три сезона, що дупки съм отнесъл, но нямам изкривявания по гумите. Отлично поведение на мокро и сухо и отличен спирачен път на мокро. А защо има само 6%, еми да смешно е, но и цената на моята гума за размер беше около 330лв на бройка, предполагам и това оказва някакво влияние. Иначе и на мен ми е леко странно, как по-калпави гуми са по-напред в класирането. Явно всеки си хвали своето гардже mhihi

П.П. Пластмасовите боклуци Тойо имат повече проценти :screwy

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Нед 13 фев 2011 17:40

FULDA е с 3% , според мен лично тя също не отстъпва на разни боклуци дето са с по-висок процент.

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Нед 13 фев 2011 17:48

абе кой ти ги гледа тия проценти. важното е гласуване да има :lol:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 13 фев 2011 17:52

Мишленките са като цялата им работа на франсетата... Ако го нямаха готиното човече по ТИР-ове през 90-те, сега те щяха да са 6% mhihi

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Нед 13 фев 2011 19:33

GodLike написа:Аз съм един от тези, миналата пролет си купих 4бр. Мишелин 205/55/16 и твърдя че гумата е много добра. Мнението ми е субективно естествено защото никога не съм карал с Континентал например и много други марки....

Тук е добре да си направим сметка на какво викаме добра гума. Може да си купя гуми на 4-5 години, и през периода в който ги ползвам да се случи така че да ми служат вярно /просто не изпадам в екстремни ситуаций при който да се направи раликата между тях и новите гуми от същия модел/, но това автоматично не ги прави добри гуми. И ако си купим нови гуми, но просто попаднат в наистина тежка ситуация, то това пак едва ли ги прави лоши гуми. В мойте очи това важи и за летни, и за зимни.
И поради простата причина че не можем да опитаме с всичките модели и марки на пазара, хората правят класаций подобни на анкетата в темата/Autobild, ADAC/. Там се тества един и същ модел, на една и съща кола, при сходни условия. Вече дали има подвеждаща нотка в тези класиций, е друга тема.
Относно темата - аз гуми на който не ми хареса как изглежда протектора не купувам, били те и много хвалени.

Потребителски аватар
GodLike
Контакти:

Мнениеот GodLike » Вто 15 фев 2011 10:08

Не говоря за гуми на 4-5 години, а нови и по-точно за Michelin Primacy HP (според АДАК са особено препоръчителни http://www.adac.de/infotestrat/tests/re ... geId=31821) . Ако ти се струват грозни може да си купиш Linglong L688 много са яки mhihi

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Вто 15 фев 2011 10:35

Ами не се обиждай, но тия Мишелин-ки не ми харесват. Прочетох внимателно предния ти пост и видях какво си написал. Не писах за да се заяждам с теб за модела гуми който си избрал. Вероятно са доста добри гуми, но всеки си има право на личен избор.
Относно тия китайки дето си показал, има едни Infynity, направо цепят :horror: :horror: Още не мога да проумея от кой са откраднали повече, от TOYOProxes T1-R или от DUNLOPSP Sport 9000. Обаче има хора дето ги купуват, един колега кара с летни такива и не се оплаква. Както казах и по-горе, просто не ги е поставял в ситуация в която да се осети разликата меджу гума и добрата гума.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Вто 15 фев 2011 19:43

JC написа:FULDA е с 3% , според мен лично тя също не отстъпва на разни боклуци дето са с по-висок процент.

Много са зле за цената си. По качества едва ли надминават Корморан, само че по-скъп и с претенции. Имал съм и от двете и правя аналогията - разликата е, че като купувах корморана знаех, че не е нещо особено.

Потребителски аватар
PagocmuH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PagocmuH » Вто 15 фев 2011 20:12

Да ви кажа аз какво направих днес.

Обух на Голфа 2 нови летни гуми :Mr Green Fun

Просто не издържах на ПрИмОцИаТа.

Верно с ДОТ 2007г,но чисто нови.

Гумите са Ласа 185 75 13 с монтажа 94лева за двете гуми :beer :beer :beer

Та да си доидем на темата наистина има много хубави
летни гуми:Пирели,Мишелин,Гудиар,Континетал... и много други.

Друг е въпроса колко от нас са имали възможността да си купят хубава нова гума и после да твърдят,че тя е най добрата.

Сигурен съм,че поне 50% от гасувалите са цъкнали ей така,просто им харесва дадена марка и за нея са гласували,но не са карали никога колите си с такива гуми.

Не искам да обидя никой с мнението си,но тази тема си плаче вече за катанеца.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Вто 15 фев 2011 20:55

напротив колега-нито тази, нито темата за зимните гуми трябва да се заключва.И двете всяка година, в зависимост от сезона се подновяват и има много полезна информация.Примерно аз гласувах за дънлоп.Но не просто така а защото съм си направил едно лично сравнение на тези гуми спрямо Пирели.
Лично мое мнение е че Дънлоп и Континентал са най-добрите гуми за лятото, като континентала са малко по-леки на тегло.
Пък и едва ли има форуми за други марки автомобили с толкова обширни теми за гуми както нашият.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”