Прекъсване на бензинова помпа Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
sesi85
Автомобил:
Двигател:

Прекъсване на бензинова помпа Б4

Мнениеот sesi85 » Съб 12 фев 2011 11:38

Здравейте, снощи както си карах на бензин и колата загуби обороти. Оказа се че бензиновата помпа е престанала да работи (нито се чуваше да подкача на контакт, нито палеше на бензин) и реших, че ще трябва да търся друга. Започнах да търся из форума. Тази сутрин слязох до колата и реших да пробвам да запаля на бензин и успях, отначало се учудих и повторих няколко пъти (5-6) упражнението и все палеше без проблем. Търсих из търсачката за проблеми с бензинови помпи, но такъв случай не намерих. Преди мяколко месеца сменях свещи, кабели, дистр. капачка, бубина и палец. Колата е Б4 1994 ABS 1.8 mi, гас/бензин. Карам я основно на гас, но всеки път я паля на бензин и имам реле за изключване на помпата. Есента е сменян и филтъра за горивото, както и цедката на помпата е чистена. Някой може ли да даде идеи и съвети каква може да е причината. Благодаря!

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Прекъсване на бензинова помпа Б4

Мнениеот muns61 » Съб 12 фев 2011 11:49

Четките на помпата са износени, колектора - също и няма добър контакт. Има доста писано.
Възможно е и релето да е с нагорели контакти. Почни от него.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 12 фев 2011 11:50

sesi85 написа:...да даде идеи и съвети каква може да е причината.

Много може да са причините.
Може боклук в резервоара да е блокирал временно помпата, после да се е 'размърдал' и освободил.
Но най-вероятно скапано реле да е. Или нагоряло реле на газаджиите (превключвателя) или студени спойки в оригиналното (№80)

lacezarasia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lacezarasia » Съб 12 фев 2011 11:51

здравей колега. така започва минало и е времето ще те изкара оше малко, но не можеш да разчиташ на нея. нова струва 80 лв.(уж германска)така, че не си купувай втора употреба.

sesi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sesi85 » Съб 12 фев 2011 11:55

Относно номерата на релетата при мен няма номер 80. Тъй като не знам кое реле е за бензиновата помпа реших да пробвам едно по едно и се оказа, че при мен е 103, тъй като само без него не искаше да запали. :)

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Съб 12 фев 2011 12:35

Най-вероятно е пътник помпата ти. Моята така прави няколко дни докато не спря тотално. И от други колеги съм чувал да се скапват така. Поне първо само подсказва помпата а не се срива отведнъж mhihi

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 12 фев 2011 12:58

Карах 3г с ръмжаща помпа.Имах китайка в багажника за резерв :mrgreen:
Продадох колата и след 1 месец помпата тотално е отказала.

Vlado_77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vlado_77 » Съб 12 фев 2011 18:59

Колега, казваш че цедката на помпата си я чистил, (това значи лир че си я разглабял)според мене е станало следното - гумичките ти в помпатар (които служат за амортисори)са се разяли и са ти затлачили самата помпа, тва според мене е най-големият проблем, от които си отиват помпите аз моита съм я павил (имам Б3 същият двигател) и знам кво става вътре затва ти казвам, ако имаш уменията отвори я и внимателно я почисти цялостно, (при отварянето най-вече внимаваи да не счупиш щипките и да не скъсаш цедката при почистването) а ако решиш да го правиш тва аз ще ти кажа тъи като не се продават (всъщност ги има но са безбожно скъпи -на мен ми искаха 55 кинта)гумените амортисиорчета за помпата, как да си приспособиш такива които ще те карат с години, :banana :012: а ако много си я изтормозил може и вече да не става за правене с почистване от вътре :gruebel успех :да:

Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Мнениеот mafiota_a4 » Пон 14 фев 2011 7:14

Колеги не бързайте да ,,бракувате" цялата помпа.При мен се получи така няколко седмици след като си купих колата.Исках да вземам нова помпа,но ме накараха да извикам първо електричар.Мери с уреда 5 мин. и накрая каза,че е от бушона.Аз му казах,че съм ги гледал всичките и всичките са здрави,но откакто го смени проблема не се е появявал! :!:

sesi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sesi85 » Пон 14 фев 2011 13:26

Огледах релето за бензиновата помпа, както и това за спирането й, но са си добре. Явно ще трябва и аз да ги проверя чрез някой електричар за по сигурно или да намеря друго и да пробвам с него.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 14 фев 2011 14:02

sesi85 написа:Огледах релето за бензиновата помпа, както и това за спирането й, но са си добре. Явно ще трябва и аз да ги проверя чрез някой електричар за по сигурно или да намеря друго и да пробвам с него.

Сега нали работи,какво ще провериш?Зачисти буксата на допълнителното реле.
Ако откаже виж дали отива ток до помпата.

Върни се в “Passat”