Vento написа:Не вярвам да са по-добри, защото материалът е същият (ако се спазва твърдост и други параметри), технологиите на марковите са по-модерни, но това не оказва значение за качеството на крайния продукт.
А разликата в цената идва от много неща, свързани със стандартите на живот в съответните държави - заплати, цени, плащаш си "марката" и т.н.
Предимството на марките е, че имат пълен комплект и може да смениш всичко накуп. Колегите тук все още имат много малко продукти, а и не вярвам изобщо някога да правят по-сложните (тампони заден мост, тампони Макферсон, тампони задни амортисьори), защото там се искат други машини и технологии и не е рентабилно за БГ-пазара. Пък като гледам цените на колегите тук, едва ли ще предложат това на снимката горе под 500лв.
Мите - и си прав и грешиш.
Полиуретановите тампони за "ширпотреба" от сорта на Powerflex,Superpro,Bonrath и тези предлагани от колегата и т.н..... са подходящи за евридей коли. Тоест-по твърди и устойчиви на смачкване са от гумените, но при СЕРИОЗНИ натоварвания сдават багажа. Повярвай ми -видял съм го в колата на Пламен. При мен навсякъде (или почти навсякъде) съм с Пауърфлекс и мога отрито да заявя, че ако знаех как са изработени и от къде да си набавя материал никога нямаше да си ги поръчам, а щях да си ги направя. Вярвай ми, че
"по-сложните (тампони заден мост, тампони Макферсон, тампони задни амортисьори), защото там се искат други машини и технологии" са толкова елементарно направени, че ще искаш да се захапеш за гъза ако си дал 190лв за 2 тампона, които всеки стругар би направил за 10мин. ако има подходящия материал.