Powerflex VS Полиуретан бг

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Re: Powerflex VS Полиуретан бг

Мнениеот Vento » Нед 13 фев 2011 19:16

Аз когато съм се обаждал, още като бачккаше Милен там (можеш да го питаш), ти знаеш ли къде си бил... айде да не разваляме тона кой е лек и кой не е, а?

Полиуретанови тампони може да намерите:
Хеед-91 на първо място, да миряса Vizor... Въпреки че откак се махна, не знам как съществува фирмата без височаещото му същество - няма кой да им е говорител и рекламен агент :mrgreen:
ПроСпийд
Ники - Адвенчър кар Варна, представителство на http://www.adventurecar.com Италия

http://www.powerflex.co.uk
http://www.superpro.eu.com
http://www.superflex.co.uk
http://www.bonrath.com/shop
http://www.prothane.com
http://www.energysuspension.com

www.polyurethan.me - мейд ин БГ!

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 13 фев 2011 19:27

Така по-може ;)

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Нед 13 фев 2011 19:30

Аз лично като стигна до носачите бих пробвал Българските тампони само,че незнам на пасат Б3 дали има мисля,че са същите като диаметър,като голфовите.

Потребителски аватар
rabotnika
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJM++

Мнениеот rabotnika » Нед 13 фев 2011 19:36

Визоре брат не ме намесвай в подобни схеми аз просто давам образно сравнение не конкретизирам дадена марка освен бг полиуретана просто питам кои са за предпочитане

Потребителски аватар
eli99
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eli99 » Нед 13 фев 2011 19:38

Здравеите колеги!За бг фирмата която предлага тия тампони,мога да кажа,че е страхотна!Преди месец ходих при тях и ми направиха колата с полиоретанови тампони.Възхитен съм от тяхната компетентност и работа!!!Рядкост са хората,които ти обръщат такова внимание.Колата се държи безупречно.За возията не се е променила или поне аз не чувствам разлика.Препоръчвам фирмата с две ръце.

Потребителски аватар
ФЕРАРИСТ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ФЕРАРИСТ » Нед 13 фев 2011 19:46

Stenly написа:Аз лично като стигна до носачите бих пробвал Българските тампони само,че незнам на пасат Б3 дали има мисля,че са същите като диаметър,като голфовите.

Чухме същото, по няколко каталога излизат същите размери, но на практика не сме имали възможност да ги сравним пряко, и на място за да сме сигурни.....

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Нед 13 фев 2011 23:38

eli99 написа:Здравеите колеги!За бг фирмата която предлага тия тампони,мога да кажа,че е страхотна!Преди месец ходих при тях и ми направиха колата с полиоретанови тампони.Възхитен съм от тяхната компетентност и работа!!!Рядкост са хората,които ти обръщат такова внимание.Колата се държи безупречно.За возията не се е променила или поне аз не чувствам разлика.Препоръчвам фирмата с две ръце.

Ти ли си тестовия Голф 4? :)
Ще отскачам до човека с алфите ми се струва...
...че ми е наблизо. :mrgreen:

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пон 14 фев 2011 0:28

Vento написа:Не вярвам да са по-добри, защото материалът е същият (ако се спазва твърдост и други параметри), технологиите на марковите са по-модерни, но това не оказва значение за качеството на крайния продукт.
А разликата в цената идва от много неща, свързани със стандартите на живот в съответните държави - заплати, цени, плащаш си "марката" и т.н.
Предимството на марките е, че имат пълен комплект и може да смениш всичко накуп. Колегите тук все още имат много малко продукти, а и не вярвам изобщо някога да правят по-сложните (тампони заден мост, тампони Макферсон, тампони задни амортисьори), защото там се искат други машини и технологии и не е рентабилно за БГ-пазара. Пък като гледам цените на колегите тук, едва ли ще предложат това на снимката горе под 500лв.

Мите - и си прав и грешиш.
Полиуретановите тампони за "ширпотреба" от сорта на Powerflex,Superpro,Bonrath и тези предлагани от колегата и т.н..... са подходящи за евридей коли. Тоест-по твърди и устойчиви на смачкване са от гумените, но при СЕРИОЗНИ натоварвания сдават багажа. Повярвай ми -видял съм го в колата на Пламен. При мен навсякъде (или почти навсякъде) съм с Пауърфлекс и мога отрито да заявя, че ако знаех как са изработени и от къде да си набавя материал никога нямаше да си ги поръчам, а щях да си ги направя. Вярвай ми, че "по-сложните (тампони заден мост, тампони Макферсон, тампони задни амортисьори), защото там се искат други машини и технологии" са толкова елементарно направени, че ще искаш да се захапеш за гъза ако си дал 190лв за 2 тампона, които всеки стругар би направил за 10мин. ако има подходящия материал.

Потребителски аватар
paco
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот paco » Пон 14 фев 2011 12:56

На мен Powerflex,Superpro,Bonrath не ми вършат работа..първите се предадоха геройски на първото състезание :shock
Личното ми мнение е , че фирмата производител (http://www.polyurethan.me )е намерила свободна пазарна ниша и се възползва от това, но какво лошо. В крайна сметка предлагат напълно конкурентен продукт на съвсем поносима цена :да:
Ако на някои не му изнася винаги може да се пробва да си произведе тампоните сам (както правя аз), но дали ще докара качеството :roll: Когата купувате даден продукт, получавате не само изпитан материал, но и опита на фирмата за изработката му.

РАСО
Жокер: Какво казва Гугъл на въпроса "полиуретан заготовка" :?: :idea:

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пон 14 фев 2011 13:12

В крайна сметка предлагат напълно конкурентен продукт на съвсем поносима цена

Ето това мнение чаках ;) :beer

Потребителски аватар
ФЕРАРИСТ
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ФЕРАРИСТ » Пон 14 фев 2011 14:41

paco написа:На мен Powerflex,Superpro,Bonrath не ми вършат работа..първите се предадоха геройски на първото състезание :shock

Мда, твърдоста им мисля не е достатъчна, все пак едното предполагам разбираш че е за сметка на другото, няма как да праснат супер твърди тампони, и колите да станат като каруци......от дргуа страна пък и аз по пистичка сегиз тогиз се разкарвам, и ми правят всичко от 90 твърдост......имаше едно е30 от СФ беше много могъщо, незнамсиколко стотин коня, собственика ревеше че за година сменил 3 пъти тампони на диференциала, който ПФ правят от жълтия матриал с твърдост 75......искам вика 85 - направихме му 85.....кара към 9 месеца и каза въпреки че отново имало вибрации, тампона държал....ама можело ли с 90 твърдост......направихме му 90, и след месец каза че всичко било ОК, но пък му се скъсали болтовете на тампона.....няма идеално щастие предполагам разбираш с тия неща, всичко е въпрос на компромис или с едното, или с другото.....

Потребителски аватар
eli99
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eli99 » Пон 14 фев 2011 20:44

Да аз съм тестовия голф4.Благодаря на ФЕРАРИСТА за поканата!!!

respekt

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 14 фев 2011 20:48

И през колко месеца ще трябва да си сменява човек предницата с тези тампони?

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Пон 14 фев 2011 20:50

Тестов Голф 2 (пистов) не се ли търси? :D
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Може и срещу реклама, още има свободни карета по колата mhihi :oops: :oops: :oops:

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Пон 14 фев 2011 21:06

Тестовите да ни държат в течение с ефективността им и качеството. :012:

Върни се в “Силов тунинг”