масла собствена марка на Кауфланд-немски. Как са?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Re: масла собствена марка на Кауфланд-немски. Как са?

Мнениеот aylin78 » Пон 14 фев 2011 11:35

Не се учудвайте колеги маслата само в бг имат такива фантасти4ни цени,аз лятото от строителен хипермаркет(у немско) си купих Кастрол 15В40 на същите пари на който сега се продава това в Куфланд,въпрос на преценка-това което струва 3 пъти по-ве4е не озна4ава 4е е по добро,особено при нас!

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пон 14 фев 2011 13:23

Колеги, то още е рано да се говори за впечатления... Изказвания от сорта на "оня ден го смених, минах 5 километра и нямам проблеми" не мисля, че са много показателни... те проблемите ще се явят след редовна употреба на маслото, а не след една седмица.

Иначе, от собствените Марки на Кауфланд съм си купувал само чистачки (от немски Кауфланд). Стават, но не са перфектни, определено имат разлика с 3 пъти по-скъпите Bosch. Предполагам и маслото ще е такова. Не съм заглеждал тубите, но ако има отзад VW Norm, би могло да се пробва... но аз на моята кола такова не бих налял. Всеки си преценява.

Друг е въпросът, че у нас всичко може да е менте. Маслото от немския кауф и от българския може само да са в еднакви туби, а дали и съдържението е същото... никой не знае...

А за изващенията в големите хипермаркети, за които само ни беше загатнато, но така и не ни разказаха (колегата сигурно го е страх, че шефът му ще му проследи IP-то и после ще го уволни), съм чувал и от други места. Един приятел, който беше шофьор, ми е разказвал примерно, че Т-маркет си карат сиренето и млякото през лятото в обикновени камиони (не хладилни) и че месата и другите неща от стъклените витрини преди да се окажат на витрината се въргалят по земята. Не, че това има общо с темата, но нали стана дума...

Потребителски аватар
aylin78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aylin78 » Пон 14 фев 2011 13:52

Маслото беше или от Оби или Практикер не се сещам.....радвам се 4е ве4е и тук навлизат тези до сега 4акани цени,то и ние трябва да ядем само ка4ествена храна ама ядем боклуци,колко години ще я карам тази кола няма да се женя за нея я.....

Потребителски аватар
avanto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avanto » Пон 14 фев 2011 18:01

Един познат си кара таксито с такова от кауфланд, ама незнам дали е червената или зелената туба. А и таксито е Лада Самара, тъй че за нея става.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 14 фев 2011 18:07

Ако има същите характеристики като останалите марки масла, не виждам проблем да се вземе такова масло....въпреки, че не бих рискувал 8) ,...Във Лидл също има някакви бегли промоции на 5 литра :bishop :олелеее

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 14 фев 2011 18:11

vucata написа:Ако има същите характеристики като останалите марки масла, не виждам проблем да се вземе такова масло....въпреки, че не бих рискувал 8) ,...Във Лидл също има някакви бегли промоции на 5 литра :bishop :олелеее

Абе и аз си мислех че не бих взел, ма то повечето сервизи дето сменят масла, точно от там ги закупват маслата! Давам пример! Взех си от сервиз масло МОБИЛ, 10w40 и си викам за 60 лева тубата си заслужава!
И имах път към кауфланд или билла беше, не се сещам и кво да видя същото масло, нямаше никаква разлика, нито в тубата нито в етикета за 56 лева без ддс! И си викам я, пак ме прекараха уЖ няма да взимам такива масла, ма те сервизите от каде ги взимат! Та всичко е много относително, мой познат така сменя гарнитура на главата от такова масло, промоция 30 лева 4 литра, и накрая продаде колата! Много внимавайте че евтини масла има много но качеството е зле. Аз не казвам че 60 лева масло е свръх лукс и скъпо, но само това мога да си позволя! :012:

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Пон 14 фев 2011 19:05

Тази седмица в Кауфланд-Враца цената на синята туба е 19,99.Вече се чудя това НЕЩО на какви пари тръгва от производителя и то с одобрения на ФВ.

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Пон 14 фев 2011 20:25

Такова масло, с одобрение на VW няма. Както и на листа за 2008г, така и на новият за 2010г.
Виж тази тема, там съм сложил VW approved oils за 2008г.
viewtopic.php?f=17&t=217699&start=0

Правете разлика в надписите отзад. На Вас Ви трябва Approved > одобрен, утвърден, приет изпитан.

Ще пратя на Добрин да допълни в тази тема и одобрените масла за 2010. Ако направите съпоставка, ще видите, че някой масла са отпаднали от листа за 2010.

Потребителски аватар
turrisi
Автомобил: AUDI
Двигател:

Мнениеот turrisi » Пон 14 фев 2011 20:47

Аз рендето съм го карал 4 години с М10Д (2.80лв литърчето)....НИКАКЪВ проблем!!!Баща ми и сега го тараляска чаааак до Италия...на Джеси човека от които я купих карал с полусинтетика, аз като по УМЕН и блъснах една МИНЕРАЛНА водичка и сега пуловете...джаста праста ...кат дизелак ветеран съм лятото!!!

Последна промяна от turrisi на Пон 14 фев 2011 20:51, променено общо 3 пъти.

mainboard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mainboard » Пон 14 фев 2011 20:50

bomba sa!

Последна промяна от IvanMan на Пон 14 фев 2011 20:53, променено общо 1 път.
Причина: Кирилицата е задължителна!

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Вто 15 фев 2011 6:57

turrisi написа:Аз рендето съм го карал 4 години с М10Д (2.80лв литърчето)....НИКАКЪВ проблем!!!Баща ми и сега го тараляска чаааак до Италия...на Джеси човека от които я купих карал с полусинтетика, аз като по УМЕН и блъснах една МИНЕРАЛНА водичка и сега пуловете...джаста праста ...кат дизелак ветеран съм лятото!!!

Можеш да караш и на мазут, производителя препоръчва друго.

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Вто 15 фев 2011 12:36

По-добре си купете българско масло Лубрика плюс за 26 лв, отколкото масло с марка Кауфланд, лидл, била, метро и кой знае още какво. Там се гони ниска цена и някой им го прави по-поръчка с най-важен елемент ниска себестойност, логично е да е с ниско качество...

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Вто 15 фев 2011 13:40

Аз карам 2-ката с Инса от там,пише на етикета че е бутилирано в индустриална зона Раковски.

Потребителски аватар
kossel
Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
Двигател: 103 коня 1600 16V

Мнениеот kossel » Пет 18 фев 2011 7:28

Аз карам с украинско масло пълна синтетика - 43 лева за 5 литра. За 50 000 км не съм за белязал разлика с мотула. за 7000 км ми гори 1 литър масло . Доволен съм.

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Пет 18 фев 2011 14:08

Взимам си кауфландско масло за доливане. 10W40, в червена тубичка 1 литър. Доливам само такова преди смяна на маслото. Според мен не е лошо масло, имам приятели, които карат само с такова и не са казвали да имат проблем.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”