ARL дюзи - въпрос за евентуален проблем и информация

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Re: Дюзи - въпрос за евентуален проблем и информация за ARL

Мнениеот Zinoto » Пон 14 фев 2011 15:56

valko.80 написа:Забелязвам,че и моята кола(пасат 1.9тди-131кс)пуши бяло и мирише на неизгоряла нафта-лютиво при първо палене,и леко прехапва-приклаща до 3-4мин...гледал съм синхронизация(0-0.5),дюзи-под единици,впръскване 0.49мг-0.52мг,свещи сменени,горивен филтър сменен,темп.датчик сменен...незная каде да търся проблема,и започвам да се изнервям,че ако съм около колата се вмирисвам да нафта.Ако някой е решил този неприятен мирис на лютиво,и това гадно приклащане-сутрин на студено да сподели :beer

При всички дизели причината за това нещо е лошата нафта и това, че често има и вода. Синхронизацията на валовете ако е добре може Никс да даде някой жокер какво друго може да се види макар, че във Франция сигурно е непознато като проблем защото имат хубави горива. Тук всяка втора кола като направи 1 година в България и се появява този проблем.

Потребителски аватар
valko.80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valko.80 » Пон 14 фев 2011 16:45

Да и аз се замислям за нафтата,че точно тя е причината,но около мен има 3-ма приятели със същият мотор като моят и нито един от тях не зарежда хубава нафта(единият от лукоил ,а дугите двама от туби,но я прецеждат и този лютив мирис го имат и те но по слбо изразен....Замислям се за някоя хубава добавка(на лики моли) или да сменя ремонтен комплект на дюзи...абе направо незная какво да направя :|

Последна промяна от valko.80 на Чет 14 апр 2011 21:35, променено общо 3 пъти.

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 14 фев 2011 17:58

valko.80 написа:Да и аз се замислям за нафтата,че точно тя е причината,но около мен има 3-ма приятели със същият мотор като моят и нито един от тях не зарежда хубава нафта(единият от лукоил зарежда,а дугите двама от туби но я прецеждат и не съм забелязъл да го има това пушене,и този гаден лютив мириз на нафта...дори и не са се оплакали).Замислям се за някоя хубава добавка(на лики моли) или да сменя ремонтен комплект на дюзи...абе направо незная какво да направя :|

То не се получава веднага или от едно зареждане, а тези от тубите поне виждат какво наливат. Не се харчи парите за добавки, дори да има ефект ще е само докато изгориш нафтата с добавка. Ремонтния комплект какво включва?

Потребителски аватар
valko.80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valko.80 » Пон 14 фев 2011 18:55

Ремонтният комплект на дюзите доколкото съм прочел от тук включват о-пръстени,медни дифтунги,реглажни болтове и още нещо май...в юнитрейд като отида те ще кажат какво точно включват :)

mr-killer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mr-killer » Чет 27 фев 2014 23:12

колеги има ли някакво развитие по темана и аз имам същия проблем моята не пуши но мн трудно пали даже тука от два дни ми се налага да давам ток от друга кола защото пада акумулатора сменял съм 0 пръстени преди 10 000км тоя проблем остана турбото съм го правил. Колегата който чупи турбо за 3 седмици надявам се да него е правил в унитех софия там са некадърници и аз от там го изгърмях за 70 км след като го пратих и ми казаха че е перфектно само му псмениха оплътнения върнаха ми го слагам го и гръмна пак им го пратих казаха че не е поставено качествено било останало без масло накараха ме да си купя пълен рем комплект върнаха ми го "отремонтирано" но аз го пратих за проверка в варна преди да го сложа понеже съм авт състезател и съм наясно как се слага турбо на колата и се оказа че тея немогат да балансират и пак щеше да гъмне ако бях го сложил отидох до софия с листовете от теста черно на бяло и ги питах как е възможно такава реномирана фирма която работела с поляци и тем подобни неможе да допусне грешка както дамата "очтиво" ми обясни по телефона при първия инцидент с турбото ми и вината неможе по никакъв начин да е тяхна и че аз трябва да си поема разноските зеха там да ми мънкат да звънят по телефони и в крайна сметка ми върнаха 70 процента от цената за ремонта

Върни се в “Дизелови агрегати”