Сив дим под капака на Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
g_ianev
Автомобил:
Двигател:

Сив дим под капака на Голф 4

Мнениеот g_ianev » Вто 15 фев 2011 8:48

Здравейте колеги,
Случката е следната:Както всяка сутрин, паля колата и докато сложа музиката колата тръгва да изгасва.В този момент инстиктивно подавам газ и колата хълца и гасне.Мисля ,че точно в момента на изгасване се появи доста сив дим от дясно(спрямо моето седнало положение в колата) на капака .Гася я веднага,отварям капака и мирише доста на изгоряло.След 5 мин. запалих и тръгнах с доста притеснения,като вече нямаше проблем.Какво може да е станало?Колата е голф 4 AKL 1.6 ,с газов инжекцион.Нека пишат хора с точни предположения ,тъй като не всеки ден виждам кола да изпушва така.Благодаря предварително на колегите които ще се отзоват!!!

din_dan_80
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Сив дим под капака на Голф 4

Мнениеот din_dan_80 » Вто 15 фев 2011 8:56

казваш 4е като пуснеш музиката колата почва да прекъсва ако имаш усилвател виж дали не е нещо с окабеляването му (ако имаш усилвтел).

Потребителски аватар
g_ianev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот g_ianev » Вто 15 фев 2011 8:58

не нямам усилвател и мисля че няма нищо общо с музиката.Не бях пуснал музика просто сложих панела.

Потребителски аватар
g_ianev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот g_ianev » Вто 15 фев 2011 12:26

След кратък оглед през обедната почивка единственото което установих е че под ремъка ,върху кората под двигателя има текло нещо.Какво може да е?Проверих маслото наред е.Моля ако някои има някакво предположение да го сподели!!!

pako74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pako74 » Вто 15 фев 2011 16:17

Колега,да не би да е блокирало нещо-хидр. помпа,компресор на климатика или алтернатор(например ако си мокрил двигателя и е замръзнал или по някаква мех. причина) и да е забуксувал ремъка.Виж го как върти като подадеш рязко газ при работещ мотор и дали въртят всички шайби.Друго,за което се сещам,да ти е хлабав ремъка и да си вкл@чил климатика или доста консуматори и да е превъртял от това.Това са си мои разсъждения,може и да е нещо друго :да:

Потребителски аватар
g_ianev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот g_ianev » Вто 15 фев 2011 16:20

pako74 написа:Колега,да не би да е блокирало нещо-хидр. помпа,компресор на климатика или алтернатор(например ако си мокрил двигателя и е замръзнал или по някаква мех. причина) и да е забуксувал ремъка.Виж го как върти като подадеш рязко газ при работещ мотор и дали въртят всички шайби.Друго,за което се сещам,да ти е хлабав ремъка и да си вкл@чил климатика или доста консуматори и да е превъртял от това.Това са си мои разсъждения,може и да е нещо друго :да:

Колега не съм мокрил двигателя,и не съм включвал консуматори.Ако не въртят всички шайби какво следва след това?

Потребителски аватар
g_ianev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот g_ianev » Вто 15 фев 2011 16:26

Има ли вариант да е някакво задавяне ,да е хвърлила от някъде суров бензин и от там да е дима и мириса на изгоряло,някаква гарнитура.Ако е така опасно ли е и какво да проверя.Това са си мои разсъждения :banghead:

Потребителски аватар
M-I-T-A-K-A
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот M-I-T-A-K-A » Вто 15 фев 2011 16:30

И според мен някоя шайба ти е блокирала за момент и ремъка е изпушил и после се е отпуснала.
По добре я закарай някъде да махнат ремъка да го огледат,и да проверят как се въртят всички шайби които задвижва!
Успех! :да:

Потребителски аватар
g_ianev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот g_ianev » Вто 15 фев 2011 16:35

M-I-T-A-K-A написа:И според мен някоя шайба ти е блокирала за момент и ремъка е изпушил и после се е отпуснала.
По добре я закарай някъде да махнат ремъка да го огледат,и да проверят как се въртят всички шайби които задвижва!
Успех! :да:

Колега има логика да е това,има ли вариант без да се сваля ремъка да се оправи?Подлежат ли тези шайби на някакво смазване или нещо друго?

Потребителски аватар
M-I-T-A-K-A
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот M-I-T-A-K-A » Вто 15 фев 2011 16:45

За съжаление си мисля че не става без да се свали!Първо трябва да се установи коя е и след това съответния агрегат да се отремонтира!
То няма как просто така да задържи!
Единствено да е замръзнало нещо ама се съмнявам много!

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Вто 15 фев 2011 20:48

Аз предполагам ,че проблема е в компресора на климатика ,все пак питай на ЛС колегата zfa159 ,той е спец по климатиците.

Потребителски аватар
g_ianev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот g_ianev » Сря 16 фев 2011 8:58

dokros написа:Аз предполагам ,че проблема е в компресора на климатика ,все пак питай на ЛС колегата zfa159 ,той е спец по климатиците.

Климатика не е пускан.Може ли без да е включван климатика да стане описания от мен проблем?

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Чет 17 фев 2011 20:32

Може ,ако е блокирал електромагнитния съединител на компресора.Натискането на копчето на климатика го активира и той след зацепване завърта компресора. Ако въпросният съедител е блокирал в зацепено положение компресора се върти постоянно и скоро си отива.От външната страна на шайбата на климатика има една кръгла плочка,която при изгасен двигател трябва да се върти свободно на ръка и без паразитни шумове ,ако съединителчето на компресора е в ред.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”