Направи си сам: Автомобилна стойка за GSM

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
marto_vw
Автомобил:
Двигател:

Направи си сам: Автомобилна стойка за GSM

Мнениеот marto_vw » Сря 14 юли 2010 22:01

Та понеже ползвам телефона за навигация, а нямам стойка и е адски неудобно, а оригинална стойка на Нокия струва около 40-50-60лв, реших да си направя сам стойка за телефона, която исках да се доближава по вид като тази на Нокиа:
Изображение
Продават се и универсални стойки, на доста по-ниска цена от оригиналната но са много претрупани големи и грозни и се чупят на втория месец...
Таа за поставка използвах една стара кутийка от панел Pioneer, която се мяткаше в шкафа от няколко години:
Изображение

Последва рязане и нагласяне на двете части:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

След това с останалите парчета от горната част на кутийката залепих(с поялник) страничните държачи, които държат телефона за стойката:
Изображение

Получи се нещо такова.Беше в доста груб вид.А й поялника играеше основната роля така че нямаше как да се размине без шкурене.Първо използвах едра шкурка и после най-ситната:
Изображение

Изображение

След шкуренето обаче с най-ситната шкурка, повърхноста стана гладка, но цвета беше сиво бял...Много кофти се получи, затова накрая го пръснах с една ръка черен спрей мат и хвана идеално.

За държачи използвах 2 вакуумни лепки, черни.

Тъй като трябваше някакси да се захване поставката и държачите взех една стойка от халогенче някакво което ми се намираше и с малко извиване го докарах до вида който прецених че ще трябва да е:
Изображение

В крайна сметка се получи това.Като за home made и без пари стана доста добре според мен, а й на пръв поглед дори и аз немога да разбера че е правено.
Изображение

Изображение

Изображение

Единственото нещо обаче, което забравих е да направя отвор за зарядното, но ще го направя като ми остане време и не бързам...Важното е да стане както трябва :)
Таа мисля че темата може да е полезна на някой, ако реши да прави нещо подобно или някаква стойка за определена техника.

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Re: Направи си сам: Автомобилна стойка за GSM

Мнениеот Deo88 » Сря 14 юли 2010 22:16

Браво колега , харесами как се е получило . Добре обяснено , и в завършен вид изглежда отлично . Евала :да: :bowdown

п.с. Ако може само едно съветче ;) Сложи нещо гумирано по вътрешната страна на стойката , там където ще влиза телефона , за да не се драска панелът .

Добра работа :да:

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Пон 19 юли 2010 15:52

Много ми хареса колага.Мисля и аз да направя нещо такова че не намерих подходящо по размер и хоризонтално за моя телефон.Евала за снимките и описанието

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пон 19 юли 2010 15:53

в ebay има всякакви поставки за по 10-13 евро..

City S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот City S » Пон 19 юли 2010 16:11

Добре изглежда. Надявам се като караш по хубавите ни пътища да не ти трака нагоре-надолу GSM -а

Потребителски аватар
marto_vw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marto_vw » Пон 19 юли 2010 21:31

Радвам се, че ви е харесал крайният резултат, все пак за без пари() неможе да е й като оригинално :) , но отделих доста време за да го направя както трябва.

City S Може би от снимките не се вижда, но отзаде има гумено тампонче което опира в стъклото и държи стойката изправена и така е застопорена на 3 места.За сега не мърда.

Deo88 Всъщност забравих да напиша че съм сложил донапренче.То даже се вижда на втората снимка.Отделих оригиналното донапренче от самата кутийка, изрязах по новата форма и залепих.

Потребителски аватар
1,9TDI
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMP

Мнениеот 1,9TDI » Пон 14 фев 2011 23:24

И аз като колегата реших да използвам излишния панел и за да не отварям нова тема ще използвам неговата. Ето какво се получи от панела на старото сд.
Отрязох едната половина на панела на 2 части, като за съединяватенто използвах мрежичка от тази за броните и маските за да стане по-здрава връзката между двете части.
След това изрязох две малки парченца от панела които захванах пак с такава мрежичка.
Изображение

Чудех се по какъв начин да направя закрепването и се сетих, че имах две щипки от една поставка за чаша които мога да ползвам.

Изображение

След това от останалата част на панела направих начина на закрепване и изшкурих цялата стойка

Изображение

А за да не се драска панела ще използвам това, което е на дъното на подлакътниците които се слагат между седалките.

Изображение

В момента поставката е напръскана с шприцкит и е оставена да съхне. Остава само да се довърши и ще сложа снимка когато е готова.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Вто 15 фев 2011 18:39

Супер идея. Отдавна се чудя как да си направя такава стойка понеже и моят телефон има навигация, но все още няма такъв държач за него :screwy . При първа възможност ще се хвана да си направя и ще постна снимки :wink: :beer

Потребителски аватар
1,9TDI

Мнениеот 1,9TDI » Вто 15 фев 2011 20:25

При мен се получи малко инфекция. Без да исках счупих едната щипка и се наложи да го препрявям. А пък стпеше много напред което също не ми хареса. Залепих един ъгъл за гърба на стойката със силикон (надявам се да държи) и в момента съм го оставил да съхне.

Изображение

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Вто 15 фев 2011 20:29

:screwy в DX са по 3-4 $

Потребителски аватар
1,9TDI

Мнениеот 1,9TDI » Вто 15 фев 2011 21:35

Идеята мисля, че е направи си сам, не купи си от магазина

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Сря 16 фев 2011 21:10

:beer браво,добре се е получило

Потребителски аватар
1,9TDI

Мнениеот 1,9TDI » Сря 16 фев 2011 22:04

Стойката е готова, даже е монтирана на колата. Обаче апарата се развали нещо. До 1-2 дни ще направя снимка как стои в колата.

Потребителски аватар
dragozow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dragozow » Чет 17 фев 2011 7:00

Аз имам една от Jumbo за 6 лв, втора година кара. Върти се и се регулира навсякъде. Не разбирам защо се занимавате.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Чет 17 фев 2011 7:33

dragozow написа:Аз имам една от Jumbo за 6 лв, втора година кара. Върти се и се регулира навсякъде. Не разбирам защо се занимавате.

Другоо си е да кажеш :"Скиви к'во напра'их" mhihi ... а и ако е като в моя случай да няма подходящи такива стойки,просто се налага :wink:

Върни се в “Направи си сам!”