Внимавайте, мобилни оператори с нови измами

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Re: Внимавайте, мобилни оператори с нови измами

Мнениеот Един » Вто 18 яну 2011 22:00

veritass5 написа:Здравейте! До колкото разбрах че ужасно много хора имат проблеми със мобилни оператори, а най- много с М-тел.
Сега събирам хора за колективна жалба, а по възможност и да ги осъдим.....
За това всичките недоволни с реални аргументи моля да ми пишете на е-майл адрес : informatic_wait@mail.bg или на скайп veritass5

Проблемите идват най-вече от лакомията на тема "промоция". Чуеш ли "сега имаме една промоция" директно казваш на продавача да си гледа работата по най-грубия начин, на който си способен и се махаш. Хората са виновни, защото не реагират както трябва на нагло-мазните подвеждания. Ако всеки опит за подхлъзване води до груба реакция срещу продавача, то работата им ще стане тежка, изнервяща, неприятна и отчайваща и ще се махат. Съответно искат не искат ще си преразгледат тактиката. Сега с натиск и лъгане натикват хората в лайната. Последния път като ми каза една патка, че ще изтърва изгодна оферта й отговорих не много любезно "Няма такава опасност" и си заминах.

Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Мнениеот barezifranko » Вто 18 яну 2011 23:32

Един написа:
veritass5 написа:Здравейте! До колкото разбрах че ужасно много хора имат проблеми със мобилни оператори, а най- много с М-тел.
Сега събирам хора за колективна жалба, а по възможност и да ги осъдим.....
За това всичките недоволни с реални аргументи моля да ми пишете на е-майл адрес : informatic_wait@mail.bg или на скайп veritass5

Проблемите идват най-вече от лакомията на тема "промоция". Чуеш ли "сега имаме една промоция" директно казваш на продавача да си гледа работата по най-грубия начин, на който си способен и се махаш. Хората са виновни, защото не реагират както трябва на нагло-мазните подвеждания. Ако всеки опит за подхлъзване води до груба реакция срещу продавача, то работата им ще стане тежка, изнервяща, неприятна и отчайваща и ще се махат. Съответно искат не искат ще си преразгледат тактиката. Сега с натиск и лъгане натикват хората в лайната. Последния път като ми каза една патка, че ще изтърва изгодна оферта й отговорих не много любезно "Няма такава опасност" и си заминах.

Прав си, но на българина кажат ли му промоция и това за него означава че е на далавера. Тез мобилни оператори са за разстрел ама няма как. Съжалявам хората, които работят в тези фирми, щото тези чужди "инвеститори" ги правят лакеи на тяхното долнопробно и зло дело.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Сря 19 яну 2011 0:39

barezifranko написа:Съжалявам хората, които работят в тези фирми, щото тези чужди "инвеститори" ги правят лакеи на тяхното долнопробно и зло дело.

За съжаление така се зомбират от работата си, че започват да вярват в лъжите, които говорят и сигурно се гордеят с постигнатите резултати. Това че са подвели хората да плащат повече за разговори, които не им трябват не е важно - важното, че са постигнали "таргетите" си и са взели някой лев премия.

coacoa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот coacoa » Вто 01 фев 2011 10:35

колко пък да скрият тия клаузи в договорите? значи, нормално е, когато човек подписва договор от каквото и да е естество, да го прочете ЦЕЛИЯ, без значение колко са дребни шрифтовете и не знам кво си.... също така е нормално, когато човек си няма представа от договори, и подобни, т.е. е непросветен за тези неща, ами редно е да си вземе под ръка някой който да разбира и да му обясни, ако толкова пък не може да се довери на служителите в офисите. Много е глупаво да обвиняваме операторите и който и да било, че са ни 'пробутали' кофти договори.... които ние сме подписали и е било редно да прочетем от край до край! Просто оправдаваме липсата на разсъдък в подобни моменти, с 'некомпетентността' на обслужващите ни....

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Вто 01 фев 2011 21:17

coacoa, май не разбираш че обикновеният човек се респектира от голяма фирма, лъскава сграда и млада продавачка (гсм оператор, банка и др.). Като е респектиран, подписва договора и не може да си помисли, че може нагло да го подведат с договора - смята, че това правят само дребните измамници, но не и "сериозните". Освен това си казва "щом всички подписват, значи няма проблем". Другата подробност е, че част от мръсотиите са в раздел Общи условия, които нарочно не присъстват на листа на договора. Който се поинтересува му казват "пише ги един къде си в интернет", т.е. чети ги друг път, сега подписвай че няма време. В тоя ред на мисли ти защо вадиш тия наивни опити да оневиниш подлостта и да обвиняваш хората, че не си водят адвокат за всяко нещо? Ходил ли си да говориш веднъж с адвокат и да имаш представа колко лесно и евтино е да го накараш да дойде да ти прочете договора за телефона?

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 02 фев 2011 8:29

coacoa написа:колко пък да скрият тия клаузи в договорите? значи, нормално е, когато човек подписва договор от каквото и да е естество, да го прочете ЦЕЛИЯ, без значение колко са дребни шрифтовете и не знам кво си.... също така е нормално, когато човек си няма представа от договори, и подобни, т.е. е непросветен за тези неща, ами редно е да си вземе под ръка някой който да разбира и да му обясни, ако толкова пък не може да се довери на служителите в офисите. Много е глупаво да обвиняваме операторите и който и да било, че са ни 'пробутали' кофти договори.... които ние сме подписали и е било редно да прочетем от край до край! Просто оправдаваме липсата на разсъдък в подобни моменти, с 'некомпетентността' на обслужващите ни....

Аз съм присъствал на "сеанс" на продавач в "Германос" с 2 жени на по седемдесетина години във връзка с тази тема:
viewtopic.php?f=67&t=177378&hilit=%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D1%81+%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80
Вервай ми доповръща ми се докато го слушах...и последната дума която би ми дошла наум е "некомпетентност" :evil:

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 08 фев 2011 20:13

Потребителски аватар
joro_tt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_tt » Вто 15 фев 2011 21:06

Фактурата ми към мтел за месец 11.1010г., която излезна на 01.2011г., беше надписана. В графа "месечна такса" фигурираше сума, която явно не отговаряше на договора ми.
Обадих се на оператор *88 и обясних положението. Казаха ми: "Да наистина има някаква грешка, ще предам жалбата Ви към колегите да я разгледат"
Към края на месец 01.2011г. от офис на мтел ми казват: "Тая фактура трябва да я платиш защото срока и изтича и ще ви спрем телефона!"
Казвам:
- Имам подадена жалба.....
Отговора е:
-Няма значение. Ако се установи, че има надписване при следващата фактура ще се възтанови раликата.
Тръгнах си без да платя нищо.
Обадих се пак на *88 и обясних какво ми е казано в офиса им.
Казаха ми: "Няма да Ви бъде спрян телефона. Жалбата Ви още не е разгледана. Ще ви се обадим като има решение по проблема."
На следващия ден ми звъни телефона и ми се свързва няква автоматична централа "компютърен глас" и съобщава:
"Имате подадена жалба, жалбата се разглежда, телефона Ви няма да бъде изключен!"
Досега вече 1месец мина няма ни вест ни кост...
Излезна следващата ми фактура, която беше наред и си я платих...

На някой случвало ли му се е такова нещо и как е процедирал..
И изобщо тея "електронни" жалби ми е мътна индия. Т.к. нищо не мога да докажа. Нямам нито входящ номер, нито нищо.
Да не вземат следващия път да кажат:
"Хммм, каква жалба, няма такова нещо! На тая фактура и лихви вече са начислени...."
:roll:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 15 фев 2011 21:20

joro_tt Колега, това ти е било грешката, че не си отишъл на място с фактурата да подадеш жалабата, а по телефона, сигурно до другата година няма кой да я види, и ако не я удобрят сигурно ще плащаш неустойка! Ако пазиш фактурата която е с надписана сметка отиди в офиса и най-възпитано ги попитай за твоя проблем, няма начин да не ти обърнат внимание! Но според мен пак ще платиш но надявам се да не е космическа сума!
Просто незнам вече на кой оператор може да мине човек и да няма проблем, това направо ужасс!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 15 фев 2011 21:27

Тия верно са се вживяли в ролята на мобилни селски каубои там. :063:

karlain
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karlain » Пет 18 фев 2011 22:35

Ето и това, с което аз трупам нерви. Ползвам номер на Виваком, който е фирмен и в групата сме над 250 души. Бяхме подписали 2г. договор, при изтичането му ни предложиха др. оферта, при което всички бяхпе почти единодушни за преподписването на договора и Управлението на фирмата го направи, но при получаването на първата сметка след преподписването разбираме, че таксата е с по 1лв. повече и безплатните минути към фиксираните мрежи на половина. Представете си при толкова много договори, колко е кяра за тях. И уж фирмата се разправя с тях, но нямаше резултат. Но тук обвинявам фирмата, щом са толкова лесни за манипулирае...все пак са стотици договори, не става въпрос за договор от физическо лице.
Преди 7г. работих към Глобул и прекратяването на договора или преподписването, ставаше само с едно заявление подписано от 2 до 7 дни преди изтичането на договора и никой, никога нямаше проблеми.
Преди няколко месеца отидох да преподпиша договора си към Глобул и отивам 48ч. преди изтичането му. Реакцията на служителя беше, без аз да питам нищо
"браво в най подходящото време идвате, защото ако бяхте дошли преди няколко дена, можеше да има дублиране на такси и т.н.", аз просто се усмихнах. Три дни след това получавам СМС със сметката си и сумата беше по висока от обикновено, като погледнах разпечатката разбрах, че имам начислени две такси и от старата тарифа и от новата. Обадих се на оператор и той ми каза, ами трябвало е да отидете в офиса не по рано от 24ч. преди изтичането,последствията бяха само в моя загуба на енергия и нерви. Една седмица след това, абсолютно същото се случва с моя приятелка, но при Мтел.
А да не говорим, че плащам още 24 лв. към Глобул за друг вид услуга, от която НЕ СЪМ НИКАК ДОВОЛНА, но няма отърваване и там имах много разправии и нерви, ама...
Всички оператори са... scare

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Съб 19 фев 2011 14:57

karlain написа:А да не говорим, че плащам още 24 лв. към Глобул за друг вид услуга, от която НЕ СЪМ НИКАК ДОВОЛНА, но няма отърваване и там имах много разправии и нерви, ама...

Само не разбирам, защо приемате всякакви "изгодни предложения" за почти ненужни услуги. Купи си мобилен интернет "само за 10лв" - за какво ти е - ами ей така да имам. Изглежда целта на занятието е човек да има какво да обсъжда с познатите си - всеки се вързал за измислена услуга и си коментират кой доволен и кой прецакан.

karlain
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот karlain » Съб 19 фев 2011 16:59

Един написа:
karlain написа:А да не говорим, че плащам още 24 лв. към Глобул за друг вид услуга, от която НЕ СЪМ НИКАК ДОВОЛНА, но няма отърваване и там имах много разправии и нерви, ама...

Само не разбирам, защо приемате всякакви "изгодни предложения" за почти ненужни услуги. Купи си мобилен интернет "само за 10лв" - за какво ти е - ами ей така да имам. Изглежда целта на занятието е човек да има какво да обсъжда с познатите си - всеки се вързал за измислена услуга и си коментират кой доволен и кой прецакан.

Е сега и аз се обвинявам, че постъпих сляпо, но вече е станало. Псувам и ругая сега, но връщане назад няма. Тогава не пребивавах на едно и също място, затова си помислих, че ще съм в изгодна позиция, но...

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 21 фев 2011 15:39

Господа, бих желал да споделя с вас телефонен разговор от номер +35988133. Служебен мтелски номер.
- Ало, вие ли сте bobocamaro?
- Да, аз съм.
- Аз съм Парашкева от мтел. Бих желала да обсъдим нещо, минутка?
- Зависи за какво става въпрос.
- Във връзка партньорството ни с мегалан и спектрум нет.....да ви предложа нов план....... :talk:
- Дочуване, ползвам друг провайдър.
Та откъде произлиза новата тъпост, и крайната им наглост да ме безспокоят. :twisted:
http://www.dnes.bg/business/2010/09/15/ ... evro.98884 Очаква се сделката да бъде финализирана през 2011 г.
Имайте едно на ум, и бързо затворете :beer

Последна промяна от bobocamaro на Пон 21 фев 2011 15:55, променено общо 1 път.

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Пон 21 фев 2011 15:55

bobocamaro написа:Господа, бих желал да споделя с вас телефонен разговор от номер +35988133. Служебен мтелски номер.
- Ало, вие ли сте bobocamaro?
- Да, аз съм.
- Аз съм Парашкева от мтел. Бих желала да обсъдим нещо, минутка?
- Зависи за какво става въпрос.
- Във връзка партньорството ни с мегалан и спектрумнет.....да ви предложа нов план....... :talk:
- Дочуване, ползвам друг провайдър.
Та откъде произлиза новата тъпост, и крайната им наглост да ме безспокоят. :twisted:
http://www.dnes.bg/business/2010/09/15/ ... evro.98884 Очаква се сделката да бъде финализирана през 2011 г.
Имайте едно на ум, и бързо затворете :beer

Да беше чул за какво става въпрос, вместо да те гони параноята.Къде видя измама не разбрах. Вероятно са искали да ти предложат новите си пакетни услуги(домашен, мобилен тел, интернет и TV-ти избираш кои да ползваш). Сделката не е финализирана но услугите се предлагат вече. Не работя в МТел нито в мегалан, ползвам услугите им разделно за сега(мегалан- ТВ+НЕТ, МТЕЛ-мобилни телефони) и нямам забележки.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”