Колата стана извесно време, започна да гори доста на газ. Като казвам доста означава, че за последно за 150 километра изгори 27,5 литра. Ако не ме лъже калкулатора това излиза 18.3л/100км. И по-интересно е, че това е смесен разход където 80км. са само извън градско със скорост не повече от 100км/ч. Градското пък се кара много спокойно и се превключва на не повече от 3000 оборота. Като цяло спокойно каране.
Обаче проблема не е явно в газта, защото и на бензин и става нещо.
Когато работи на бензин пуши много яко черно, тресе мотора все едно работи на не повече от 2 цилиндъра. Беше свършил бензина и бях налял 6,66 литра бензин, който свърши за 6-7 паления по 15 секунди на бензин и 10 километра градско. Няма да го пресмятам като разход колко е защото стойностите са умопомрачителни за лека кола.
Обаче на газ не прави така но пък там понякога вдига оборотите на 3000 и не можеш да ги свалиш по никакъв начин. Дори и да я изгасиш и да я запалиш пак нищо не променя. Просто колата трябва да реши да си ги свали. Често го прави докато е студена, но пък и загряла го е правила. През останалото време на газ оборотите или са 1000 или пък на 500 според зависи от настроението на колата.
Колата е Голф 2-ка 1.6 карбуратор 2Е2 с код на двигателя EZ
Помагайте колеги с мнения какво го е прихванало Голф-а. Този разход според мен не е никак нормален. Все пак карам Голф а не самолет.
Golf 2 - огромен разход
- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
Re: Golf 2 - огромен разход
Колега за проблема с оборотите, който имаш, провери си 4-точковия модул на карба - това е една метална кръгла джаджа,в средата има рамо което при студен мотор излиза напред и отваря дроселовата клапа намира се отзад на карба откъм пасажерската страна,в него взлизат няколко вакуума.Най-вероятно проблема идва оттам
За разхода това също е фактор, но може да има и друг проблем, най-добре потърси колегата Люси (vit-autosofia)
Само че той е от София,а гледам че си от Варна не знам там кой ще ти свърши работа.
За разхода това също е фактор, но може да има и друг проблем, най-добре потърси колегата Люси (vit-autosofia)
Само че той е от София,а гледам че си от Варна не знам там кой ще ти свърши работа.Re: Golf 2 - огромен разход
Знам как се чувства колега. Има много варианти но най-добре на Газ анализатор или някой който разбира. Аз мога да дам предположения от личен опит. Тъй като съм имал такава и с такива проблеми. Като е студена неможе да запали, също ако е прекалено топло, високите обороти се регулират от изпарителя има едно като винт и там се нагласят но по добре да не си ги барал щот правят доста проблеми все трябва да отваряш капака и да ги регулираш. Когато имах и аз голям разход на газ причината беше спукана мембрана. Изпарителя беше Ловато - уж италиянски а той бил турски и само проблеми с него. Голяма мъка си е.. 

-
icorainbow
- Автомобил:
- Двигател:
Провери вакуума на делкото дали работи - мен ми гореше 14-15 на градско бензин и към 13-14 газ градско, но тогава вакуума беше заминал. След смяна разхода ми на газ е към 10 зимата и 8.5-9 лятото на градско. За оборотите - при мен това беше от биметалната пружина на автоматичния смукач. С течение на годините тя се откача от леглото си( корпуса в който е поместена) и почва да прави каквото си иска. Друг вариант е лостовата система на смукача да е поклеясала. Иначе на газ по принцип оборотите при смукач са по-високи от колкото на бензин, поне при мен е така.
СИЛНО се съмнявам за тоя разход на газ през лятото който спомена колегата в предишния пост. Нереално !
- butsefal
- Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
- Двигател: RP AFN
- Контакти:
лично аз мисля чеколегата има проблем със смукача(щом пуши черно на бензин значи е прехранена с бензин) което се получава от нептварящ смукач), по лошия вариант е заминали сегменти - сподели какво се случва с нивото на маслото... ако намалява - ЛОШО.....
-
icorainbow
- Автомобил:
- Двигател:
За 8.5-9 ли се съмняваш - с гуми Мишелин съм, енерджи сейвър, затова е 8.5-9 и карам между 1500-2000 rpm при 5 степенна скоростна кутия. Затова е толкаво разхода
, а и карбуратора ми е без електроника - някога е сменян. Пак е Пиербург. Доволен съм от работата му. 
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Повишеният разход найстина се влияе от делкото.Ако то не работи може и заради това да не работи коректно колата.
Лошата работа на студен мотор на бензин,може да е от няколко неща..първо махни кутията и над карбуратора ще видиш едно стърчащо с навит болт в него.От там се регулира сместа.Той се държи на едно болтче.Развии го и го виж.Понякога с течение на времето процепа който е там,се затлачва,а по-малкият отвор означава по-богата смес(при завиване на болта сместа се обогатява,при развиване сместа обенява) и ако е запушено това малкото там колата ще се дави.Другият вариянт,(който може да е комбинация с това което описах преди малко) е биметалната пластина на смукача.Ако затваря прекалено много клапичката въздуха на колата не стига.Сутрин на студен мотор виж дали между пластината и камерата на карбуратора има разстояние от сорта на 1-2мм,ако няма,я завърти да се отвори леко.Пластината има навик при палене да не се отваря,ако е затворена до край.
От мойте наблюдения съм остановил,че двигателя работи най-добре на 900-1000оборота ПХ и на 2000 смукач.(говоря за 1.6 с 2Е2)
А за оборотите проблема ще е в финният регулатор на оборотите,както спомена колегата по-горе (онова с вакуумите от лявата страна на карбуратора,близо до щита на купето).
Имах подобен проблем и го смених...
Лошата работа на студен мотор на бензин,може да е от няколко неща..първо махни кутията и над карбуратора ще видиш едно стърчащо с навит болт в него.От там се регулира сместа.Той се държи на едно болтче.Развии го и го виж.Понякога с течение на времето процепа който е там,се затлачва,а по-малкият отвор означава по-богата смес(при завиване на болта сместа се обогатява,при развиване сместа обенява) и ако е запушено това малкото там колата ще се дави.Другият вариянт,(който може да е комбинация с това което описах преди малко) е биметалната пластина на смукача.Ако затваря прекалено много клапичката въздуха на колата не стига.Сутрин на студен мотор виж дали между пластината и камерата на карбуратора има разстояние от сорта на 1-2мм,ако няма,я завърти да се отвори леко.Пластината има навик при палене да не се отваря,ако е затворена до край.
От мойте наблюдения съм остановил,че двигателя работи най-добре на 900-1000оборота ПХ и на 2000 смукач.(говоря за 1.6 с 2Е2)
А за оборотите проблема ще е в финният регулатор на оборотите,както спомена колегата по-горе (онова с вакуумите от лявата страна на карбуратора,близо до щита на купето).
Имах подобен проблем и го смених...
- batgecko69
- Автомобил: golf
- Двигател: abf
Е ти на 18.3л/100 мн ли му викаш е аз в тоя студ и на къси разтояния са радвам ако имам 20 на 100

- kostadin_spasov
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен/ което в случея е мн.важно/:
1-во.си купи спрей за почистване на карба. и яко го улей и пръскай ,като с това почисти жиглйорите на карба и виж да не дърпа въздух от някъде/ най- често си заминава тампона отдолу под карба /40-50 кинта е оригиналния /и дърпа въздух и гори колкото иска и гърми и тресе и мени обороти/.
2-ро."ЦЕНТРОВКА" и свещи - много важно е после центровка без никви екстри но центровка на бензин не на газ./газта ще я регулираш и сам после/.
3-то.Може и преди второто! Отзад на карба има едно цилиндърче в което влиза букса/вижда се като свалиш "чинията на карба"/ - за автоматичния смукач е смени го с друго от некоя морга или ново - смени го преди центровката все пак/при повреден датчик лапа колко може/.На резба е /нормална/ с една засечка- сваля се с клещи "гарги" - въртиш без да усукваш.
И пак мое мнение е ,че ако не дърпа въздух и карба работи нормално/почистен е и не дърпа въздух/ , всеки маркуч е стегнат добре и центровката е направена и свещите са ОК разход на газ от 18-20 на 100 и повече е !!!НЕНОРМАЛНО!!! а на бензин е възможно ако ти се е рзкапал карба да ще пуши и ще улива даже, но срещу 25 лева/рем.комплект за карба/ и спокойствие около 3 часа и ще си го оправиш и сам.
Преди да сменя мембраните и платната по карба на бензин преливаше и през чинията но и жиглйорите се бяха спекли , а на газ и на -20 градуса не е надхвърляла 15 на сто и карам по 30-км градско и е студена /няма време да зегрее/ но 20-30 на сто не съм виждал
А на бензин ми "дръпна " 3 литра за 5 км.преди да почистя карба - пробвах с шише ,та 50на100 бензин го вярвам.
1-во.си купи спрей за почистване на карба. и яко го улей и пръскай ,като с това почисти жиглйорите на карба и виж да не дърпа въздух от някъде/ най- често си заминава тампона отдолу под карба /40-50 кинта е оригиналния /и дърпа въздух и гори колкото иска и гърми и тресе и мени обороти/.
2-ро."ЦЕНТРОВКА" и свещи - много важно е после центровка без никви екстри но центровка на бензин не на газ./газта ще я регулираш и сам после/.
3-то.Може и преди второто! Отзад на карба има едно цилиндърче в което влиза букса/вижда се като свалиш "чинията на карба"/ - за автоматичния смукач е смени го с друго от некоя морга или ново - смени го преди центровката все пак/при повреден датчик лапа колко може/.На резба е /нормална/ с една засечка- сваля се с клещи "гарги" - въртиш без да усукваш.
И пак мое мнение е ,че ако не дърпа въздух и карба работи нормално/почистен е и не дърпа въздух/ , всеки маркуч е стегнат добре и центровката е направена и свещите са ОК разход на газ от 18-20 на 100 и повече е !!!НЕНОРМАЛНО!!! а на бензин е възможно ако ти се е рзкапал карба да ще пуши и ще улива даже, но срещу 25 лева/рем.комплект за карба/ и спокойствие около 3 часа и ще си го оправиш и сам.

Преди да сменя мембраните и платната по карба на бензин преливаше и през чинията но и жиглйорите се бяха спекли , а на газ и на -20 градуса не е надхвърляла 15 на сто и карам по 30-км градско и е студена /няма време да зегрее/ но 20-30 на сто не съм виждал
А на бензин ми "дръпна " 3 литра за 5 км.преди да почистя карба - пробвах с шише ,та 50на100 бензин го вярвам.

- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги вчера открих от къде идват високите обороти. И това защо я прихваща само от време на време. Оказа се, че цялата мизерия я прави термо-времевия клапан. Той работи на принципа на това че когато е под 4 градуса това е напълно отворено и отваря вакумите за да може да излезе това което споменахте от лявата страна на карбуратора за да подава принудителна газ. То то е напълно отворено само в първия момент а когато се даде на контакт му се подава ток който го загрява до 15 градуса и тогава то вече си се затваря напълно и вече има вакум в системата и така вече принудителната газ се прибира до нормалната работна позиция. И вече другия клапан регулира дали да работи на принудителен празен ход или на ниски обороти. А ППХ е точно над 1200 оборота.
В момента забелязвам че пак като е студена си преобогатява на бензин сместа, а на газ е екстра. А като позагрее на газ падат оборотите много ниско а на бензин си започва да работи по конец.
В момента забелязвам че пак като е студена си преобогатява на бензин сместа, а на газ е екстра. А като позагрее на газ падат оборотите много ниско а на бензин си започва да работи по конец.
- kav4o
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: ABF 1988
И при мен признаците бяха същите..затва и те насочих натам 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”