Повишен разход на AAZ-РЕШЕНО ГНП
Re: Повишен разход на AAZ
Кой? Дайте такъв майстор в София, и аз имам проблем с градския разход.
Последна промяна от boybey на Сря 16 фев 2011 17:35, променено общо 1 път.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
Щом разхода е такъв,горивната смес трябва да е богата.Отзад турми ли яко черен дим?
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Пуши ако скоча яко на газта между 3000 и 4000 оборота ама това на стъпка. Иначе не пуши за разхода не е от бензиностанцията или колонката. На няколко места съм зареждал 20л 200км това е положението
Днес затапих ЕГР-а и изчистих колектора (то не че имаше нещо за чистене) има ОГРОМНА разлика във вървенето след като затапих гадината. Сега много по-лесно се развърта осезаемо се подобри динамиката на двигателя.Явно топлият въздух е е..вал работата на мотора. Сега като влиза само студен е друга бира. Яд ме е че не го направих по-рано. Вече сериозно се замислям за смяна на помпата
Явно нещо не е направено като хората

Днес затапих ЕГР-а и изчистих колектора (то не че имаше нещо за чистене) има ОГРОМНА разлика във вървенето след като затапих гадината. Сега много по-лесно се развърта осезаемо се подобри динамиката на двигателя.Явно топлият въздух е е..вал работата на мотора. Сега като влиза само студен е друга бира. Яд ме е че не го направих по-рано. Вече сериозно се замислям за смяна на помпата

Явно нещо не е направено като хората

- skary9
- Автомобил: Vw MK3
- Двигател:
Smeagol написа:Явно наистина са си оставили ръцете при ремонта на помпата...
Ако беше за София - има кой да помогне, но при теб...
Пак го казвам - отивай при този "майстор" да си оправя "майсторлъка"
В Русе могат да му помогнат доста хора

-
- Автомобил:
- Двигател:
Интересува ме някой от София с часовник да оправим моя кашон че и той харчи 10-11 в Сф. а иначе колега закакво си го затапил егр клапана ???? как помага това на работата на двигателя
- znainainai
Как помага ли? Например не тъпче сажди във смукателния колектор и НАЙ-ВЕЧЕ топъл въздух сега колата се държи по съвсем различен начин.Има страхотна динамика и по малко натискам педала за да върви като преди. Ако знаех че ще е такъв голям ефекта още като я купих щях да го затапя 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Да ама си неекологичен. Няколко хиляди живота ще починат, когато ти си караш колата

- znainainai
stefan4o написа:Да ама си неекологичен. Няколко хиляди живота ще починат, когато ти си караш колата![]()
ХА ХА ХА че тя мойта пуши във пъти по-малко от някои значително по-млади от нея автомобили. Дреме ми за екологията при положение че почти не пуши

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Аз например спрях цигарите , значи имам право да си махна катализатора , нали
?
Пък и моя Пасат пуши рядко , само когато го карам , съвсем мъничко
!

Пък и моя Пасат пуши рядко , само когато го карам , съвсем мъничко

- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Петко, и никакви такива с нови сърца и други глупости, дизеларката ти е чук, друго не ти требва!!
znainainai,
Обясни , ако не ти представлява трудност,
какво точно си направил, имам желанието да постигна повече от моя ААЗ (1996г).
Доволен съм от колицата, но още може...!
А иначе е осезателна разликата ЗИМЕ - ЛЕТЕ. От 10/100 градско сега съм под 8/100 в София, без да са дошли юлско-августовските жеги.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
Обясни , ако не ти представлява трудност,
какво точно си направил, имам желанието да постигна повече от моя ААЗ (1996г).
Доволен съм от колицата, но още може...!
А иначе е осезателна разликата ЗИМЕ - ЛЕТЕ. От 10/100 градско сега съм под 8/100 в София, без да са дошли юлско-августовските жеги.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
- znainainai
Така имаме развитие по темата след ходене до Сливо Поле при Пламен и тежка диагноза се стигна до нова помпа.Старата е капут главата и е аут.
Днес новата е монтирана вече и се надявам всичко да е наред вече.
А за Пламен мога да кажа само СУПЕРЛАТИВИ няма такъв точен пич. Отговори ми на всеки въпрос обърна ми внимание все едно не карам кола 93г а 2013г. Така че колеги ТОЙ е човека за дизелите в Русенска област.
А за Пламен мога да кажа само СУПЕРЛАТИВИ няма такъв точен пич. Отговори ми на всеки въпрос обърна ми внимание все едно не карам кола 93г а 2013г. Така че колеги ТОЙ е човека за дизелите в Русенска област.
znainainai написа:Така имаме развитие по темата след ходене до Сливо Поле при Пламен и тежка диагноза се стигна до нова помпа.Старата е капут главата и е аут.

- znainainai
Първи впечатления:
Със старата помпа сутрин като запалех оборотомера тръгваше от 750об/мин и след няколко секунди достигаше 900об/мин а със новата директно си заковава на 900.
Другото което ми прави впечатление е че отзад не смърди на гадно както преди. Няма го лекото пушене на празен ход което виждах понякога. И не на последно място колата върви много по-леко от преди това почти не се налага да подавам "газ".
Със старата помпа сутрин като запалех оборотомера тръгваше от 750об/мин и след няколко секунди достигаше 900об/мин а със новата директно си заковава на 900.
Другото което ми прави впечатление е че отзад не смърди на гадно както преди. Няма го лекото пушене на празен ход което виждах понякога. И не на последно място колата върви много по-леко от преди това почти не се налага да подавам "газ".
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
znainainai написа:....
А разхода дето беше 5л/25км

Върни се в “Дизелови агрегати”