Газов инжекцион FOBOS или POWER JET?

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
landir
Автомобил:
Двигател:

Re: Газов инжекцион FOBOS или POWER JET?

Мнениеот landir » Пон 17 яну 2011 20:20

eurogas написа:Браво Саше, значи конкуренцията Ви действа ползотворно, преди време ви беше страх две години да дадете, Фобос в момента обмисля 3 годишна гаранция и предполагам съвсем съвсем скоро пак ще имат най-голяма гаранция на нашия пазар. :wink:

И от какво на е страх? :D От Фобос? :P Каква гаранция дава Фобос?Само в сервиза където е монтирана :063: За да даде такава гаранция като нас доста фурни хляб трябва да изядат. :063: Не станахте ли електрончици да им запоявате масите в компа?Мога още да продължавам ама ай ще ти го спестя :beer

Потребителски аватар
plameney
Автомобил: Passat B5 1.6
Двигател: ARM 2000
Контакти:

Мнениеот plameney » Вто 25 яну 2011 0:16

Juanito Halva написа:Здравейте
смятям да слагам ГИ някой има ли впечатление от монтажа на фобос в Пловдив - бул. Санкт Петербург 59.
Благодаря ви предварително.

Здрасти колега.Аз си сложих фобос-а там.Макар че самия сервиз е на друго място.Просто майстора идва там(точно до сградата на техническия на АЛОНСУ или АОНСУ,не знам точно как се пище),взима колата и сия кара в сервиза.Намен ми го монтира Стоян и съм много доволен.Момчето работи много чисто и си разбира от работата.Даже ми записа на една флашка снимки на етапите от монтажа.Като си взех колата,ми дадоха всичките бумаги които са нужни,газовата узаконена и минала преглед.Абе много доволен.

Потребителски аватар
valyo_v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valyo_v » Нед 30 яну 2011 12:19

++Ic0++ написа:Вижте какво намерих във Фиат форум!?!
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=44073
Мога да споделя опита си с една фирма за ГИ наречена Фобос.Ще опиша как се получиха нещата с тях.
Ден-1.Обаждам се във фобос да попитам кога може да си запиша час за слагане на ГИ (колата е Дедра комби 1995 1.отговарят ми ела сега.Отивам веднага до техния офис ,които ми е точно на 25км(те са в Д.Богров) от вкъщи.Оставям колата 10 часа е.Казват ми довечера е готова.Звъня им във 18:00 часа колата не е готова да се обяде утре.
Ден-2.Звъня на обяд отговор" -Абе свърши тръбъта че докарат после иначе сичко е готово".Звъня във 18.00 познайте какво отговарят.
Ден-3 Същото като ден 2ри , след разговор със собственика колата е готова във 19.00.Прибирам се към вкъщи доволен пред нас ГИ то изгасва по-точно умира.
Ден-4 Отново 25км в едната посока до фобос.След 3 часа ръчкане на един очилат рус ПЕДЕ*АСТ смяна на компове,куплунги,бушони,клеми открива проблема дефектен ключ ,този които седи в копете.От първия час обеснявам на този генЙИИИИИ че най-вероятно проблема е в ключа
Ден-5 Събота е,Излизам да измия и оправя дребни неща по колата.Тогава вече откачих отварям капака счупена подпирачка на капака,няма нито една скоба от в.филтер до дросела всичко се държи на магия,скъсана гофрираната гума преди доросела,счупено е едното краче на кутията на въздушния филтър.
Ден-6 Неделя аз съм
Ден-7 Нали вече знаете 2......... но на околовръсното шах светва лампата на инжекциона прекъсвача се вкючва на 4300 оборота.Скандал псувни собственика оправя колата.Променя мястото на компа ,защото русия го сложил пред акумулатора и той след включване на перката се изклюва прегрявал.(свестен човек излезе)
Ден-8 Карам си ГИто изключва край отивам да си взема парите.25км ляляллялялял Собственика скандали на онзи русия с очилата знаете каква е сексуалната му ориентация вече.Проблема е следния изпарителя държи 34 градуса оправят го до 20.30 като русия П###раст ми казва "бате аре утре че я опраиме последно"Аз отговарям бесен да се махне от колата ми,собственика надзирава работата и крещи колко са некомпетентни идва друг да я прави.Опит първи да вземат вода от дросела неуспешен,втори опит да се вземе от парното неуспешен,трети опит от масления филтър успех. Оговорката е следната ако отида още веднъж ми връщат парите.
Ден-22 Две седмици без проблеми спокоен съм до днес.Отивам да зареждам газ слагат пистолета пълнят. Отзад бронята излиза газ цялата броня замръзва.Спирам на следващата газ станция същото.Тръгвам си към вкъщи светва лампата на инжекциона.
Ден 23 Утре при ФОБОС следва продължение..............
НИКОГА ВЪВ ФОБОС ПОВТАРЯМ
НИКОГА ВЪВ ФОБОС

+1 почти същия разказ в който участват същите лица!Приказка без край,само че при мен всичко започна след почти 65000км безаварийно,след което ми изгоря компютъра,не ми признаха гаранцията заради тяхна грешка,загубиха ми и гаранционата карта (дали я по погрешка на някого),смениха компютър кабелаж и бутон (няколко пъти заради дефектни такива), какво ли не правиха по колата цяла седмица (всеки ден ходене и връщане до София), Накрая ефекта беше куп пари дадени а колата "хълца" и връща на бензин когато си поиска.След скандал в фобус,няколко момчета напуснаха и се отказах да ходя при тях!Скоро ще се прибирам до Добрич където познавам момче,разбиращо и усещащо газовите уредни,ще му я оставя за 1-2 дни хубаво да огледа всичко и да я настрои както трябва.Надявам се да се оправят нещата,иначе ФОБОС ще си имат сериозни проблеми..

Иначе съм доволен много от самия газов инжекцион! 65000 за година и половина беше безупречно.Мисля че грешката ми беше да отида в сервиза на Фобос в Долни Богров!

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Нед 30 яну 2011 12:35

valyo_v написа:
++Ic0++ написа:Вижте какво намерих във Фиат форум!?!
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=44073
Мога да споделя опита си с една фирма за ГИ наречена Фобос.Ще опиша как се получиха нещата с тях.
Ден-1.Обаждам се във фобос да попитам кога може да си запиша час за слагане на ГИ (колата е Дедра комби 1995 1.отговарят ми ела сега.Отивам веднага до техния офис ,които ми е точно на 25км(те са в Д.Богров) от вкъщи.Оставям колата 10 часа е.Казват ми довечера е готова.Звъня им във 18:00 часа колата не е готова да се обяде утре.
Ден-2.Звъня на обяд отговор" -Абе свърши тръбъта че докарат после иначе сичко е готово".Звъня във 18.00 познайте какво отговарят.
Ден-3 Същото като ден 2ри , след разговор със собственика колата е готова във 19.00.Прибирам се към вкъщи доволен пред нас ГИ то изгасва по-точно умира.
Ден-4 Отново 25км в едната посока до фобос.След 3 часа ръчкане на един очилат рус ПЕДЕ*АСТ смяна на компове,куплунги,бушони,клеми открива проблема дефектен ключ ,този които седи в копете.От първия час обеснявам на този генЙИИИИИ че най-вероятно проблема е в ключа
Ден-5 Събота е,Излизам да измия и оправя дребни неща по колата.Тогава вече откачих отварям капака счупена подпирачка на капака,няма нито една скоба от в.филтер до дросела всичко се държи на магия,скъсана гофрираната гума преди доросела,счупено е едното краче на кутията на въздушния филтър.
Ден-6 Неделя аз съм
Ден-7 Нали вече знаете 2......... но на околовръсното шах светва лампата на инжекциона прекъсвача се вкючва на 4300 оборота.Скандал псувни собственика оправя колата.Променя мястото на компа ,защото русия го сложил пред акумулатора и той след включване на перката се изклюва прегрявал.(свестен човек излезе)
Ден-8 Карам си ГИто изключва край отивам да си взема парите.25км ляляллялялял Собственика скандали на онзи русия с очилата знаете каква е сексуалната му ориентация вече.Проблема е следния изпарителя държи 34 градуса оправят го до 20.30 като русия П###раст ми казва "бате аре утре че я опраиме последно"Аз отговарям бесен да се махне от колата ми,собственика надзирава работата и крещи колко са некомпетентни идва друг да я прави.Опит първи да вземат вода от дросела неуспешен,втори опит да се вземе от парното неуспешен,трети опит от масления филтър успех. Оговорката е следната ако отида още веднъж ми връщат парите.
Ден-22 Две седмици без проблеми спокоен съм до днес.Отивам да зареждам газ слагат пистолета пълнят. Отзад бронята излиза газ цялата броня замръзва.Спирам на следващата газ станция същото.Тръгвам си към вкъщи светва лампата на инжекциона.
Ден 23 Утре при ФОБОС следва продължение..............
НИКОГА ВЪВ ФОБОС ПОВТАРЯМ
НИКОГА ВЪВ ФОБОС

+1 почти същия разказ в който участват същите лица!Приказка без край,само че при мен всичко започна след почти 65000км безаварийно,след което ми изгоря компютъра,не ми признаха гаранцията заради тяхна грешка,загубиха ми и гаранционата карта (дали я по погрешка на някого),смениха компютър кабелаж и бутон (няколко пъти заради дефектни такива), какво ли не правиха по колата цяла седмица (всеки ден ходене и връщане до София), Накрая ефекта беше куп пари дадени а колата "хълца" и връща на бензин когато си поиска.След скандал в фобус,няколко момчета напуснаха и се отказах да ходя при тях!Скоро ще се прибирам до Добрич където познавам момче,разбиращо и усещащо газовите уредни,ще му я оставя за 1-2 дни хубаво да огледа всичко и да я настрои както трябва.Надявам се да се оправят нещата,иначе ФОБОС ще си имат сериозни проблеми..

Иначе съм доволен много от самия газов инжекцион! 65000 за година и половина беше безупречно.Мисля че грешката ми беше да отида в сервиза на Фобос в Долни Богров!
И КАЗВАШ ЧЕ СИ ДОВОЛЕН ?:shock КАКВО ТРЯБВА ДА ТИ СЕ СЛУЧИ ЗА ДА ИЗРАЗИШ РАЗОЧАРОВАНИЕТО СИ? :dummy:

zrtkn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zrtkn » Сря 02 фев 2011 13:22

колега най-добре си сложи италианска Landi Renzzo. Наистина е малко по-скъпа, но работи перфектно. Сега съм с 4ка 1.6sR с такава газова и колата си върви идеално. почти няма разлика с бензина, а разхода е приказка :) монтираха ми я тук http://www.gazoviuredbi.com и съм доволен всичко стана за 1ден без никакви ядове.

vancho_ABF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vancho_ABF » Вто 15 фев 2011 14:43

+1 за Ланди Ренцо. Моята я сложиха в София, Ботевградско Шосе (Център Маргел). Изключително съм доволен от екипа, щото колата беше трудна за газификация- Volvo V40 T4 1.9T 200коня. Разхода и вървежа ми е почти 1:1 с този на бензин като максимално се доближавам до каталожните спецификации.

stoy_40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoy_40 » Чет 17 фев 2011 10:54

Здравейте,аз също съм с Фобос от 3 мес.Доволен съм.Гори ми колкото бенз. толкова газ и динамиката е същата.Passat4 1.8.

Потребителски аватар
eurogas
Автомобил: Jeep
Двигател: 4.7 V8
Контакти:

Мнениеот eurogas » Нед 27 фев 2011 15:48

Като че ли марката на ГИ не е толкова важна колкото избора на добър сервиз, за безпроблемна работа на ГИ е нужен правилен монтаж, точна настройка и грамотното обслужването.

Ще ви дам един пример, официалния сервиз на Ловато монтира предимно евтините латвийски системи Тамона, и много рядко Ловато, оказва се че евтината Тамона монтирана и настроена от добри специалисти работи отлично, така че не всичко е въпрос на скъпа марка и висока цена, на пазара се търси разумен компромис. :wink:

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Нед 27 фев 2011 23:53

eurogas написа:Като че ли марката на ГИ не е толкова важна колкото избора на добър сервиз, за безпроблемна работа на ГИ е нужен правилен монтаж, точна настройка и грамотното обслужването.

Ще ви дам един пример, официалния сервиз на Ловато монтира предимно евтините латвийски системи Тамона, и много рядко Ловато, оказва се че евтината Тамона монтирана и настроена от добри специалисти работи отлично, така че не всичко е въпрос на скъпа марка и висока цена, на пазара се търси разумен компромис. :wink:

Пак манипулации scare Сервиза на Ловато отдавна е даден под аренда и монтира каквото си иска. :banana Втора грешка,Вносителя на Ловато внася и евтината Тамона. :beat_butt2 Монтажника монтира това от което има по голяма печалба. :beer :beer :beer

Потребителски аватар
eurogas
Контакти:

Мнениеот eurogas » Пон 28 фев 2011 0:58

Възможно е да си прав, не споря защото наистина не съм го питал Вальо за кого работи, по презумция предположих че в сградата на Ловато трябва да работи за Ловато, но е възможно да са се променили нещата. :beer :beer :beer

landir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landir » Пон 28 фев 2011 11:33

Отдавна са променени. :D

Потребителски аватар
eurogas
Контакти:

Мнениеот eurogas » Нед 05 юни 2011 7:55

Прав си за сервиза на Ловато, скоро проверих и наистина са се променили нащата. :beer

gog_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gog_g » Нед 01 апр 2012 18:46

колеги за пасат 1.8 турбо какво да слагам?

Потребителски аватар
eurogas
Контакти:

Мнениеот eurogas » Нед 01 апр 2012 20:02

Всичко можеш да му сложиш като марка ГИ, но ако искаш да нямаш проблеми трябва внимателно да избереш къде ще монтираш, оказва се че това е по-важната част от избора. :да:

Върни се в “Автогазови уредби”