Да изкопуват ги и то на добра цена(поне когато продадох моя). Иначе не бих те съветвал да караш колата със сместа която се е получила! В момента смазочността на маслото я няма почти...
между другото това става най-вече като колата е карана предимно градско... Незнам дали е караш извънградско, но е добре да го правиш.
Golf 3, 1,4mi - бензин в маслото
Re: Golf 3, 1,4mi - бензин в маслото
Аз я взех преди 2 седмици, внос от Германия, още е с транзитните номера. Карал съм я 140км до София и още около 200 из града. Колеги ми обясняват, че зимно време като се кара на кратки разстояния горивото кондензира и се събира в картера. Но пропучих въпроса по-дълбоко и реално трябва да направя хиляди километри на ниски температури в кратки разходки за да се стигне до такова съотношение на масло - бензин, а при мен се получи с ново масло, на по-малко от 500 километра.
-
Хитко
- Автомобил:
- Двигател:
още има бензин в картера или продължава да ги меши?
Докато вдигне 65-70 градуса работи неравномерно, като натисна газта заглъхва вместо да се се изфорсира. Загрее ли върви като песен. Един вид още си ги смесва. Чудех се нещо.. има ли разлика межо компресията на студен и горещ двигател?
Също мисля да сменя температурния датчик, като го замерваха казаха, че работи ама имам някакво предчувсвтие.
Също мисля да сменя температурния датчик, като го замерваха казаха, че работи ама имам някакво предчувсвтие.
-
rocky66
- Автомобил:
- Двигател:
straus написа:... колата се "спъва". ... не работи нормално двигателя, като подам газ на предавка и почва да се тресе цялата кола,
Като съм на свободна го форсирам, сякаш нищо му няма. ... по едно време почна да си работи пушка, ...
Нови свещи, нови кабели, ремъци, масло, филтри - маслен, въздушен, горивен. Като я взех ми казаха, че има по малка компресия на 3-ти цилиндър,
1. Мокрен ли е двигателя? (измит с водоструйка или да си карал в дъжд, лапавица или през локви ...)
2. Работи ли правилно датчика за температура на постъпващия въздух?
3. Проверил ли си за напукани или скъсани гумени съединения към смукателния колектор?
Към първия въпрос - необходимо е добре да се подсуши (с въздух, по възможност топъл, но не горещ - например със сешуар, на кратки промеждутъци) капачката на делкото и намиращите се вътре в него: палец и датчик на хол. В моя случай го обдухаха с компресора, надве-натри и след това три дни карах "спънат кон", докато сам не си го подсуших.
Към втория въпрос - повреден датчик е главен виновник да преубогатява сместта и оттук следва бензин в маслото.
Към третия въпрос - маркуч към сервото, картерна вентилация, други "вакуумчета" и гуменото съединение под моното.
Изпитано на: Golf 3, 1,8 AAM, 1992

-
rocky66
- Автомобил:
- Двигател:
straus написа:Докато вдигне 65-70 градуса работи неравномерно, като натисна газта заглъхва вместо да се се изфорсира. Загрее ли върви като песен. Един вид още си ги смесва. Чудех се нещо.. има ли разлика межо компресията на студен и горещ двигател?
Да, има.
При прогрят двигател е по-голяма, защото компресиационните сегменти се удължават, хлабината намалява (целта е да стане нулева и да се превърнат в "О"-пръстени). На практика това е недостижимо по различни причини - качество на материала, технология и точност на производство. Те затова са и няколко и при монтаж, прорезите им трябва да се разполагат диаметрално. Така се осигурява компресията.
- Mookie87
- Автомобил:
- Двигател:
Мойто голфче също има такав проблем, майстора ми каза че меша бензина и маслото, и ми каза 4е било от моното, но незнам какво да го правя, пък и нямам пари за ремонти, сега си го карам само на газ и няма проблеми.
Другата седмица и аз ще слагам газ точно с тая цел, пък ще видим какво ще излезне накрая.
-
nikinikolov
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега, не изчетох всичко до края. Дятото е оборудван с такъв мотор 1,4 моно инжекция. Миналото лято го пратих да свърши една работа и като се върна вика, че като настъпи педала на газта нещо почвало да стърже, чука, иначе си върви колата. Оказа се, че тампона на двпигателя зад 1-ви цилъндър е изгнила основата му, оправих ме го за 2 дена, но порнах и катализатора, а той един стопен, запушен страшна гледка, запушен и стопен от страната на изходящия колектор /от другата няма му нищо/, стана работа тя. Сега колата дет се вика лети с 200, доста по-бързо се набира, харчи доволно, не смърди на изгорели газове, звука на мотора се промени към по добро, преди все тормозеше нещо. Поздрави.
Да ама мойта не върви, чак като вдигне температурата потръгва
а разхода е уникален
rocky66 написа:1. Мокрен ли е двигателя? (измит с водоструйка или да си карал в дъжд, лапавица или през локви ...)
2. Работи ли правилно датчика за температура на постъпващия въздух?
3. Проверил ли си за напукани или скъсани гумени съединения към смукателния колектор?
Към първия въпрос - необходимо е добре да се подсуши (с въздух, по възможност топъл, но не горещ - например със сешуар, на кратки промеждутъци) капачката на делкото и намиращите се вътре в него: палец и датчик на хол. В моя случай го обдухаха с компресора, надве-натри и след това три дни карах "спънат кон", докато сам не си го подсуших.
Към втория въпрос - повреден датчик е главен виновник да преубогатява сместта и оттук следва бензин в маслото.
Към третия въпрос - маркуч към сервото, картерна вентилация, други "вакуумчета" и гуменото съединение под моното.
Изпитано на: Golf 3, 1,8 AAM, 1992
Двигателя не е мокрен. по втора точка - ще ме упътиш ли къде точно се намира този датчик, аз проверявах един който стърчи пред делкото, отгоре на охладителните маркучи. Относно 3-та точка - единственото съединение за което се сещам към колектора е тампона на моноинжекцията, отвън изглежда доста стар и малко напукан но като го мърдам не личи да дава отклонения. Евентуално сега се замислям за гарнитура на всмукателния колектор.
-
nikinikolov
- Автомобил:
- Двигател:
Можеш ли да измериш съпротивлението на датчика за температура на антифриза, който дава информация на ЕКУ-то, нещо ме съмнява. Първо провери датчиците, може да са се бъгнали, нормално е за годинките на колите. Поздрави.
Ще проверя къде точно се намира датчика, че е на главата е ясно, но кой от двата, около 1-ви цилиндър май са се настанили, такива спомени имам.
Ще проверя къде точно се намира датчика, че е на главата е ясно, но кой от двата, около 1-ви цилиндър май са се настанили, такива спомени имам.
-
rocky66
- Автомобил:
- Двигател:
straus написа:... къде точно се намира този датчик ...
Относно 3-та точка - единственото съединение за което се сещам към колекЕтора е тампона на моноинжекцията, отвън изглежда доста стар и малко напукан но като го мърдам не личи да дава отклонения.
Сваляш капака на моното и го виждаш "на мушка" - капачето на дюзата.
Относно тампона, аз съм карал 10-ки километри със скъсан, без да разбера. В един момент като се облегнах на него и той направо се килна. След това го наместих и при майстора ...
Може да е спукан маркуча към сервото. Провери си малките маркучета около моното. Там има и една тапичка върху тръбичка - бяха забравили да ми я поставят обратно ...
Проверката е оглед и размърдване при запален двигадел - при пропуски се променят оборотите или направо се чува съскане.
Най-лесно се откриват тия неща при диагностика. Например, датчика ми отчиташе някаква отрицателна температура (-24'C), при +8...+10'C реална. Лошото е, че може това да го прави отвреме-навреме и тогава по-трудно се хваща.
-
nikinikolov
- Автомобил:
- Двигател:
датчика е върху термостата, с 4 кабела, ето и малко схеми и данни
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”