Проблем с разход на гориво на Golf 3, помогнете!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
nivan002
Автомобил:
Двигател:

Проблем с разход на гориво на Golf 3, помогнете!

Мнениеот nivan002 » Чет 17 фев 2011 9:36

Здравейте колеги,моля ако някой е имал съшия проблем да ми даде съвет от какво може да бъде.
Значи проблема е че Голфа ми 1,6 бензин 94г. дава разход градско към 15-16литра при положение че преди тръгване го оставям да загрее 5 мин. и карам супер економично над 2000 оборота не вдигам и пак няма промяна в разхода.Сметнете само щом на сегашните цени на бензина за 20лв. минавам само 50км. Направо ми изяде душата тоя голф.
Искам още да спомена че преди година градско си харчеше нормално 10л. Най-странното е,че когато я засякох извънградско при 80-90км/ч. ми даде разход 6/100.Бях при едни майстори засякоя я на компютър и нямаше никакви грешки, поддържа си нормални обороти.Единственното в което се усъмниха беше термостата или някъв датчик за температурата, незнам няколко ли са или е само един? Понеже на таблото си отчита температурата на двигателя и смятам че си работи.Сменил съм свещите и въздушмия филтър, незнам какво още да пробвам.
Моля ви за вашите мнения и предложения, ще ви бъда много благодарен ако успеем да разрешим проблема ми.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Проблем с разход на гориво на Golf 3, помогнете!

Мнениеот radotom » Чет 17 фев 2011 9:44

nivan002 написа:Единственното в което се усъмниха беше термостата или някъв датчик за температурата, незнам няколко ли са или е само един?Понеже на таблото си отчита температурата на двигателя и смятам че си работи.

Поне тези датчици, за които, предполагам, е било съмнението са 2, но в един корпус.
Намират се на пластмасов фланец при главата на мотора, като от този фланец излиза и дебелия маркуч, отиващ в радиатора отпред. Трябва да са на букса с 4 кабела.
2 от тях са за датчика, отчитащ температурата на таблото, а другите 2 - за компютъра на инжекциона.
Това, да се прецака температурен датчик на Фолксваген (а и не само!) е най-нормалното и често срещано явление на света :lol:
Милионите теми по този въпрос във форума го доказват.
Ако ще го сменяш - забрави за Ауто+, АутоХелп, Евро07 и всякакви такива!
Купи си го от официалния представител (не, че гаранцията е 100%, де!)
Иначе аз си имам 2 от А+, дето ми седят на едно рафтче в килера mhihi
Много от колегите си возят по 2-3 такива датчика от подобни места в багажниците :lol:

nivan002
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nivan002 » Чет 17 фев 2011 10:05

Благодаря за бързия отговор, значи трябва да пробвам за го сменя. А те заедно ли се продават щом са в един корпус или може и по-отделно?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 17 фев 2011 11:11

На външен вид изглеждат като 1 датчик. Не можеш да ги купиш поотделно.
Друг е въпроса, че има и единични датчици, с по 2 кабела всеки.
Но тогава трябва да сменяш и буксите - няма сми!

Потребителски аватар
freshk0
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABU 94

Мнениеот freshk0 » Чет 17 фев 2011 11:21

моят проблем беше същия (около 15литра) със същият двигател. Г3 1.6 бензин
Оставих я на майстор първо нямало никакви грешки, после след някакви си проверки, какви точно незнам излезнало , че ламбда сондата, като загрее и давала грешна информация (моята е с четири кабела-160 лева незнам марка).
За резултат немога да кажа още т.к. това се случи вчера. Сега съм в процес на засичане.

п.с. Имах проблем със заглъхване при подаване на газ, направи ли центровка. сега глъхненето почти го няма, а за разхода след няколко км ще имам инфо.

nivan002
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nivan002 » Чет 17 фев 2011 11:43

freshk0 написа: моят проблем беше същия (около 15литра) със същият двигател. Г3 1.6 бензин
Оставих я на майстор първо нямало никакви грешки, после след някакви си проверки, какви точно незнам излезнало , че ламбда сондата, като загрее и давала грешна информация (моята е с четири кабела-160 лева незнам марка).
За резултат немога да кажа още т.к. това се случи вчера. Сега съм в процес на засичане.

п.с. Имах проблем със заглъхване при подаване на газ, направи ли центровка. сега глъхненето почти го няма, а за разхода след няколко км ще имам инфо.

Уж и нея замерваха с един отделен уред и не показа повреда, проблем със заглъхване нямам.
Кажи все пак резултата от засичането.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Чет 17 фев 2011 11:50

ламда сонда :screwy мисля , че и термостат да е ще повиши с 1-2 литра повече ,а не с 7 :shock

nivan002
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nivan002 » Чет 17 фев 2011 11:58

nikson85 написа:ламда сонда :screwy мисля , че и термостат да е ще повиши с 1-2 литра повече ,а не с 7 :shock

Добре де ако наистина ламда сондата е повредена не трябва ли и на дълъг път да ми дава голям разход?
Колегата със същия проблем ако може да ми отговори дали принего на извънградско му е горяла нормално.

Потребителски аватар
freshk0
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABU 94

Мнениеот freshk0 » Чет 17 фев 2011 15:54

Добре де ако наистина ламда сондата е повредена не трябва ли и на дълъг път да ми дава голям разход?
Колегата със същия проблем ако може да ми отговори дали принего на извънградско му е горяла нормално.

за съжаление проблема ми е от 1 месец и извънградско не съм имал възможност да засека, но преди това извънградско около 6.5 - 7 литра, градско около 10 литра беше със сигурност т.к. съм засичал.

Потребителски аватар
batgecko69
Автомобил: golf
Двигател: abf

Мнениеот batgecko69 » Чет 17 фев 2011 17:03

Ами щом проблема ти е от 1 месец и не си я засичал извънградско я първо провери всички маркучи и снадки на бензина да ли са здрави ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”