Газ в Турция
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Газ в Турция
Ракията се прекарва във казанчето за течност за чистачките 

- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
kristianatanasov написа:Ракията се прекарва във казанчето за течност за чистачките
да и после мирише ужасно и да минат много години (моето мирише на водка и няма начин да се почиства представиси около 5-6 години не е влизал вътре алкохол и пак мирише)

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Добре де все се чудя /пътувам до Турция често/ ако метна една бутилка в колата /ракия или уиски/ без да я крия ще ми направят ли проблем.Може за подарък да я нося.Сигурно и турците си имат някъкав максимум който разрешават.
- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
за 1 , 2 или 3 бутилки не правят проблем и е по добре да не ги скриеш , ако са на открито и да ги видят може да не кажат нищо..но ако ги скриш и ги открият
и гледай колата с който ще пътуваш да е под 20 годишна , иначе не можеш да влизаш

и гледай колата с който ще пътуваш да е под 20 годишна , иначе не можеш да влизаш
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Лично аз не бих рискувал с никакъв алкохол, дори съм чувал и за ядене да правят проблем :!:
Последна промяна от gr_kanev на Пет 15 мар 2013 10:27, променено общо 1 път.
Причина: Освен бутон "Цитат", има и "Нов отговор" - използвай го !
Причина: Освен бутон "Цитат", има и "Нов отговор" - използвай го !
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте, през май ще пътувам до Кушадасъ /или както се пише/
Как е положението с автомобил с газова уредба? Виждам, че има станции на Шел за други не можах да намеря информация, ако някой има информация за други бензиностанции с газ по пътя ще съм много благодарен.
Трябва ли ми преходник за зареждане и ако да какъв?
Има някакви нови карти за плащане по пътищата задължително ли е да купвам такава при положение, че на отиване ще пътувам с ферибот през Чанаккале но на връщане мислим да минем за един ден през Истанбул.
Благодаря предварително
Как е положението с автомобил с газова уредба? Виждам, че има станции на Шел за други не можах да намеря информация, ако някой има информация за други бензиностанции с газ по пътя ще съм много благодарен.
Трябва ли ми преходник за зареждане и ако да какъв?
Има някакви нови карти за плащане по пътищата задължително ли е да купвам такава при положение, че на отиване ще пътувам с ферибот през Чанаккале но на връщане мислим да минем за един ден през Истанбул.
Благодаря предварително
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
И горе-долу да ни опътите за цената на газта към днешна дата.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
В БГ фул до горе и бензин и газ. В Турция зареждане на бензин
- Vlado1111
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте ! Пътувах през 2011 г.до Турция - Истанбул,Болу и до един малък град в северната част. Не съм имал проблем за зареждане с газ дори и в малките градове и извън магистралата.Така че...газ има /почти / навсякъде и не само на ШЕЛ. Не трябват преходници за зареждане. Предполагам,че описаното важи за цяла Турция. Цената към днешна дата на газта е около 0,91 EUR.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
благодаря колега, цените които казваш от 0,91 € ми харесват повече от тези в сайта на Шел
Може ли информация за тези карти за плащане по магистрали и мостове.
Ако някой е пътувал през ГККП Лесово също няма да откажа информация как е минаването от там, защото мисля да пътувам по линията Силистра- Щумен- Лесово - Екабак - Канаккале
Миналата година бях в Турция видях, че доста ползват PMR 446 /уоки токи/ има ли някакви проблеми да ги ползват чужденци. Аз съм радиолюбител 2-ри клас и нямам СЕРТ сертификат а и останалите от групата имат право да ползват само уоки-токи
Може ли информация за тези карти за плащане по магистрали и мостове.
Ако някой е пътувал през ГККП Лесово също няма да откажа информация как е минаването от там, защото мисля да пътувам по линията Силистра- Щумен- Лесово - Екабак - Канаккале
Миналата година бях в Турция видях, че доста ползват PMR 446 /уоки токи/ има ли някакви проблеми да ги ползват чужденци. Аз съм радиолюбител 2-ри клас и нямам СЕРТ сертификат а и останалите от групата имат право да ползват само уоки-токи

-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Газта по магистралите в момента е 2.60-2.75 турски лири
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Благодаря на всички за отговорите
-
- Автомобил:
- Двигател:
А какво пречи ако си с кола 93 набор
.Аз също планувам пътуване до Истанбул и всичко което се отнася за пътуването ме интересува и ще ми е от полза.Знам вече, че ми трябва зелена карта за колата, пълномощно от собственика(води се на роднина)което трябва да се подпише от турския посланик в България.Нещо друго за през границата?Разбрах повечето им магистрали имат такси които се заплащат с някакви талончета.Ако може по-подробно.Из Истанбул знам за голямото движение ще го преживея нещо за из града да ме посъветвате?

- pkaramitev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
OFF
В момента темата звучи много актуално!
.jpg)
В момента темата звучи много актуално!
.jpg)
- Joro_Markov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Цената на газта към настоящия момент варира от 2.13 турски лири до 2.60 турски лири. Зареждах и от най - евтината и от по - скъпата, като разлика във вървеж и разход не усетих.