колеги, гледам постовете и бих желал да коригирам някои от вас - зависи с каква цел и от кого се използва определен инструмент, за да може категорично да се каже кое е лошо и кое е добро. аз поне не познавам уважаващ себе си монтьор, който да прави компромис с качеството заради по-ниска цена. марковият инструмент е застрашен единствено от кражба - останалото го покрива гаранцията.
Тука има интересни мнения , само че трябва да се отберлжи следното: То хубаво да имаш гедоре ама това са скъпи инструменти, които са за професионална работа - там им е силата. Аз например ползвам различни ключове от Книпекс - "раздвижения" струва 108 лева ама си ги заслужава ! ама я да видим за какво ги иска човека- ами да му стоят ей така :" за зор заман" затова мисля че фирмата Рико му е напълно достатъчна сравнително евтини, доста здрави и даже ще свършат работа ако се наложи......
Не видях никой да споменава Facom (аз лично от години ползвам такива- просто вечни са) за съжаление цената им е височка. Beta е другата марка , която бих препоръчал. Все пак инструменти се купуват веднъж, ако са истински. Бих предпочел Facom втора употрба пред нови
Rico.
една тема от моето детство да извадим , ама може д ае полезно на някой- бях в броколажа на цариградско и има "разпродажба" на тона- камъни, тресчотки, адаптери... всичко. на мен лично цените ми се видяха адски високи, но на някой може д аму допаднат. има и интересни и дефицитни неща
Не се занимавайте с глупости, Инструментите На ЖороКем на Проксън са мнооого по добри от Тона,да не кажа че накрайниците на Фело са едни от най добрите-нямат мърдане и нямат фаска на шестограма и накрайника лови цялата дълбочина на болта -много добри За книпекс няма какво да говорим освен за цената им в България и в англия примерно-Ибей
абе аз знам, щото съм си пазарувал от него, а и продължавам, но не го споменах, да не кажат, че е реклама. освен че са по-хубави, ами са и значително по-евтини. повечето вложки 1/2 с апо 2 лв...на проксон, какво повече да иска човек... просто споделоих за броколажа, а и ако е за 2-3 вложки..
Аз да си похваля мойте имам инструменти български,руски и чешки събирани с години от дядо ми и баща ми.С тях или развивам или чупя болта средно няма не се огъват чупят или изяждат а има образци на над 50 години.Имам и от жигула ключове също яката работа.Имам и едно малко гедоре донесено от Германия по живково време думи нямам зверска изработка.Тея новите нещо не ми вдъхват вяра доста съм почупил от някои марки.
всичко е според джоба и интензивното използване,поне за мен.. НО като ти потрябва 1гайка да развиеш -да си сигурен че няма мърдане-БЕЗЦЕННО. Имам Force гедоре за 180лв и 2 по-малки гедорета на Budget,които взех на промоция от практикер и мога да кажа,че може да на са Force,но по нищо не отстъпват.
kris11 написа:Ако някой иска куфарче Mannesmann 98430-с 215 чарколака да свирка на лични.
Да не би да се занимаваш с продажбата на тази марка инструменти. Или си продаваш личния комплект. А също така достатъчно надеждни ли са да си вършиш спокойно работата с тях, дори ако се налага това да става ежедневно.