Имам въпрос

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Имам въпрос

Мнениеот joker » Чет 17 фев 2011 20:58

H2O написа:Нищо му няма на турбото.Нито на колата ти.Много рядко дизел кагато го натиснеш,ще изкара малко дим.Всичко е до много правилна центровка,която се постига трудно.Ако вземе на нормални обороти да ти пуши всичко друго,но не и черно тогава почвай да се притесняваш.Не пипай нищо!

Добре де,аз като я купих със старото,неизвестно масло,при минусови температури първите 5 мин леко пушеше с бял дим....после не.Сега след смяна на маслото с качествено вече не пуши дори и ледена...да се притеснявам ли...и от какво???

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Чет 17 фев 2011 23:50

joker написа:
H2O написа:Нищо му няма на турбото.Нито на колата ти.Много рядко дизел кагато го натиснеш,ще изкара малко дим.Всичко е до много правилна центровка,която се постига трудно.Ако вземе на нормални обороти да ти пуши всичко друго,но не и черно тогава почвай да се притесняваш.Не пипай нищо!

Добре де,аз като я купих със старото,неизвестно масло,при минусови температури първите 5 мин леко пушеше с бял дим....после не.Сега след смяна на маслото с качествено вече не пуши дори и ледена...да се притеснявам ли...и от какво???

Където е текло пак ще тече!Хубавото масло ще уплътнява до едно време и гумичките на клапаните пак ще пропуснат.

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пет 18 фев 2011 7:35

H2O написа:
joker написа:

Където е текло пак ще тече!Хубавото масло ще уплътнява до едно време и гумичките на клапаните пак ще пропуснат.

И моята пуши като е студена, а гори по около 500мл. на 10к км., а откакто сложих Политрон забравих къде е щеката. :Mr Green Fun Не го пипа поне не видимо. Колега Joker като пуши е важно и как мирише пушека. Не е задължително да пуши от масло в цилиндрите. При мен мирише на НЕизгоряла нафта. При маслото е друг случая. "Аромата" му е съвсем различен.

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пет 18 фев 2011 8:03

joker ти да не караш дизел бре?Не си ли оше с ABS-a? Може да е от неизгоряла нафта.Там отива на неработещи свещи или пикаеща дюза.Като поработи малко спира да пуши.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Пет 18 фев 2011 11:09

Не знам като е студено при минусови температури колата 10 мин някъде си пуши бяло и после спира и си мирише на игряла нафта. Аз смятам че това е нормално. Не може хептен да не пуши докато е студена !!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 18 фев 2011 15:29

H2O написа:joker ти да не караш дизел бре?Не си ли оше с ABS-a? Може да е от неизгоряла нафта.Там отива на неработещи свещи или пикаеща дюза.Като поработи малко спира да пуши.

Ееееееееееееееееее вече карам И дизел(1.9 TDI AHF 11о к.с....е несравнимо е с 1.8 ABS :)... но топлата вода не съм я открил аз ) :lol: ...ама 1.8 ABS и него търкалям и няма да се откажа от този железен автомобил...обичам го бе!!! :да: :да: :да: ...и в него си возя кучето1!! :lol:
Та новобранец съм (все още :banghead: )при дизелите,но смятам,че е нормално да има лошо изгаряне на нафтата с бял дим(не е масло!) в първите 1-2 мин,когато колата е стояла повече от 12 ч на минусови температури...

Върни се в “Дизелови агрегати”