Пасат Б5.5 или Форд Мондео Мк3

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б5.5 или Форд Мондео Мк3

Мнениеот Alek » Пет 18 фев 2011 13:13

Има и Пасат B5.5 с подгряване на предния джам.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пет 18 фев 2011 14:29

joromnt написа:Някой беше написал че Пасата бил по-престижен автомобил, браво на това момче :applause: Тва с какъв уред го премери :063:

За 'момче' ли ме имаш?!
И уред не е нужен за да се каже това.
Достатъчно е да разгледаш повечето автомобилни списания, сайтове, предавани, класации, да събереш малко независими мнения от хора и можеш да формираш такова твърдение.
Естествено никой не е казал, че е 100% вярно и далеч няма всички да се съгласят, но това не значи, че повечето хора не мислят така! ;)

И за да не помислиш, че мнението ми се формира от аватара ми, погледни ми предишните мнения в тази тема :idea:
Далеч не мисля, че пасата е върха, а VW е единствената марка :idea:
Имам и форд ;)

п.с. важно е човек да се чувства добре в колата си. Всеки си има вкус и слава богу, иначе щяхме да сме с еднакви коли scare

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пет 18 фев 2011 14:38

M.KoBrEtI написа:Като стана дума, ако сравним една Бора и Пасата, много ли е по скъп за обслужване и поддръжка с еднакви моторизации :roll:
Колко на година примерно харчите по Пасатите?

Мога да ти кажа за 8 месеца откакто го имам Пасата ориентировъчно колко пари съм дал за него. Водя си някаква импровизирана книжка, ей така някаква представа да имам кога, какво е сменяно.

Цифрата е над 2 хиляди. Като тези пари са за обичайни неща като нови гуми, граждански, каско, винетки, масла, чистене на турбина+колектори и още едни интервенции по двг. В тези 2 хиляди не влиза обслужването като ремъци и ролки.

Горивото не го смятаме, там цифрата става още по-голяма.

Имам и извадка на списъка на предишния собственик от ФВ за смените, още над 2 хиляди. Ремъци,ролки,масла,дискове,накладки, труд... Едно по едно нещата се трупат неусетно.

И в момента като се замисля...от 2008 г. до сега...сметките се равняват на над 4 бона. Без да са бутани носачи, турбини, дюзи, съединител.

А честито! :beer

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пет 18 фев 2011 15:18

group® написа:
joromnt написа:Някой беше написал че Пасата бил по-престижен автомобил, браво на това момче :applause: Тва с какъв уред го премери :063:

За 'момче' ли ме имаш?!

Ам чи ко ти е бе? Що па да не си момче :)

Мондео нямам, ма се заглеждам по мондео в последно време. Пасат съм имал, ма стар ;)
Относно форда, имам леки наблюдения върху една фиеста 2003. Изключае пластмасите, които са правени по труд и техника в някое школо, другото и е чук на колата.
И все пак нека вземем предвид, че мондео е по висок клас и може би пластмасарията е по-друга :)
И все пак, да се почуствам и аз момче - според мене мерилото на Галин е правилното, макар и да не знам с какъш уред мери това момче :)

Последна промяна от group® на Пет 18 фев 2011 15:23, променено общо 1 път.
Причина: Айде и тоя малкия 'момче' ми вика :))) После и да ви черпя ще искате :)

M.KoBrEtI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот M.KoBrEtI » Пет 18 фев 2011 15:23

Мога да ти кажа за 8 месеца откакто го имам Пасата ориентировъчно колко пари съм дал за него...

Благодаря за информацията колега! :beer
Смятам че това ще е доста полезно за автора и за всеки, който се интересува от покупката на тези коли. Ще е добре и други да споделят колко излиза удоволствието което дава Пасат.

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Пет 18 фев 2011 15:31

M.KoBrEtI написа: Ще е добре и други да споделят колко излиза удоволствието което дава Пасат.

Сигурен ли си, че искаш :lol:

около 1к - обслужване
1к+ - ГИ
почти 1к - гуми (само зимните. Сега ще взимам и летни + 1к)
почти 1к - каско + данък 1/3 от 1к :D
2к - ремонт автомат скорости

И това е за 2 месеца ;)
Но се опитвам да получавам най-доброто за колата и да си я гледам.
Едва ли, ако се бях влюбил в някое мондео щеше да е по-различна картинката :Mr Green Fun

Всяка екстра си има цена, както първоначална, така и за поддръжка (това по повод автомата и евентуалните коментари в тази насока). Аз автомата не си го давам :)
Кофти е, ако не знаеш какво може да стане и какво може да ти струва. Затова и винаги съм апелирал хубаво да си прави човек сметката преди да купи кола! Не е само покупката!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 18 фев 2011 16:27

Почти всяка кола има потенциал да ти глътне 3-5000лв ей така за закуска, без да й има нещо належащо. Повечето тук сме си фенове на колите и ги даваме тези пари - ти ако искаш може да си от Ганьовците с очукани пасати които сменят само консумативи :да: А ако искаш да сменяш само консумативи без да правиш компромис - кола след 2006г и макс 80 000км, доказани от магазина :да:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Пет 18 фев 2011 16:43

group® написа:
M.KoBrEtI написа: Ще е добре и други да споделят колко излиза удоволствието което дава Пасат.

Сигурен ли си, че искаш :lol:

около 1к - обслужване
1к+ - ГИ
почти 1к - гуми (само зимните. Сега ще взимам и летни + 1к)
почти 1к - каско + данък 1/3 от 1к :D
2к - ремонт автомат скорости

Удоволствието на Мондеото, ще е горе-долу същата цифра, ако не и повече. Цените за застраховки, гуми, ГИ, обслужване ще са почти еднакви. Разликата ще дойде от някой скрит проблем

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Пет 18 фев 2011 18:08

Именно.

И после, когато пуснеш кола на реална цена се намира някой разбирач да ти каже, че има по-евтини :screwy

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пет 18 фев 2011 18:31

Темата е достойна за Форд клуба :applause: .По-хубави думи за марката до сега не бях чувал,още по-малко тук.Колегата най-добре да се спре на мондеото,така само от мнения и съвети няма да стане работата и нека след време сподели човека дали е бил правилен избора :bishop

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Съб 19 фев 2011 0:06

group® написа:
За 'момче' ли ме имаш?!
И уред не е нужен за да се каже това. ...

Ами повече на момче ми приличаш, отколкото на момиче :wink:
Това е много общо дето го казваш коя кола е била по престижна. Нали се сещаш че и единия и другия модел може да имат добри попадения, както и лоши. Като има две конкретни коли, тогава да кажеш че едната е по-престижна щото примерно е черна, другата е сива, тогава може и да се съглася.
Ако аз бях пред такава дилема, щях да лепна един бензинов Форд, и после да ме сочат с пръст че съм Горд mhihi

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 19 фев 2011 0:50

Баща ми от 12 г. някъде кара форд фокус от магазина. Първият 6-7 г., настоящия вече пет+.

Ако някой пази колата си повече - здраве да е!

Колите са служебни и дори един лев не е пестен. И не се карат от кой да е, а от него 90% (другите от мен и брат ми от време на време).

Много са хубави, но за съжаление само първите 4-5 години. До седмата стария беше минал 2 пъти през основен ремонт и какви ли не още проблеми (1.6 бензин).

Форд е кола първите 3-5 години. После е парче желязо.

Не е случайно, че като нов форд е 2 пъти по-евтин от VW, а след 7-8 г. става 3-4 пъти по-евтин...

Просто има много по-кратък срок на експолоатация.

Никога не бих поставил въпроса Ford или VW... :screwy

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 19 фев 2011 1:25

Владо 5 години са много и не само за Форд;след 2004г производство всичко се прави ергономично и колкото по ново ,толкова по се троши без значение от марката :idea:
мондеото ми харесва ,ама в къщи такова не паркирвам:най добрия форд е продадения и докато не си оправят фирмената политика с лудите цени на резервни части форд нема да си купя.......................
предпочитам да си поддържам ежедневния пасат и макар че вече ми е омръзнал много ,в техническо състояние е по добър от чисто новия си батко;ежегодната подръжка наближава цената на кола среден клас,а годишния пробег е 100000км средно и не се жали при експлоатация
всяка година се сменя: 4 гуми +ходова част ;4 амортисъора ;спирачна система и обслужването на мотора и кутията и в плюс някоя и друга турбина
п.п за работа не се плаща и умишлено не пиша в цифри-имаш крава пиеш мляко;нямаш пари за подръжка на пасат си вземаш друго :arrow:
ама от кон на магаре да слезеш пак не върви :idea: същото е да се сравнява пасат с мондео
п.п2 относно мнението за кола след 2006г не е много рентабилно- ремонтите са едни и същи с други цифри...................................

Последна промяна от niks76 на Съб 19 фев 2011 9:33, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Съб 19 фев 2011 7:55

niks76 написа:Драго

Бързо сменяй, бъррррзоооо, Никс ... Лелелеле

Потребителски аватар
niks76
VW експерт