:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Пиатне за ЕКУ !!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
blajetoo
Автомобил: Golf 4 1.9TDI
Двигател: AHF 1998

Пиатне за ЕКУ !!!!

Мнениеот blajetoo » Чет 17 фев 2011 9:28

Как мога да си сваля софтуера от ЕКУ-то и да си правя настройки по него.Карам Голф 4 1.9тди AHF.Имам ECM2001 и WinOls.Как ставаначина за прочитане на софтуера на ЕКУ-то.За малко да забравя имам и ВАГ КОМ кабелче сус спфтуерчето!!!!! :kissy: :обичам ви

nikinikolov
Автомобил:
Двигател:

Re: Пиатне за ЕКУ !!!!

Мнениеот nikinikolov » Чет 17 фев 2011 22:01

първо изчиташ и запаметяваш изчетеното, повече не пипаш оригиналния ЕЕПРОМ, намираш си друг такъв празен или 2-3 бр., почваш да работиш с него. Как става, не помня, 1 път съм го правил само.

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Пет 18 фев 2011 21:45

blajetoo написа:Как мога да си сваля софтуера от ЕКУ-то и да си правя настройки по него.Карам Голф 4 1.9тди AHF.Имам ECM2001 и WinOls.Как ставаначина за прочитане на софтуера на ЕКУ-то.За малко да забравя имам и ВАГ КОМ кабелче сус спфтуерчето!!!!! :kissy: :обичам ви

Това колега няма как да го направиш особенно във втората част на въпроса ти.Софтуера можеш да го свалиш със една от двете програми ако имаш подходяшия програматор за твоята памет и си до тук :D От двете програми дето си ги дал ECM2001 е по добре кракната и с по приятелски интерфейс но и тя няма необходимите библиотеки.Що се отнася до WinOls ако си я купил то нямаше да питаш.Не че има кой знае колко инструкции в платената версия ама тя си има сумати модули за които се плаща отделно.Кракнатата версия няма да ти покаже мерните еденици във картите а освен това за карти и за DLL се плаща още.И да се докопаш до до тях не става само с раздърпване на триизмерните графики.И аз си мислех че това е програма и като я сложа в дизасемблера демек WinOls ще разбера какво е било в главата на програмиста.Да ама не е така.Поздрави и живи и здрави :drunk

Потребителски аватар
pepesound
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pepesound » Вто 22 фев 2011 20:25

ще ти е нужен и програматор за да прочетеш епрома а него със сигурност ще трябва да си го купиш :?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”