пуши голф 4 тди
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: пуши голф 4 тди
Марине, дай на Голфа да прочете ето тази тема:
viewtopic.php?f=60&t=72676
А иначе сериозно - Сигурен си, че пушека е син, а не сив (черен), нали?
Масло губи ли?
viewtopic.php?f=60&t=72676

А иначе сериозно - Сигурен си, че пушека е син, а не сив (черен), нали?
Масло губи ли?
- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
marin1 написа:на 1000 км 100гр
т.е. на 10000км по литър масло. Ясна работа защо пуши

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
ludiq1918 написа:marin1 написа:на 1000 км 100гр
т.е. на 10000км по литър масло. Ясна работа защо пуши.
Не виждам какво е ясно,като това е нормален разход на масло за 10 000 особено за кола над 5 г....
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
колега joker , няма "нормален разход" на масло ... от завода като излезе немеца казва така "тази кола гори само нафта" , ако почне да гори нещо друго се налага сервизна намеса
... моята гори толкова горе долу ,а е на 18 години ... загубата ми е от турбото ... но зада гори масло пушака трябва да е сив и да се вижда при запалване и фурсиране на мотора ,а не постоянно отзад да кади ... да не е конденс колега ... кога спира да пуши казваш ... колко градуса като направи 

много е важно на какво мириша пушека- на изгоряло масло, или на неизгоряла нафта. а относно разхода на масло, тои зависи много от стила на каране на автомобила.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

ventotdi написа:колега joker , няма "нормален разход" на масло ... от завода като излезе немеца казва така "тази кола гори само нафта" , ако почне да гори нещо друго се налага сервизна намеса... моята гори толкова горе долу ,а е на 18 години ... загубата ми е от турбото ... но зада гори масло пушака трябва да е сив и да се вижда при запалване и фурсиране на мотора ,а не постоянно отзад да кади ... да не е конденс колега ... кога спира да пуши казваш ... колко градуса като направи
Колкото и странно да ти звучи,но германецът дава разход на масло до 1л/1000 км(хиляда!) в зависисмост от стила на каране http://volkswagen.msk.ru/index.php?p=vw_golf3_1h ...така,че 1л/10 000 си е нормално за стара кола и особено с турбина...
При мен 1.8 ABS разбити водачи даваше 2.5-3 л/10 000...След пълно сервизиране на главата(компресия след сервиза 12.5 за всички цилиндри) отива около 500 мл до смяна(държа маслото винаги на максимума!)...
За дизеловия AHF още нищо не мога да кажа-минал съм само 1000 км с него...е мога да кажа само,че като динамика и мощност е далеч пред 1.8 ABS(ама къде е 235 ,а къде 145 като въртящ момент!)...

-
- Автомобил:
- Двигател:
ventotdi написа:колега joker , няма "нормален разход" на масло ... от завода като излезе немеца казва така "тази кола гори само нафта" , ако почне да гори нещо друго се налага сервизна намеса... моята гори толкова горе долу ,а е на 18 години ... загубата ми е от турбото ... но зада гори масло пушака трябва да е сив и да се вижда при запалване и фурсиране на мотора ,а не постоянно отзад да кади ... да не е конденс колега ... кога спира да пуши казваш ... колко градуса като направи
Колега свери си часовника преди да пи6е6 какво е казал немеца,за тди това е нормален разход на масло (на 10000км около литър),друг е въпроса ,че колегата пи6е 100мл за 1000км а може да са и 200 и тогава зна4и,че има проблем.
- mircho82
- Автомобил: Golf IV TDI GTI
- Двигател: ARL 2001
И при мен е така, карай и се небой. Препушва отначало като запаля около 7-8 сек и спира. При мен разхода е горе долу толкова, около 1литър на 10 000. Сменях с 2-3 марки масло и все така, питах тук там, един вика много, друг вика нормално, трети с Голф 5 тди нов от магазина долива и повече така чее.... На доктор несъм го водил в тия гладни години, щото не ми се дава да го ръчкат и да давам само луди пари ако не е нещо сериозно.
колеги нормално ли е като дам газ и оборотите да се врьщат бавно понеже наскоро я купих сутрин като я запаля от прьчката на маслото не пуши а като загрее пуши като дам газ спира
marin1 написа:колеги нормално ли е като дам газ и оборотите да се врьщат бавно понеже наскоро я купих сутрин като я запаля от прьчката на маслото не пуши а като загрее пуши като дам газ спира
Грешно ли те разбрах или казваш, че ти пуши от пръчката за маслото на загрял мотор?!
Не разбирам много от мотори, но ми се струва, че не е нормално да има пушек оттам. Дано да не съм прав!!! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
marin1 написа:колеги нормално ли е като дам газ и оборотите да се врьщат бавно понеже наскоро я купих сутрин като я запаля от прьчката на маслото не пуши а като загрее пуши като дам газ спира
колега не се притесняваи нормално е но зависи колко припу6ва де,на моето ауди и на голфа го има са6тия момент.
Върни се в “Дизелови агрегати”