каква добавка за хидравличните повдигачи
- naskoextreme
- Автомобил:
- Двигател:
каква добавка за хидравличните повдигачи
здравейте пичове пускам темата защото незнам каква добавка за хидравличните повдигачи да използвам защото сутрин колата като ми е студена и я запаля тракат и тресе целия двигател в продължение на 2,3 мин.след това е ок. така търпа вече 2 години и не издържам вече та мисълта ми е да не ги сменям а да сложа някоя добавка и да е ок имали такава и своевременно да не навреда на двигателя като я ползвам.моля помогне те ми ще съм ви много благодарен 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: каква добавка за хидравличните повдигачи
Сигурно си пробал с различни масла,ама бих те посъветвал да потърсиш комплект "повдигачи",то бива да "изтракат" 2-3 секунди,ама няколко минути..множко е.Не е лошо да се провери преди това едно налягане на маслото,току-виж манометъра покаже нещо.
- naskoextreme
- Автомобил:
- Двигател:
ами преди гадина и малко сменях гарнитура на главата там всички екстри даже и клапани ама тия повдигачи защо не ги смениха незнам
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Като добавка бих препоръчал Motul или Castrol 5W40
5-литрова тубичка!
За доставчик - погледни в 'Платени обяви'
ЕДИТ:
Ако не бъркам ужасно много, при тракащи повдигачи В1 препоръчваше и МОТУЛ 15W50
5-литрова тубичка!

За доставчик - погледни в 'Платени обяви'

ЕДИТ:
Ако не бъркам ужасно много, при тракащи повдигачи В1 препоръчваше и МОТУЛ 15W50

- naskoextreme
- Автомобил:
- Двигател:
МОТУЛ 10w 40 съм сега искам обаче някоя добавка
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Разбирам те, но няма начин, слагайки добавка, да си сигурен, че тя ще попадне само там, където трябва и ще подминава от далече местата, на които не трябва да попада
Ще трябва бая сложен искуствен интелект да има тази добавка, та да различи канал на сегмент от хлабина на повдигач, чини ми се
Естествено, нямам намерение да твърдя, че точно ТИ няма да си късметлията, при което всичко ще стане както трябва, ама....
... а ти чувстваш ли се късметлия?
Добавките в 90% от случаите са нож с 2 остриета - едно оправят, друго развалят!
Ще трябва бая сложен искуствен интелект да има тази добавка, та да различи канал на сегмент от хлабина на повдигач, чини ми се

Естествено, нямам намерение да твърдя, че точно ТИ няма да си късметлията, при което всичко ще стане както трябва, ама....
... а ти чувстваш ли се късметлия?

Добавките в 90% от случаите са нож с 2 остриета - едно оправят, друго развалят!

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колега, изобщо недей с добавки. Пробвай с читаво масло. На твое място бих пробвал с Мотулска полусинтетика 10в40.
п.п. опа, видях, че си с мотул, което предполага, че е читаво. Тогава вече не знам, може би си искат смяна самите повдигачи. Аз съм с 15В40 ликимоли и притракват само за първите 2-3 секунди като я запаля, после леко почукват само 1-2 от тях, но като сваляхме вала, за да сменим гумичките се оказаха бая пълни с боклуци от старо масло и вече си бяха заминали. Въпрос на финанси е дали човек иска съвсем да не му се чува моторът като работи, на напълно загрял автомобил трябва да се позаслушаш и то на отворен капак, за да ги чуеш как прецъкват леко. Светнаха ме, че повдигачите цените им започват от 7-10 лева на бройка до към 35 за най-хубавите.
п.п. опа, видях, че си с мотул, което предполага, че е читаво. Тогава вече не знам, може би си искат смяна самите повдигачи. Аз съм с 15В40 ликимоли и притракват само за първите 2-3 секунди като я запаля, после леко почукват само 1-2 от тях, но като сваляхме вала, за да сменим гумичките се оказаха бая пълни с боклуци от старо масло и вече си бяха заминали. Въпрос на финанси е дали човек иска съвсем да не му се чува моторът като работи, на напълно загрял автомобил трябва да се позаслушаш и то на отворен капак, за да ги чуеш как прецъкват леко. Светнаха ме, че повдигачите цените им започват от 7-10 лева на бройка до към 35 за най-хубавите.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ти се играе свали ги и ги разглоби един по един. Моите скоро ги 4истих и вътре бяха целите полепени с нагар и боклуци понеже жабар4ето редовно е сменяло маслото преди мен
, другия вариант е да купиш нови и да са марка INA.

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Доколкото разбрах повдигачите тракат няколко секунди, а после двигателя се тресе няколко минути. Ако е така - повдигачите не са виновни за тресенето на двигателя.
Проблема май е в празния ход на студен двигател.
Проблема май е в празния ход на студен двигател.
-
- Автомобил:
- Двигател:
naskoextreme написа:МОТУЛ 10w 40 съм сега искам обаче някоя добавка
Ами можеш да се обадиш на адаша си .

Не съм наясно дали при теб ще има ефект (понякога нещата са непоправими), но аз определено съм доволен.

Ползвам добавката от близо 3 г. Вече съм с четвърта доза. Първа - за почистване, при втората - смених масло след 15к+ (започна да намаля), с третата - на 20к+ (не го изчаках да започне да намаля), в момента съм навил 10к+ и за смяна мисля ми е рано.
Не доливам масло между смените.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Преди рязглобяване ,като дойде време за смяна на маслото 1 промиваща присадка пробвай .Иначе извадени повдигачи се киснат в коресилин поне 24 часа, но явно им дошло времето вече
- absent
- Автомобил:
- Двигател:
извинявам се но и аз да питам в темата на колегата , на мене ми предстой смяната на маслото и изкам да
сложа добавка за почистването на двигателя , препоръчайте някаква, някакво конкретно име
да си го купя
сложа добавка за почистването на двигателя , препоръчайте някаква, някакво конкретно име
да си го купя

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
absent написа:извинявам се но и аз да питам в темата на колегата , на мене ми предстой смяната на маслото и изкам да
да си го купя
Fenom имат добавка за почистване, която се сипва 100 - 200 км ПРЕДИ смяна на маслото. Караш с нея и сменяш.
Има ефект, проверено.
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
преди да сменяш оригиналните си повдигачи с ментаци,измери налягането на маслото в някой сервиз дали е в норма и после решавай...Ината и те имат ментаци.Добре че преди време си пазих старите че върнах пак тях след 1,5г. от новите половината бяха блокирали
,а карам само с 10/40 масло.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”