брат ми има такава кола и блокира на задна дали да сеня кутията или мойе да се оправи ако някои е имал проблем от подобен тип нека сподели,Вътре в кутията е проблема не е от лостовия механизъм
Благодарен съм на всички отзовали се

голф 2 гти проблем с задна скорост
-
- Автомобил:
- Двигател:
- hayabusa_gsxr
- Автомобил: Opel Vectra B
- Двигател: X20XEV
Re: голф 2 гти проблем с задна скорост
Предполагам, че е фиксатор 

- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
отгоре кадето и избира4а трябва да има един фиксатор мисля 4е с ключ 24 се развива6е махнете го и ви6те да не се е разглобил(на върха има съ4ма а под дъ4мата пружинака)като го извади6 ви6 съ4мата дали е там да не е паднала.Лошото в слъ4ая е 4е докато не я освободите от скорост няма как да извадите избира4а.Кутията няма как да се разглоби ако избира4а не се махне.
- GAZARA
- Автомобил: VW GOLF-2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
колега имах сащият проблем преди време--и смених кутията защото нямам много доверие да се отремонтира..блокирането на задна е 4е се вклиу4ва на две скорости..
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
разглобена кутия виждал ли си колега? незнам как го устаниви това за двете скорости... в слу4ая на колегата кутията не е за някакъв сериозен ремонт 4е да я сменя,само трябва да се освободи от скорост и да се смени (може би фиксатора горе).
Сигурно следите темата на русенската бригада на Елеонора Павлова(моето зелено бижу)че там сме на 6-та скорост вече и смятам че имаме опит с тези кутии.Колегата който казва да се развие фиксатора отгоре върху избирача говори за много отвратителна операция!По принцип когато се развие този фиксатор,няма какво да ограничи хода на вилките вътре в кутията и тогава обикновено излизат фиксаторите(кученцата)на 3-та и 4-та скорост и става още по зле.Веднъж че ще се отвори за задна скорост,а и да се разглобява по нататък за да се нагласи муфата на 3-та и 4-та.Това че е проблемна или е блокирала на задна скорост не е кой знае колко сложно.Не си струва готова и подредена кутия да се изхвърли именно за това.Важното е да попаднеш на човек който разбира от тези кутии а и съм сигурен че има такива. 

- GAZARA
- Автомобил: VW GOLF-2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
golf_III_2e написа:разглобена кутия виждал ли си колега? незнам как го устаниви това за двете скорости... в слу4ая на колегата кутията не е за някакъв сериозен ремонт 4е да я сменя,само трябва да се освободи от скорост и да се смени (може би фиксатора горе).
да-колега-разфасовам ги с голям боен 4ук и доста са ми минали през рацете-повярваи ми...цената на отремонтирвани при маистор е колкото кутия здрава втора рака--казвам го от опит.. все пак колегата да си прецени..

-
- Автомобил:
- Двигател:
разбрах горе долу благодаря на всички
ако някои се сети оште нешто нека сподели
ако някои се сети оште нешто нека сподели
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
demoson написа:Сигурно следите темата на русенската бригада на Елеонора Павлова(моето зелено бижу)че там сме на 6-та скорост вече и смятам че имаме опит с тези кутии.Колегата който казва да се развие фиксатора отгоре върху избирача говори за много отвратителна операция!По принцип когато се развие този фиксатор,няма какво да ограничи хода на вилките вътре в кутията и тогава обикновено излизат фиксаторите(кученцата)на 3-та и 4-та скорост и става още по зле.Веднъж че ще се отвори за задна скорост,а и да се разглобява по нататък за да се нагласи муфата на 3-та и 4-та.Това че е проблемна или е блокирала на задна скорост не е кой знае колко сложно.Не си струва готова и подредена кутия да се изхвърли именно за това.Важното е да попаднеш на човек който разбира от тези кутии а и съм сигурен че има такива.
На мен точно това ми се беше слу4ило фиксатора се бе6е разглобил сам и съ4мата паднала оттам вилката която включва трета направила по голям ход и тези кученца бяха излезнали от местата си.В моя слу4аи ремонта ми излезна под 10 лв фиксатор ми дадоха купих си само 2 тапи за 4ашите на каретата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”