Екстри на пасат б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: Екстри на пасат б3

Мнениеот nokiangage » Пет 28 яну 2011 11:54

ivo_asenov написа:
nokiangage написа:Колега, може ли да снимаш и покажеш ABT маската?

Ето колега :)

Много добре изглежда! Колега, а зад маската как седят нещата? Аз премахнах моята емблема и се заглади мястото със смола и се боядиса после, а когато я свалих забелязах, че е има въздухозаборник точно от емблемата при мен който водил към въздушния филтър и средната чест е била премахната при поставянето на газова. Интересно ми е при теб как е, при положение, че има решетка...

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 28 яну 2011 12:35

stoyan0264 написа:.........
- и забележете ТРАКШЪН К-Л.
...........

Това е екстра която някои хора я имат EDS/EDL
EDS на англкийски
EDL на немски
Въпросната екстра е допълнение на ABS и кола без ABS няма как да има EDS/EDL :012:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 28 яну 2011 14:24

stoyan0264 написа:Само предните са ел.Аз лично не съм виждал такава с 4 ел.

Нормално. Като рових за такова автомобилче, преди да ми се догади то цените има само два такива в 3 сайта.
Ако питашм мен климатроники и 4 ел стъкла, друго не ти трябва.

Потребителски аватар
stoyan0264
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0264 » Пет 28 яну 2011 14:41

Съгласен съм !
Пък и само предните да са ел - пак е добре !
По-важно е колата да е технически издържана ! :012:

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Пет 28 яну 2011 16:28

най-добре е да продадеш твоята и да си купиш примерно Б3 с ВР6 мотор,там поне има около 70-80% от екстрите серийно.Тук във форума се продаваше едно комби ,поне на снимки изглеждаше много добре,с кожено рекаро,плюс пълен ел пакет и климатроник,колегата го продаваше за 3000лв но много време.Много мислех дали да не си продам стотицата и да си взема пак Б3 ВР6.Колкото и тънко да ги намираш частите,пак ще ти излезе много скъпо да го натовариш с всичките възможни екстри.
Аз в момента правя нещо подобно,но си давам сметката,че няма да мога да му сложа доста от екстрите които се поставят серийно,защото има и промени по конструкцията.

Потребителски аватар
pepo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepo » Пет 28 яну 2011 16:35

Danny boy написа:ще се опитам да изброя повечето ама със сигурност ще забравя нещо:
1.Пълен ел пакет,включва: 4ел стъкла,ел огледала с подгряване,ел фарове,ел люк,ел подгряване на седалките
2.MFA /борд компютър/-мултифункционален
дисплей,темпомат при дизел,климатроник,термотроник,климатик,централно заключване,аларма с комфорт модул и имобилайзер,нивомат/регулируеми амортисьори с компресор-при комби/,пълноприводно предаване/синхро/,ABS,EDL,стерео с елипси на задната кора и странични предни кори с тонколони и джобове,плафон с лупа,зумер за забравени светлини,реле с програмируем интервал,еърбег-адски рядко срещано на б3,устройство за измиване на фаровете,опушени стопове и мигачи,широки лайстни и пластмасови вежди на калниците,спойлер,бели мигачи отпред,алуминиеви 15'' джанти,заден мост със дискови спирачки,автоматична скоростна кутия,оборотомер,задна делима седалка с подглавници,кожен рекаро салон,двигател VR6,халогени,сервоусилвател на волана/хидравлика/,чупещ волан,сигурен съм че пропускам нещо...още ли ти се занимава?

На един колега от Пловдив му се регулира задната седалка напред/назад scare неповярвах докато не ми показа (дано не се бъркам нещу де :Mr Green Fun ) :shock

ivo_asenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_asenov » Пет 28 яну 2011 17:32

nokiangage написа:
ivo_asenov написа:
nokiangage написа:Колега, може ли да снимаш и покажеш ABT маската?

Ето колега :)

Много добре изглежда! Колега, а зад маската как седят нещата? Аз премахнах моята емблема и се заглади мястото със смола и се боядиса после, а когато я свалих забелязах, че е има въздухозаборник точно от емблемата при мен който водил към въздушния филтър и средната чест е била премахната при поставянето на газова. Интересно ми е при теб как е, при положение, че има решетка...

Значи , и моята "фуния за въздуха" е премахната , но като ми е ситна и бяла мрежата зад нея тъмно и не се вижда нищо , но охлажда явно от там защото като ми беше счупен термостата и като сложех картон зад мрежата започваше да загрява по бързо :)

ivo_asenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_asenov » Пет 28 яну 2011 17:35

На един колега от Пловдив му се регулира задната седалка напред/назад scare неповярвах докато не ми показа (дано не се бъркам нещу де :Mr Green Fun ) :shock[/quote]

Моята също се регулира , аз си мислех , че всички GL са така :mrgreen:

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 28 яну 2011 17:40

pepo написа:На един колега от Пловдив му се регулира задната седалка напред/назад scare неповярвах докато не ми показа (дано не се бъркам нещу де :Mr Green Fun ) :shock

Колеги и аз съм GL и мойта задна се мърда, но имаше една тема в която ставаше ясно след бая дискусии, че ако колата е GL не е задължително да има всички или дадените за модела екстри, защото зависело от регион на производство, година или ако е поръчана специално със/без дадени екстри и така...

Ето я темата, намерих я: :beer
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=44994

ivo_asenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_asenov » Нед 30 яну 2011 20:21

Започвам работата по колата със ремонти до докарването и в здрава кола и добра основа за подобрение, като частите които са по план за смяна с други изчакват своя ред , например предните ми дискове са за смяна, но понеже ще минавам на 280мм няма да се сменят на този етап , пък и има още живот в тях .
-В вторник чакам да ми донесат един фар, че единия ми е в окаяно състояние, успоредно с смяната на фара ще пребоядисам и решетката на абт маската , моля за идеи, аз мисля да я пръсна в черно.
-Вече имам работещи дръжки с малко побългаряване за което писах в друга тема ,
-Пуснах си и тема за смяна на запалителната система , но още нямам никакъв отговор и явно ще е с експерименти.
-Претапицирах си тавана миналия месец с бежова кожа , смазах всички ключалки.
сложих си тонколони в вратите с стъклопласт, но се оказа че съм мноого зле с кита и боята :lol:
Започна работата по колата благодарение на форума и най-вече тая тема с екстрите
след като видях какво чудо на техниката е била тази скромна кола осъзнах, че няма смисъл да я сменям :)

Ако плановете ми за колата не са за тази тема се извинявам предварително и ако е проблем ще си направя нова .

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Нед 06 фев 2011 13:08

Danny boy написа:Ми аз лично не съм виждал на живо,обаче екстрата се води пневматични амортисьори,има компресор отзад и самите амортисьори нямат нищо общо с обикновенните и струват майка плаче най-вероятно има и някакъв електроне блок за управление.това знам

Има такива Пасати наистина са рядкост..... Водеха се май Аctiv .Там кадето на Аривата седи надписа,та тези Пасати седи надписа Activ!!!

ivo_asenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_asenov » Съб 19 фев 2011 16:33

Нещо ново :)
Прикачени файлове
i1.JPG
Какво мислите за тези седалки?
Не са тия, но са същия модел на рекаро , от рено фуего съм ги взел и стоят на село в една маза в найлони :)

ivo_asenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_asenov » Съб 19 фев 2011 16:43

Благодарение на колегата radotom чакам да ми донесат темпомат-а (круиз контрол)
Много благодаря колега още веднъж, мислех , че никога няма да сложа такова нещо на моята кола :) :beer

Потребителски аватар
DJ_TOLYO
Автомобил: Passat Variant
Двигател: 2E 1991

Мнениеот DJ_TOLYO » Нед 20 фев 2011 19:49

velinsl написа:
stoyan0264 написа:Само предните са ел.Аз лично не съм виждал такава с 4 ел.

Нормално. Като рових за такова автомобилче, преди да ми се догади то цените има само два такива в 3 сайта.
Ако питашм мен климатроники и 4 ел стъкла, друго не ти трябва.

Моят е с 4 ел. стъкла, значи съм късметлия ли... Аз на няколко колеги от форума съм виждал с 4 ел. стъкла.

Потребителски аватар
peshosim
Автомобил: SEAT TOLEDO II
Двигател: 1.9 TDI 110 ph.

Мнениеот peshosim » Вто 02 авг 2011 22:44

колега кефи ме ентусиазма ти,но много ти се радвам защото и аз съм на същия хал като тебе
аз съм с пасат Б3 1.8 абс комби и много си я обичам тази кола
тези колеги които казват че е по добре да си купиш нова с повече екстри ,не ги слушай
даваи смело напред
моя като го взех имаше 2ел.стъкла,хидравлика,центр.заключване и плюшен салон
сега вече съм с 4ел.стъкла(в дръжките)с комфорт,климатик,ел фарове и ел огледала(в процес на монтаж)
намерих си един уникален донор има мфа,темпомат,рекаро(не кожено),АБС,широките лайсни с прагове
и вежди,2 бр AIR BAG но лошото е че е дизел
тези дни ще ходя да видя какво ще стане с цените на нещата които искам да взема и се започва
кеф цена няма и се радвам че не съм единствения такъв екземпляр
ще се опитам да правя снимки на всички неща които добавям
ако си монтирал вече темпомата ще съм ти благодарен за малко обяснения кое как става

Върни се в “Passat”