1,9 TDI - мени обороти на празен ход - решено
-
- Автомобил: VW Bora 1.9 TDI
- Двигател: AJM 1999
Re: 1,9 TDI - мени обороти на празен ход - РЕШЕНО
Колега какав е тоя разход? Аз имам същата Bora 1.9 TDI AJM 1999г., но просто мога да санувам за такъв разход - градско над 8, а извънградско 6,3. Трябва да я карам с не повече от 90 км/ч и пътя да има наклон и пак няма да падне до 5,1. Разхода си е така от както съм купил колата, съответно сменил ролки, ремък, филтри, водна помпа. Има ли вероятност "майсторите" да не са били майстори и как мога да разбера от каде идва този завишен разход.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Hollowman84 написа:Колега какав е тоя разход? Аз имам същата Bora 1.9 TDI AJM 1999г., но просто мога да санувам за такъв разход - градско над 8, а извънградско 6,3. Трябва да я карам с не повече от 90 км/ч и пътя да има наклон и пак няма да падне до 5,1. Разхода си е така от както съм купил колата, съответно сменил ролки, ремък, филтри, водна помпа. Има ли вероятност "майсторите" да не са били майстори и как мога да разбера от каде идва този завишен разход.
Не знам колко трябва да гори, но при скорост до 110-120 разхода трябва да е не повече от 5,7-5,8
-
- Автомобил:
- Двигател:
Hollowman84 написа:Колега какав е тоя разход? Аз имам същата Bora 1.9 TDI AJM 1999г., но просто мога да санувам за такъв разход - градско над 8, а извънградско 6,3. Трябва да я карам с не повече от 90 км/ч и пътя да има наклон и пак няма да падне до 5,1. Разхода си е така от както съм купил колата, съответно сменил ролки, ремък, филтри, водна помпа. Има ли вероятност "майсторите" да не са били майстори и как мога да разбера от каде идва този завишен разход.
Това е разходът по бордкомпютър. Вероятно реалният разход е по-висок, но както каза колегата bnick, едва ли е повече от 5,7-5,8.
- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
Същите симптоми, същия проблем (хлабав ремък) и следователно почти същото решение! Обтяжната ролка беше фиксирана на "обратно" и масления обтегач беше сдал фронта и така 40к километра
Преди намесата на един свестен майстор!

Преди намесата на един свестен майстор!
то само като се види разхода на празен ход, трябва да ви светне че нещо не е в ред 

- rocky
- Автомобил:
- Двигател:
Оборотите почнаха да играят последния месец, а за разхода... 
П.С. сега на празен ход показава 0,7/h.

П.С. сега на празен ход показава 0,7/h.
Върни се в “Дизелови агрегати”