Значи аз гледах преди по новините някакво клипче дето гръцки полицай сваля номера, но е било инцидентен случай според мен. Но че не са прави да го правят - не са, не е редно. Всяко лято ходя до Атина за последните 4г., а последния път и със страхотно тъмни стъкла на задните седалки и задното огледало. На Шела с LPG (60 км след Солун) полицая ме гледа, гледа, но нищо не каза човека. Едно приятелче ходи с бус през месец и каза че веднъж му казали че не може да кара с тъмни стъкла (предполагам че ако 2ри път го видят същите, ще го глобят).
Гърците не са цвете за мирисане (техните шофьори на камиони дето стачкуваха, нападали нашите камиони и това го вярвам) но през последните 1-2 г. са толерантни към нас. Но и аз карам толерантно, спазвам правилата, и на еднолентов който иска да ме изпреварва го пускам - не правя задръствания.
Гръцки полицаи свалят BG номера
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Гръцки полицаи свалят BG номера
mufin написа:
А какво ПТП е станало тук според теб:
тия иконостаси се слагат по всякакъв повод и може и да си мислиш че всичките са за ПТП, но не са.
На това място ,както личи от паметния надпис,кир Гамотис Цибукаридис е преживял ПТП с любимото си магаре Папарис.Заснето от любителска камера видео на инцидента можеш да видиш тук:
http://www.youtube.com/watch?v=p7wmGazAd5k

Казах,че кандилата по завоите са за ПТП,,не всички иконостаси и определено не тези набучени по върховете на планини и по бреговете на необитаеми островчета

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Нищо не се ревизира - извън БГ много рядко биха те спряли за рутинна проверка без да си направил нещо и по-лесно се кара леко пийнал или без пожарогасител да кажем.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
абе вие луди ли сте бе
гърция фалира, вие обяснявате колко добре били
кое им е добрето
кое им е добрето
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
На колко от вас/ваши познати им свалиха номерата в Гърция това лято?
Точна цифра и ключ на тая тема...

-
- Автомобил:
- Двигател:
hooligans написа:абе вие луди ли сте бе
кое им е добрето
кое ли?
Пътищата например
Пак бях от Ормени до Кавала и обратно. И пак не видях пътен полицай
Още повече да сваля номера.
За сметка на това има няколко нови камери (да живее Гармин - показа ми ги точно)
-
- Автомобил:
- Двигател:
http://www.facebook.com/home.php#!/home ... 6330370887 Група създадена за да обедини всички потърпевши от гръцкия произвол! Да кажем СТОП на тази порочна практика!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Всичките онези,които определят това действие като израз на законите в шибаната "гърция",бих желал да попитам къде в цивилизования свят са били свидетели на нещо подобно... А на мен конкретно,само преди 4 дни ми написаха глоба в размер на 300 euro за това че колата ми има теглич...??? И нима това е доказателство за ред и законност,или просто демонстрация на сила и амбиция за унижение на "вулгарите"...???
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
mufin написа:hooligans написа:абе вие луди ли сте бе
кое им е добрето
кое ли?
Пътищата например
Пак бях от Ормени до Кавала и обратно. И пак не видях пътен полицай
Още повече да сваля номера.
За сметка на това има няколко нови камери (да живее Гармин - показа ми ги точно)
Свали си розавите византиископоклоннически очила

Пътища имат да, но нямат държава!
Затънали са 10 пъти повече от нас.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
ChimeyJimmey написа:На колко от вас/ваши познати им свалиха номерата в Гърция това лято?
На никои!Постоянно отиват и се връщат ,но никои не се е оплакал от полиция.
- ivchoforever
- Автомобил: Passat B3 1992
- Двигател: 2.0 115 ADY
А някой знае ли,дали е разрешено в Гърция да се кара с ксенон на обикновенни фарове без лупи
Примерно Passat B3 с едносекционните фарове. 

- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
няма закон по който да ти свалят номера.Лично съм говорил по тази тема с грък тираджия ... но понеже не ги разбираме си правят каквото си искат..... нека ти пишат, нека свалят номерата връщаш се в бг преригистрираш колата и да го духат византийците
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Честно не знам какво трябва да направиш в Гърция,че да ти свалят номерата.Трябва да ги издразниш здраво ли какво,не знам!Много пъти съм в ходил в Гърция не съм срещнал лошо отношение.Дори един път направих несъзнателно нарушение точно пред една патрулна кола,само ми помахаха с пръст,аз се извиних с помахване на ръка.Ама на мен ми се струва,че на българина в която и да е съседна държава да отиде,все мисли че са го нарочили.Просто има един не малък контингент от българи които отидат в чужбина и почват да дразнят,както тука в БГ.Мисля,че не трябва да тръгваме за чужбина с рогите напред.Най малкото не говорим на един език!!!
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Пътувал съм в Гърция около 10-тина пъти, свързано с почивка. Полицаи съм видял 1 път. Проблеми никога не съм имал. Чувал съм за свалени БГ номера при неправилно паркиране, да са паркирали правилно. Ганьовщината трябва да се изкорени 

bnick написа:Пътувал съм в Гърция около 10-тина пъти, свързано с почивка. Полицаи съм видял 1 път. Проблеми никога не съм имал. Чувал съм за свалени БГ номера при неправилно паркиране, да са паркирали правилно. Ганьовщината трябва да се изкорени
Колега съгласен съм ,че щом има нарушение ,то би трябвало да има и санкция ,но за неправилно паркиране или не сложен колан- сваляне на номерата

Голяма грешка според мен е налагането на безсмислено сурови санкции ,ако искаш ред ,то трябва самодисциплина , ако я няма се изисква контрол ,т.е. малки наказания но с по-стриктен контрол.Самото наказание би трябвало да се прилага с възпитателен ефект ,но ако то бъде възприето от нарушилия правилата като несправедливо (в случаите когато наказанието е драстично по-голямо от степента на нарушението) ,то ефекта може да е обратен ,както м-у другото е и в нашата мила родина - високи наказания и липса на контрол - хората в това виждат беззаконие и възможност на контролните органи да си играят със съдбата на обикновенния човек .