Проблем с Клатещ се прозорец,случвало ли ви се е ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dikanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с Клатещ се прозорец,случвало ли ви се е ?

Мнениеот dikanski » Съб 19 фев 2011 17:31

Автомобила ми е VW Джета 2 1987г .На шофьорското място се получи огромен дискомфорт,на пръв поглед смешен и безубиден,който е много неприятен особено през зимата.Когато си вдигам стъклото в горния ляв ъгъл се получава една дупка,през която ми духа точно в ухото.Засега проблема го решавам като с другата ръка бутам стъклото назад и го затварям.Но това е временно решение ,защото по време да движение е много трудно,пък и стъклото е цялото вече с отпечатъци.Свалих кората и опитах да му преместя опорната точка на вдигане но не се получи,дори по зле стана.Върнах гхо на изходно положение и стигнах до извода че това е най често сваляното стъкло през годините и уплътнението ,по което се плъзга джама се е изтъркало и затова стъклото си бяга напред,защото така му е по-лесно.Та искам да ви попитам,съфорумници,случвало ли му се е на някой и какво трябва да се сваля и сменя.Много ще съм ви благодарен да ми окажете съвети,защото искам да отида с колата до там от където е тя и не искам да ми се смеят германците.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Проблем с Клатещ се прозорец,случвало ли ви се е ?

Мнениеот pas1.8mi » Съб 19 фев 2011 19:16

Аз залагам на износен или дори счупен пластмасов водач!Кагато имаш време,свали кората и огледай добре точно от къде се измята механизма!Водачите се плъзгат нагоре-надолу при движение на стъклото!Би трябвало да има и центровка ляво-дясно от болтчета в основата на стъклото!

dikanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dikanski » Съб 19 фев 2011 20:06

pas1.8mi написа:Аз залагам на износен или дори счупен пластмасов водач!Кагато имаш време,свали кората и огледай добре точно от къде се измята механизма!Водачите се плъзгат нагоре-надолу при движение на стъклото!Би трябвало да има и центровка ляво-дясно от болтчета в основата на стъклото!

Свалих кората и видях че има разстояние между стъклото и тези водачи.Според мен е от износването,но в авточастите изглежда не ме разбират и ми дават уплатнение за прозорец,а то не е от него.Евентуално,в краен сучай дали немога да го сваля това нещо и под него да подложа гума,която да уплътни прозореца и след това пак да го сложа,пък по -натам германците да го оправят,те знаят най-добре къде да пипат,че ми омръзна разни идиоти да ми ръчкат в колата да ми взимат щури пари и нищо да не се прави,а по-зле да става

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Нед 20 фев 2011 10:22

Имам някакви спомени преди година като разглобявах на 2-ката за да сваля стъклото,че между тоя държач и стъкло има гумени ленти от двете страни. Да не при теб да ги няма и затова да се получава това клатене :beer

dikanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dikanski » Вто 22 фев 2011 0:38

IvailoOo написа:Имам някакви спомени преди година като разглобявах на 2-ката за да сваля стъклото,че между тоя държач и стъкло има гумени ленти от двете страни. Да не при теб да ги няма и затова да се получава това клатене :beer

Има ги,но са заминали :banghead: .Днес разбрах от къде идва дискомфорта.Самото уплътнени,където се е търкало с прозореца е заминало.Наложи се да бръкна с отвертка за да го забележа.Сега трябва да търся уплътнение за прозореца и да го сменявам :да:

dikanski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dikanski » Вто 22 фев 2011 19:31

dikanski написа:
IvailoOo написа:Имам някакви спомени преди година като разглобявах на 2-ката за да сваля стъклото,че между тоя държач и стъкло има гумени ленти от двете страни. Да не при теб да ги няма и затова да се получава това клатене :beer

Има ги,но са заминали :banghead: .Днес разбрах от къде идва дискомфорта.Самото уплътнени,където се е търкало с прозореца е заминало.Наложи се да бръкна с отвертка за да го забележа.Сега трябва да търся уплътнение за прозореца и да го сменявам :да:

Днес вече смених уплътнението и веднъж се затвори нормално и на следващата проба вече опираше най горе в гумата навътре и е нужно само малко да се бутне и влиза точно.Поне е по лесно от преди,но така ще е временно докато не се достигне до 3-то мнение :beer

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Сря 23 фев 2011 19:01

В момента ми се случва, много е дразнещо и пречещо. Въпрос на време е да си го оправя. По проблема: износен ти е водача на стъклото, който ляга на релсата на машинката. Оправя се с нова машинка. По 25-26 лева са ментетата(ръчни машинки). Ако си с ел. цената за нова няма да ти хареса, но можеш да си вземеш ръчна и да сътвориш от двете една, получава се ако не са ти вързани ръцете :talk:

Едит: Днес си оправих машинката, чийто чодач беше износен. Взех си механична и от нея използвах само водача. Иска си малко рязане на пластмасата на новия водач, но се получи доста грамотно. Сега жми :kissy:
:drinking:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”