пасат б3 - смяна на консумативи + кормилна рейка

Техническа и сервизна информация за Passat
fenomen_oc
Автомобил:
Двигател:

пасат б3 - смяна на консумативи + кормилна рейка

Мнениеот fenomen_oc » Съб 19 фев 2011 13:05

Здравейте :) собственик съм на пасат б3 1.8 ми 1989г. ;)
Предстои ми смяна на гарнитури на изпускателните и всмукателните колектори, и гарнитура на капака и на О-пръстена който е на всмукателните където минава антифриза.. и мисля сам да си ги правя, да не ходя по майстори и тнт :)
Въпроса ми е: Има ли нещо по пипкаво, по сложно при тези смени... да ми кажете нещо по особенно:) (сменял съм такива неща на Лада :D ) но все пак това си е друго вече.
Благодаря!

Последна промяна от fenomen_oc на Съб 19 фев 2011 18:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: пасат б3 - смяна на консумативи

Мнениеот radotom » Съб 19 фев 2011 13:53

Ще видиш зор с шпилките на колекторите :?
Особено изпускателния, дето и запичат по-яко...
Пръскай преди това с разни химии, че да поотпусне ръждата.
Не ползвай силикон! :012:

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Съб 19 фев 2011 14:08

Радо кво ше се мъчиш бре ...тръбното ключе... шпилките в кофата иии... нови шпилки 10 ина лева гайки и шпилки беха някъде

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 19 фев 2011 15:33

Тръбното ключе хубаво, ама ако се скъса някоя... ай тиквата вънка за разпробиване на шпилка! :banghead:

fenomen_oc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fenomen_oc » Съб 19 фев 2011 15:47

днес само огледах и шпилките ми се виждат добре, утре мисля да започвам със свалянето на колекторите и на гърнетата също, защото съм имал запушено гърне и да ги видя :) мерси за отговорите, пак ще ви пиша като свърша с нещата :)

fenomen_oc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fenomen_oc » Съб 19 фев 2011 17:52

колеги за да не пускам нова тема..ползвам тази! :)
какво ми се случи днес? :( :( :(
прибирам се към нас и ще си прибирам колата в гаража и квото да стане..волана ми затегна, ту се върти ту неможе.... :( с 300 зора я прибрах и то като излизам и на ръце въртях гумите за да завивам..чудо :( обадих се на майстор и се оказа, че рейката ми е заминала, вътре зъбите се начупили или нещо такова беше:(
че какво ще кажете нов комплект ли да си взема (казаха ми кам 120-150 лв. щото нямам хидравлика) или 2ра употреба??? благодаря

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Re: пасат б3 - смяна на консумативи + кормилна рейка

Мнениеот Danny boy » Съб 19 фев 2011 18:29

Вземи си читава 2 ръка,аз скоро ще сменям моята,защото ще си слагам хидравлична,сегашната ми рейката също е без хидравлика и е перфектна с чисто нови накрайници щанги и сменени маншони и бих ти я дал на много изгодна цена,но предполагам че нямаш толкова време да чакаш,все пак чакам да се постопли времето за такива неща.
ПП чисто нова рейка струва бад 6-700лв,тези 150 лв сигурно става въпрос за рециклирана такава,а как е рециклирана това друг въпрос

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 19 фев 2011 18:48

Danny boy написа:...сегашната ми рейката ... бих ти я дал на много изгодна цена,но предполагам че нямаш толкова време да чакаш...

човека няма време да мине до еконт, за да си вземе арматурно табло за пасат Б3, което си поръча от раздела "падарява", камо ли да намери време да чака нещо дето ще се плаща. Въобще не се поинтересува какво стана с доставката, която не струва усмивки... Някакси не е готино в един голям студ да го разкарваш- гаражи, коли, офис... не е като да няма занимавка при положение че не вадиш и една стотинка от него и то за човек дето не го познаваш и едва ли ще го видиш някога и накрая да те...

та... такива работи относно рейката...

fenomen_oc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fenomen_oc » Съб 19 фев 2011 23:13

колега мисля че не е мястото тук да се пражиш на тежък нали ? казах ти че нямах време да я взема..кво да направя че си избързал и си я препратил, твой проблем. така че...ако ще се казва нещо друго което не е по въпроса..не пиши по добре :)

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Нед 20 фев 2011 0:05

fenomen_oc написа:колега мисля че не е мястото тук да се пражиш на тежък нали ? казах ти че нямах време да я взема..кво да направя че си избързал и си я препратил, твой проблем. така че...ако ще се казва нещо друго което не е по въпроса..не пиши по добре :)

Ако тук не е мястото и имаш предвид "лични", то бих предпочел "лично" пред "лични", при това с най-голямо удоволствие. Пък тежък ли съм и колко точно, ще го уточним на място...

да уточним само- в събота ти пиша че съм го пуснал. В понеделник е при теб, получаваш и смс. С сряда са ти звънели да си го получиш, казал си че ще минеш, но... като до четвъртък ми звънят 3 пъти, а в петък ми идва и писмо. Идваше време да плащам освен транспорта и престой. И казваш че съм избързал, а? Не мислиш ли че този подарък, който ти правя ми идва прекалено солен, ама мой проблем викаш, а :!:

Казал ми бил че нямал време, кога? Седмица след като таблото беше при другия колега, ти писах и ми отоговори с тая простотия... Като си зает, не поръчваш, или пък пращаш човек да го вземе или най-малкото можеш да кажеш кога да ти го пратя. Да не говорим че доста хора ми писаха, дето явно са имали нужда от въпросното табло, гледах да постъпя коректно и го запазих на първия който писа...

Нещо не разбирам, специален гъзар ли си, какъв си... не съм го изчакал, нямал време, ще ми казва къде и какво да пиша :screwy Интересно...

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Нед 20 фев 2011 9:36

fenomen_oc написа:колега мисля че не е мястото тук да се пражиш на тежък нали ? казах ти че нямах време да я взема..кво да направя че си избързал и си я препратил, твой проблем. така че...ако ще се казва нещо друго което не е по въпроса..не пиши по добре :)

Втори месец нямаш половин час ли?

Проблемът не ти е във времето или липсата на такова, а в това, че лъжеш (което го казвам най-отговорно и ако някой пожелае ще го докажа със съобщенията ти и смс-ите ти)!!! Проблемът е, че си ни далече, но ще си получиш своето! Всеки си намира майстора! :a boi de

Бях помолил администраторите да вземат някакво отношение към него, заради системни измами към колеги от форума, но освен да изтрият темата нищо друго видимо не стана! Мисля, че форумът е хубав и такива индивиди нямат място в него!

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Нед 20 фев 2011 10:01

vasilb написа:Бях помолил администраторите да вземат някакво отношение към него, заради системни измами към колеги от форума, но освен да изтрият темата нищо друго видимо не стана! Мисля, че форумът е хубав и такива индивиди нямат място в него!

Сигурно ще порозовее fenomen_oc :)

fenomen_oc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fenomen_oc » Нед 20 фев 2011 11:02

не..колегите са прави! не бях коректен към тях! извинявам се за което!
и ще напусна форума

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт

Мнениеот pe6kata » Нед 20 фев 2011 11:45

fenomen_oc написа:не..колегите са прави! не бях коректен към тях! извинявам се за което!
и ще напусна форума

няма нужда да го напускаш, просто е добре да си промениш отношението към форума. Добре е да даваш това, което би искал да получиш... говоря за отношението в случая, но важи и по принцип...

fenomen_oc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fenomen_oc » Нед 20 фев 2011 12:54

прав си колега! ще бъда коректен към колегите, и от този форум научих доста и за напред се надявам да е така ;)

Върни се в “Passat”